Lviv Gezi Rehberi – Çatlayana Kadar Yemek!

by Öykü Yalçın

Vizesiz gezme keyfini sonuna kadar yaşamak için, dil bilmeden gezmek için, ucuza yeme içme ile paranızı değerli hissetmek için, hafta sonu kaçmak için, iki saatlik bir uçuşla yabancı topraklara iniş yapmak için sizi Lviv’e davet ediyorum! Hani tam anlamıyla gitmeyeni dövsünler, sevmeyeni öldürsünler! Lviv Gezi Rehberi ile çatlayana kadar yemeğe ve eğlencenin dibine vurmaya hazır mıyız? Liste uzun!

Başlamadan önce tüm gezilerime eşlik etmek ve benimle beraber gezmek için Youtube kanalıma abone olmayı unutmayın! Lviv gezi videomu kanalda bulacaksınız.

Instagram hesabımdan benimle iletişime geçin, tüm seyahat mevzularını konuşalım 🙂

Lviv Ucuz Mu? Ama Gerçekten Ucuz Mu?

Böyle ucuz seyahat rotaları için şöyle bir tespitim var: Eğer gezdiğiniz ülke normale kıyasla ucuzsa neredeyse pahalı olan ülkelerdeki kadar harcıyorsunuz. Yani ucuz diye harcayasanız geliyor ve neredeyse pahalı olan, bütçe yaptığınız ülkelerin gezi maliyetini yakalıyorsunuz. Ama Lviv öyle değil!

Yani burası gerçekten ucuz. Eskiden çok daha ucuzmuş! Bu kurlarla pahalılaşmış olmasına rağmen yine de özellikle İstanbul’da yaşayan biri için fiyatların en kötü ihtimalle %50 altı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Cebinize 100$ koyup buraya gelirseniz çok fazla şey yapabilirsiniz!

lviv-gezi-rehberi

Vizesiz Gezi Rotası Sultanı Lviv’e Kimlikle Girmek ?

Ukrayna’ya seyahat etmek istediğinizde vizeye ihtiyaç duymadan pasaportunuz ile ülkeye giriş yapabilirsiniz. Belki ilk girişinizse size birkaç soru sorabilir, sorgu odasına alabilirler. Bunda sıkıntı yok, merak etmeyin. Biz daha önce Ukrayna’nın Kharkiv şehrine gittiğimizden Lviv’e girişte rahatlıkla pasaporttan geçtik ama ilk girişi olanlara biraz soru sorulduğuna tanık olduk.

Kharkiv Gezi Rehberi yazım için tıklayın. Yakın mesafelerdeki vizesiz ülkeler için tüm yazılarıma ise buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz harç pulu almadan yeni çipli kimliklerle de Ukrayna’ya girebilirsiniz. Sadece girişte bir form dolduruyorsunuz ve biraz sıra olabiliyor. Ben pasaportum olduğu için pasaportla giriş yapıyorum ama pasaportunuz yoksa, vizesiz ve kimlikle girilen bir yabancı ülkeye seyahat etmek istiyorsanız Ukrayna özellikle de Lviv sizin için doğru seçenek.

Lviv’e Hangi Mevsimde Gidilir?

Tahmin ettiğiniz üzere buralar kışın çok soğuk, baya soğuk! Kharkiv’de 2017 yılbaşını kutlarken donma seviyesine ramak kala 10’dan geri sayım yapmıştık! Yine de ucuz bilet bulduğunuzda çok sıkı giyinmek şartıyla tabii ki Lviv gezi tecrübesi yaşar, keyif de alırsınız. Lakin bence bahar ve yaz ayları keyfinize keyif katar. Biz Mart 2019’da güneşli bir hafta sonuna denk geldik, çok şanslıydık!

Lviv Kaç Günde Gezilir? Bu Gezi için Kaç Gün Gerekli?

Lviv küçücük, baya ufacık tefecik! Bir meydan ve çevresinde gezilecek yerlerin toplandığı bir Old Town yani eski şehir bölgesinden oluşuyor. Aslında müzeleri bir kenara koyarsanız günlerinizi alacak bir şehir değil ama turizmi artırmak için işletmeler konsept mekanları çok güzel oluşturmuş ve yeme içmeye dayalı ciddi bir turist yoğunluğu yakalamış.

