Ucuz Uçak Bileti Nasıl Bulunur

by Öykü Yalçın

Çok geziyorum. Neredeyse her ay en az 1 ülkeye seyahat ediyorum. Çünkü Ucuza Gezmek için gezi bütçesinin en büyük kalemi uçak biletini ucuza getiriyorum. Nasıl mı? Gelin anlatayım: Ucuz Uçak Bileti Nasıl Bulunur?

Bu yazı hayatını seyahatlerle doldurmak isteyen herkese faydalı olacağını umduğum birçok taktik içerecek!

Youtube kanalıma abone olmak için tıklayın.

10 Soruyla Bir Seyahat Nasıl Planlanır yazım için tıklayın.

Havayolu E-Posta Listelerine Kaydolun ve Sosyal Medya Hesaplarını Takip Edin

Malum ucuz uçak biletleri sınırlı sayıda olduğundan sandalye yarışı gibi ilk gören oturur mantığı ile çalışıyor, yani hızlı olmalıyız. Bu sebeple firmaların e-bültenlerine üye olun. Kampanya duyurulmadan ilk önce size mail gelsin veya bu firmaların Facebook & Instagram adreslerini takip edin ki kampanya haberini alır almaz bilet aramaya saldırın. Tabi ki 5 dakikanızı ayırıp üye olmanız durumunda örneğin Pegasus Plus’ınızda uçtukça puan birikecek ya da THY’de TK Numaranıza işlettiğiniz milleriniz ile konforunuzu yükseltebileceksiniz.

Gitmek İstediğiniz Yerlerin Aylara Göre Sıralanmış Bir Listesi Olsun

Benim böyle bir listem var. Bu bana ne yarar sağlıyor? Kampanya çıktığı anda acaba nereye baksam diye düşünmüyorum. Seyahat edebileceğim hafta sonu tarihlerini daha önceden belirlemiş olduğumdan, nokta atış direkt o tarih için istediğim 3-4 şehre bakıyorum. Birçok destinasyona bakarak vakit kaybetmiyorum. Çünkü bir bilet almadan önce akla gelen sorular: Ne zaman gidilir, kaç gün kalınır. Eğer istekleriniz belirli olur ve bunları önceden araştırırsanız kampanya sandalyesine ilk siz oturursunuz. Sonuç: Ucuz Uçak Bileti buldunuz!

Ucuz Bilet İçin Teknolojinin Tüm Nimetlerinden Faydalanın

Tüm seyahat sitelerinin App’lerini indirin.

Turna.com, Skyscanner, Momondo, THY, Pegasus, Atlas, Qatar Airways, Kayak. Mesela bu sitelere her gün bakın. Ayrıca sizlere yeni tanıştığım ve ekonomik uçak bileti için yeni bir uygulamayı sizlere tanıtmak istiyorum:  Ucuzucuyorum.com sayfasından yurt içi ve yurt dışında tüm noktalara uçak bileti bulabilirsiniz. Yakında gidiş ve dönüş farklı noktalardan uçuş araması yapabilme ve kredi kartı olmadan da bilet alabilme imkanı getireceklerini duydum. IOS ve Google Play’den indirebilirsiniz.

En Ucuz Uçuş Bulabileceğiniz Dönemler

Kışın seyahat etmekten korkmayın! En ekonomik fiyatlı biletler genelde kış kampanyaları için oluyor. Sonbahar kampanyalarında kış ve ilkbahar seyahatlerinizi, ilkbahar kampanyalarında sonbahar ve kışı doldurun.

Çoğunlukla en ucuz biletler seyahat zamanı Ocak – Mart döneminde olanlar. Orta halli biletler de Mart – Mayıs / Ekim – Aralık döneminde gezmeyi düşünürseniz bulabilecekleriniz. Yani yazın gezmek pahalı! Ben yaz aylarında Türkiye’de seyahat etmeyi tercih ediyorum. Akdeniz rotası, Ege sahilleri varken hiç içimden Avrupa’ya gitmek gelmiyor zaten.

Bozcaada Gezi Rehberi yazım için tıklayın.

Kaş – Fethiye – Göcek – Dalyan Gezi Turu için tıklayın.

Kaş Gezi Rehberi için tıklayın.

Ekonomik Uçak Bileti Alabileceğiniz Günler

Yapabiliyorsanız Cumartesi, Pazar, Çarşamba uçun. Biletbayi’de En Ucuz Uçak Biletleri genellikle bu günlere ait oluyor. Cuma akşam iş çıkışı gidip bir de üzerine konaklama ödeyeceğinize mümkünse Cumartesi ilk uçak ile seyahat edin. Ben genelde Avrupa gibi kısa mesafeler için Cumartesi gidiş Pazartesi ya da Salı dönüş tercih ediyorum. Bu tarz biletlere de kişi başı 250 – 350 TL arası veriyorum.