Lviv’de 3 gece konakladık ama dolu dolu 3 gün vakit geçirmemizi sağlayacak uçak bileti saatlerine denk gelseydik 2 gece de yeterli olabilirmiş.

Lviv Ulaşım – Lviv Ucuz Uçak Bileti Zor Mu?

Lviv için planlı seyahat etmek çok önemli! Çünkü Lviv zaten vizesiz ve ucuz, herkes buraya gelmek istiyor, biletler pahalılaşıyor. O yüzden nerden bilet baktığınız çok önemli. Benim tavsiyem size uygun fiyatlı bilet bulmada en çok yarar sağlayacak ucuzucuyorum.com sitesine baklamız. Seyahat bütçeniz için faydalı olacaktır.

Lviv’de Nerede Kalınır? Lviv Otel Tavsiyesi

Muhteşem lokasyon ve fiyat performans dengesi ile Lviv’de Rynok Meydanına bakarak Dream Hostel’de 3 gece 2 kişi toplam 550 TL’ye konakladık. Üstelik hostelimiz seyahat teması üzerine kuruluydu.

Lviv Havalimanı’ndan Şehre Ulaşım & Şehir İçi Ulaşım

Havalimanı çıkışında hemen duraktan kalkan 9 numaralı tramvay ile 40 dakikada şehre ulaşabilirsiniz. Zaten şehir içinde de asla yürümek dışında bir ulaşım aracına ihtiyaç duymayacaksınız. Belki açık hava müzesi gibi olan Lviv mezarlığına giderken yürümek değil de otobüs tercih edersiniz o zaman da otobüsün içinde bilet alabiliyorsunuz zaten. Yani Lviv ulaşım maliyetiniz muhtemelen sadece havalimanı gidiş dönüş yolu. Biz onun için de Uber yaptık ve tek yön için 94 Ukrayna Grivnası yani 16 TL ödedik.

Lviv Seyahat Bütçesi – Lviv Gezi Maliyeti

  • Uçak Bileti: 600 TL – 2 kişi
  • Konaklama: 550 TL
  • Ulaşım: 38 TL
  • Yeme İçme: 1000 TL – 2 kişi çatlayana kadar yeme içme olayına girip her şeyi denediğimiz için

Özetle Lviv bizim için 2 kişi 3 günlük seyahatimizde toplam 2200 TL harcayıp, paraları saça saça muhteşem ötesi eğlendiğimiz bir gezi oldu.

Lviv Gezilecek Yerler

Dediğim gibi gezilecek yerler öyle say say bitmez değil. Şehir içinde yürüyerek Rynok Meydanı, Lviv Opera Binası ve gitmek istediğiniz müzeleri gezdikten sonra bir de 7 nolu tramvaya atlayıp Lviv Lychakiv Mezarlığı‘na rotayı çevirebilirsiniz. Siz hiç hayatınızda mezarlık gezdiniz mi? Bir de üstüne para verip? İlginçlikler şehri Lviv’de durum bu, çünkü mezarlık içindeki heykellerle birlikte adeta bir açık hava müzesi.

Unutmadan bir de eski oyuncakların terk edildiği biraz tüyler ürperten Lviv Kayıp Oyuncak Sokağı da görmeden dönmemeniz gereken gezilecek yerler listenizde. Her an bir yerden Chucky çıkabilirmiş gibi!

Lviv’de operaya gitmek çok popüler bir kültürel aktivite. Biz Viyana’da gitmiştik, bence baya keyifli oluyor. Gideceğiniz tarihteki programa bakabilmeniz için şuraya link bırakıyorum.

Lviv gezi rotanızda göreceksiniz ki meydanda dolanan bir sarı tramvay var. Turistler için şehri panaromik gezebilmenizi sağlayan bu tramvaya binmek isterseniz sizi orada bekliyor.

Lviv’de Hangi Mekanlara Gitmelisiniz

Lviv gezi rotamızda gittiğimiz bütün mekanları aşağıya sırasıyla yazıyorum. Lütfen “Ne yemişsiniz arkadaş!” diye arkadan sallamayalım 🙂

1.GÜN:

Drunken Cherry: Şehre adım attınız, ilk iş herkesin, önündeki bistrolarda ayakta takılıp höplettiği vişne likörünü deneyeceksiniz. 1 bardak 38 Grivna.

Kryivka: Savaş konseptli bir mekanda karanlıkta yemek yemek, içkilerinizi yudumlamak ister misiniz? Üstelik bu mekana parola ile giriş yapabiliyorsunuz. Parolası “Slava Ukraine” yani “Şanlı Ukrayna”. İçeride milliyetçiliği sonuna kadar hissedeceğiniz bu mekana girişte asker sizden parolayı istiyor ve söyledikten sonra size votka shot ikram ediyor. Biz bir bira, bir kola ve borş çorbasına 168 Grivna ödedik. Çorba gayet başarılıydı.

The Most Expensive Restaurant: Daha ilginç bir konsept olamaz herhalde. Kryivka’dan çıktıktan sonra tekrar dönüp girişe gelin ve merdivenlerden çıkıp ilk kapıyı çalın! İçeride sizi minicik evine alacak ve tavşanı ile birlikte misafir edecek, yemek yapan röpteşambırlı bir amca var. İnanılmaz gergin bir ortam! Sonrasında açılan kapının sizi çıkardığı yerde bizim gibi korkup kaçmayın! Menüdeki fiyatların sonundan sıfırları atıp keyfinize bakın!

Marusia: Beni buraya gömün! Rüyalarıma girecek, asla unutamayacağım lezzetli Ukrayna mantısı Vareniki yemek için en güzel yerdesiniz! Hayatımda ödediğim en güzel 54 Grivna. Etli, tavuklu ve peynirli yedim. Lviv gezimiz boyunca her gün düzenli olarak yedim. Alttan yukarı doğru üçüncü olan 17’lik favorim olan etli.

Pravda Beer Theater: Günün yorgunluğunu çıkarmak ve rahatlamak için meydandaki meşhur biracıdayız. Üstelik akşam 19:00 sonrası canlı müzik var. Geç saatlerde gelirseniz üst katlarda yer bile bulamıyorsunuz. IPA biraları olağanüstü güzel. Kaç bira içtik hatırlamıyorum ama 210 Grivna ödedik 🙂 Her akşam çıkıp çıkıp gelin işte buraya. Merdivenleri çıkarken duvardaki Trump, Merkel, Obama görsellerine bakmayı da unutmayın.

2.GÜN:

Cukor: Kahvaltı için buraya gitmezseniz Valla iki elim yakanızda olur! Böyle bir lezzet yok. Instabreakfast; avokadolu, yumurtalı kahvaltı için süper. Blueberry pancake ise ÇOK iyi, beyaz çikolatalı. Krepleri de çok lezzetli. Americanoları güzel ama çok az geliyor, ikinci bardağı istiyorsunuz. Evet hepsini tek seferde yedik ve 376 Grivna ödedik.

Poshta: Postaneden fırlamış bir kahvede binlerce kartpostal arasında kahve içmek için bu fotojenik kafeye geldik ve iki kahve için 52 Grivna ödedik.

Chocolate Factory: Umur’un Lviv ile ilgili en net anıları hep bu dükkanda. Onun için bir nevi lunapark diyebiliriz. İçerisi mis gibi kokuyor. Eritilmiş çikolata mutlaka denenmeli, 55 Grivna. 4-5 katlı bir binada hem atölyeler hem alışveriş durakları var. Terasa kadar çıkın derim!

House Of Legends: Hani Lviv’e giden herkesin bu arabayla mutlaka bir fotoğrafı var ya, işte o araba House of Legends’ın terasında. Terasa çıkana kadar merdivenler çok bunaltıcı, içerisi çok kalabalık ama herkes fotoğraf için burada. Yeme içme işleriyle uğraşanı pek görmedim. Yine çatıda bir cüce kazanı var. İnsanlar para atarak dileklerinin gerçek olacağına inanıyor. Kapitalizm rocks!

Bar Mushly: Ukrayna’da ne alaka deniz ürünü demeyin, oyster tüm ülkelerde pahalı olunca Ukrayna’da kaçırmayalım dedik. Burada bir Cava, bir kokteyl içtik. Zaten Cava’nın tadı Barselona’da damağımda kalmıştı. Tencerede midye ve oysterlar yedik, 610 Grivna ödedik. Bence içerisinin enerjisi çok güzel.