“Ya Gidemezsem” i Lugattan Kaldırın

Gerekirse 1 yıl önceden bilet alın, korkmayın. “Aman o zamana kim öle kim kala” mantığıyla baktığınızda sürekli pahalı biletler alırsınız, daha doğrusu alamazsınız. Ben Japonya’ya, Güney Afrika’ya, Tayland’a kişi başı 450 USD‘ye uçtum. Ve bu biletler hep seyahat tarihimden neredeyse 1 yıl önce alınmış biletlerdi. Amerika’ya 1500 TL’ye bilet aldım. Şimdiye kadar 3 biletim iptal oldu, gidemedim. Onlar da biri vize yüzünden ikisi son dakika çıkan iş sıkıntıları yüzündendi.

Kredi Kartı Kullanıcısı Olun & Uçuş Mili Toplayın

Faydalı, size ödül sağlayacak bir kredi kartı edinin ve tüm harcamalarınızı bu kredi kartı ile harcayın, nakit kullanmayı unutun. Biz evle, hayatımızla, işle ilgili her harcamayı kredi kartı ile yapıyoruz bu da çok ciddi mil kazanmamızı sağlıyor. Ben Garanti Bankası’nın Miles & Smiles Platinum kredi kartını kullanıyorum. Kampanyalar takip edip daha çok mil kazanıyor ve sürekli bunlarla geziyorum. THY uçuşlarında kullanabileceğim bu milleri de çoğunlukla yurt dışında kullanmak yerine son dakika, bayram, seyran yurt içi uçuşlarımda kullanıyorum. Çünkü yurt dışı seyahatlerinizde mil kullandığınızda ödediğiniz vergi bazen neredeyse bir uçak bileti kadar olabiliyor.

Hafta Sonu Avrupa Gezin & Sırtçantalı Gezin Bagaj Almayın

Örneğin Avrupa’da hafta sonu gezebileceğiniz bir çok şehir var. En sevdiklerim; Budapeşte, Ljubljana, Amsterdam. Bu gibi 3-4 günlük kısa seyahatler için sırt çantası ile yola çıkın. Böylece eğer Pegasus gibi bagaj ücretinin opsiyonel ödendiği firmalarla uçarsanız bagaj ücretinden kurtulursunuz, biletiniz daha uyguna gelir.

Budapeşte Gezi Rehberi için tıklayın.

Slovenya Gezi Rehberi için tıklayın.

Amsterdam Kasabaları için tıklayın.

Not: Benim gibi Pegasus ile uçan ama Avrupa Yakası’nda oturan kişiler arabaları ile Sabiha Gökçen Havaalanı’na ulaşım sağlarsa günlük 6 TL’ye “Havapark” isimli otoparkı kullanabilir. Sanırım şu an birçok seçenek var ama en ucuzu bu. 20 dakikada bir kalkan servislerle 3 dakikada havaalanında oluyorsunuz.

Şimdi sizi uçak bileti arama motorlarının başına davet ediyorum! Bol bol seyahat sizin olsuun..

Tüm bunların dışında kafanıza takılan sorular varsa sorularınızı ve yorumlarınızı aşağıda yorum kısmına bırakabilirsiniz.

Beni ve daha birçok fotoğrafımı instagram ve facebook adreslerimden takip edebilirsiniz.

Bunları da sevebilirsiniz...

5 comments

Hangi Mevsimde Nereye Gidilir - Hangi Ayda Nereye? | Öykünün Öyküleri Mart 27, 2018 - 1:56 pm

[…] rotayı kafamıza ve hayallerimize yerleştirip o destinasyona ucuz uçak bileti bulduğumuzda ilk aklımıza gelen soru; buraya Hangi Mevsimde Gidilir ya da Hangi Ayda Gidilir ? […]

Reply
Doğanbey Köyü Gezi Rehberi | Öykünün Öyküleri Nisan 13, 2018 - 12:37 pm

[…] Ucuz Uçak Bileti Nasıl Bulunur yazım için tıklayın. […]

Reply
10 Soruyla Bir Seyahat Nasıl Planlanır? | Öykünün Öyküleri Mayıs 2, 2018 - 1:21 pm

[…] Ucuz Uçak Bileti Nasıl Bulunur yazım için tıklayın. […]

Reply
Orçun Ağustos 17, 2018 - 2:49 pm

ben de skyscanner ile aratıp uygun fiyatlara göre sıralayıp bakıyorum

Reply
Halo Haziran 11, 2019 - 3:45 am

Merhaba,
Ucuz ufak bileti bulmak için önerdiği sitelerin nasıl efektif biçimde kullanılabileceğini de bir yazında örneklerle anlatır mısın? Ucuz bileti nasıl araştıracağız bu sitelerden? İpuçları verir misin?

Reply

Leave a Comment