Gas Lamp: Deney tüplerinden iç yakan ispirto gibi alkolleri içmeden Lviv’den dönecek değildim! Ciğerimi bırakıyordum az daha çünkü renge göre sertliği artıyormuş ve bilin bakalım Öykü hangi renkten başladı içmeye? Garsonun yönlendirmesi iyi olurmuş. Neyse tüpler bitince biz baya eğlenmiştik. Artık kafa güzeldi de ondan mı bilmiyorum, objektif olamayacağım! 120 Grivna ödedik. Hesabın gelişini videoya çekmek isteyebilirsiniz.

Akşam

Bigos: Akşam yemeği yolunda öylesine girip birer Pale Ale bira içelim dedik ve muhabbetle güzel bir dinlenme oldu bize. Biralar için toplam 110 Grivna ödedik.

Meat & Justice: Namı diğer “İşkence Restoran”. İçeride işkence aletlerinin olduğu bir et mekanı burası. Hesap baltayla falan getiriliyor. Etleri bence güzel değildi. Adı duyulmuş, ama tüm mekanlar içinde gerek akşam başlayan işkence şovu, gerek lezzetleriyle tek beğenmediğim burası oldu diyebilirim. 2 kadeh şarap, 1 şaşlık, 1 steak ve ortaya patates için
843 Grivna ödedik. Et için tek önerim aşağıda da anlatacağım Mons Pius!

Libraria Jazz Bar: Gece eğlenmelik bir yer arayanlara muhteşem öneri! Jazz müzik yapan grup çok iyi ama giriş ücretli. Kokteylleri de güzel. Üstelik kütüphanenin içindesiniz. Aşırı keyifli vakit geçirdik. 21:00 gibi müzik bitiyordu, çok geç kalmayın! 366 Grivna (110 giriş, 256 içkiler) ödedik.

3.GÜN:

Baczewski: Lviv’de açık büfede şampanyalı kahvaltısı ile nam salmış bu tarihi mekan cennet bahçesi gibi. İçeride papağanlar ötüyor, piyano dinleyerek kahvaltı yapıyorsunuz. Sadece ortamı için bile gidilir. Lakin sıra beklemeye hazır olun. Zaten kakaolu süt ikram ediyorlar beklerken. Küçük masalar kişi başı 75, büyükler 150. Ne hikmetse 75’liğe oturan duymadım. Bir de 150 verip oturduğunuz 4 kişilik masada da karşınıza yine başka bir 2 kişi oturuyor. Bir garip işte. Neyse her haliyle aşırı ucuz. Gidin! 300 Grivna ödedik.

Ve son gün canımız yine deli gibi Borş çorbası isteyince yine buraya geldik ve dünyanın en iyi Borş çorbasını içtik! Kasenin içinde mantılar var, çorba üstüne dökülüyor. Asla daha iyisi olamayacak biliyorum. Çok lezzetliydi!

Mons Pius: Lviv’de en iyi et yiyebileceğiniz mekan burası. Fiyatlar Lviv ortalamasının üzerinde ama asla pas geçilmemeli. T-Bone çok lezizdi ve iki kişiye fazlasıyla yetiyor. 1 şarap, 1 bira, ekmek ve patateslerle birlikte 1047 Grivna ödedik. Mekanın dekorasyonu da çok orijinaldi.

Coffee Mining: Maden ocağında kahve içmek eminim hep hayalleriniz arasındaydı! Lviv sağolsun o da mümkün. Mekanın içine girdiğinizde aşağı inen merdivenleri bulup takip edin ve bir anda bir amca kafanıza baret geçirsin, sonra doğru maden ocağına. İçerideki en meşhur kahve alevli şovu olan. Olur da denk gelirseniz izleyin ve siz söylemeyin çünkü lezzetinde bir numara yok. Biz orada değil de yukarı çıkınca mekanın içinde pasta, kek, kahve yaptık. 210 Grivna ödedik. 250 çeşit falan kahveleri var galiba.

Beer Theater ve Marusia’ya tabii ki bugün de geldik!

4.GÜN: Dönüş vakti!

Cukor‘da yine bir kahvaltı yapıp tadını damağımıza kazıdıktan sonra 331 Grivna verdik ve çıktık. 46 Grivna’ya her köşe başında görebileceğiniz Aroma Kava‘da kahvelerimizi içtikten sonra da Lviv’e veda ederek ayrıldık.

Lviv Bit Pazarı

Nasıl Bu Kadar Çok Geziyorum yazım için tıklayın.

Yurtdışına İlk Defa Çıkacaklara Tavsiyeler yazım için tıklayın.

Ucuz Uçak Bileti Nasıl Bulunur yazım için tıklayın.

Dünyaca Ünlü Festivaller Karnavallar yazım için tıklayın.

10 Soruyla Bir Seyahat Nasıl Planlanır yazım için tıklayın.

Seyahat Etmenin – Hobi Paylaşımının İlişkiler Üzerine Etkisi yazım için tıklayın.

Sizinle tüm Lviv Gezi tecrübelerimi paylaşarak seyahatinizin mükemmel olması için elimden geleni yapmaya çalıştım! Tüm sorularınızı ve yazımla ilgili yorumlarınızı aşağıda yorum kısmına bırakırsanız beni çok mutlu edersiniz.

Beni ve daha birçok fotoğrafımı instagram ve facebook adreslerimden takip edebilirsiniz.

Bunları da sevebilirsiniz...

9 comments

Hayri Mayıs 12, 2019 - 1:31 pm

Sayenizde hiç nereye gitsek diye düşünmedik çok teşekkür ederiz

Reply
Öykü Yalçın Mayıs 19, 2019 - 4:33 pm

Ne mutlu bana! Geri dönüşünüz için çok teşekkürler!

Reply
Başak Kasım 19, 2019 - 1:15 pm

Sizi izledikten sonra aldık biletlerimizi ocakta oradayız.Ancak yanımızda abur cubur yiyecek hazır çorba vs götürmek istiyoruz malum bütçe kısıtlı.Acaba sorun olur mu? Birde para konusuyla ilgili bilgi verir misiniz? Paranızı dolardan grivnaya mı yoksa tl den grivnaya mı çevirdiniz? Havalimanında mı yoksa Türkiye de mi para çevirme olayını hallettiniz? Şimdiden teşekkürler

Reply
Öykü Yalçın Kasım 19, 2019 - 1:31 pm

Çok sevindim, şimdiden keyifli yolculuklar 🙂 Likit olmadığı sürece kabin valizinizde taşıyabilirsiniz. Orada da market alışverişi yapmak isterseniz pahalı değil. Biz kredi kartından alışveriş yapıyoruz genelde o yüzden nakit götüreceksek dolar götürmeyi tercih ediyoruz. Çok az grivna ihtiyacımız oldu, yanımızdaki TL’yi havalimanında çevirdik ama şehiriçi her zaman daha iyi kurdur. Sevgiler

Reply
rana Mayıs 13, 2019 - 3:06 pm

öykü’nün izinden lviv’de 4 gün boyunca turladım..1 mekan dışında denediği herşeyi denedim yedim, içtim eğlendim,
sayende çok güzel mekanlar keşfettim çok güzel yemekler yedim… Bar Mushly ennnn sevdiğim oldu…
teşekkürler öykü 🙂 eline emeğine sağlık…

Reply
Öykü Yalçın Mayıs 19, 2019 - 4:33 pm

Ah ben de çok keyif almıştım 🙂 Çok teşekkürler yorumunuz için! Nice keyifli rotalara.

Reply
Ulaş Ekim 8, 2019 - 12:21 pm

14 Ekim de 1 haftalığına Lviv e gidiyorum. Biletimi aldım evimi kiraladım ancak 1 hafta için kaç doların yeterli olacağından emin değilim. Bu konuda öneriniz var mı ?

Reply
Öykü Yalçın Ekim 15, 2019 - 12:33 pm

Bu tamamen yapacağınız harcamalara göre değişir. Kimine 100 Dolar yeter kimine 200-300. Her mekanda yaptığımız harcamaları tek tek yazdım. Oradan yola çıkarak hesaplamanız daha sağlıklı olur.

Reply
n i Ocak 1, 2020 - 2:04 pm

Yurtdışı pulu almadan cipli kimlikle ukraynaya girme bilgisi doğru mudur?

Reply

Leave a Comment