Yurt Dışında İş Bulmak & İngilizcenin Önemi

by Öykü Yalçın

Bu satırları size yeni evimden, Dubai’den yazıyorum. Aklımın ve kalbimin bir köşesinde her zaman için; hayatımın bir döneminde yurt dışında, şimdiye kadar bildiğim ev kavramından uzakta yaşayacağım hissiyatı vardı. Doğru yer doğru zaman şimdiymiş. Dünya vatandaşı olmada, uluslararası piyasada çalışmada, şimdiki hayatıma sahip olmamda olmazsa olmaz dediğim ilk şey Yurt Dışında İş Bulmak İçin İngilizcenin Önemi . Böyle bir hayaliniz varsa ne yapmalısınız, kendinizi doğru zamana nasıl hazırlayabilirsiniz anlatmak istiyorum. Hadi kahveleri alın, sohbet edelim.

Başlamadan önce tüm gezilerime eşlik etmek ve benimle beraber gezmek için Youtube kanalıma abone olmayı unutmayın! Instagram hesabımdan benimle iletişime geçin, tüm seyahat hayallerimizi ve danışmak istediklerinizi konuşalım 🙂

Aile ve arkadaş çevremdeki genç arkadaşlarım üniversite tercihi için bana danıştığında verdiğim ilk cevap şu.

“Artık o kadar global bir dünyadayız ki aslında çoğu insan eğitimini aldığı mesleği yapmıyor. Asıl olan, akıcı şekilde İngilizce konuşma. İşte o zaman istersen mesleğini yaparsın, istersen de çoğu insan gibi eğitimini aldığın alanın daha sonradan sana göre olmadığını keşfedersen, her zaman bir yangından kaçış merdivenin olur hayatında. İşsizlik konusunda da şanslı olanlardan ve tercih edilenlerden olursun. Dört tarafına örülen hayali ya da gerçekçi ülke sınırların olmaz. Sınırlarını kendin belirlersin çünkü dünya vatandaşı olursun.” oluyor.

Benim bu açıdan hayatta tanıdığım ve örnek aldığım iki insan var. Biri babam, biri eşim. Babam, yedi dil konuşabiliyor ve zamanında şartları gereği üniversite eğitimi alamamasına rağmen bu eğitimi alan çoğu kişiden daha fazla para kazanıyor. Dünyanın farklı yerlerinde çalışabiliyor, yurt dışında iş bulmak onun için çok kolay hatta şu an Meksika’da yaşıyor. Eşim ise İngilizceyi ana dili gibi konuşuyor ve kendi kendine oturup iki ayda İspanyolca öğrenebiliyor. Artık onu da konuşuyor. Ve gerek Türkiye’de sahip olduğu uluslararası bir şirketin Ülke Müdürü olma görevi, gerekse Dubai’de sahip olduğu Türkiye, Afrika ve Türki Ülkeler Bölge Müdürü pozisyonuna gelmek her ne kadar aldığı mühendislik eğitimi ve yılların tecrübesi sonucu gibi görünse de aslında onu rakiplerinden farklılaştırıp bu noktaya getiren şey İngilizcesi. Yurt dışında iş bulmak konusunda önünde hiçbir engel yok.

Bendeniz ise şimdiye kadar farklı kültürler görme merakımla kırka yakın ülke gezdim.

Tabii ki az biraz İngilizce konuşarak böyle gezersiniz ama gerçekten İngilizceyi iletişim aracı olarak kullanabiliyorsanız işte o zaman, gezdiğiniz ülkelerde dans dersi de alırsınız, komedi kulüplerine de gidersiniz. Özetle deneyimsel olan, kültürü anlayabileceğiniz bir seyahat yaşarsınız. Gerek yurt dışında iş bulmak gerek yurt dışına seyahat etmek sizin için zorluk barındırmaz.

Maalesef ülkemizde verilen İngilizce eğitimin yetersizliğinden mi yoksa İngilizce konuşmaya yeteri kadar değer vermememizden mi bilmiyorum ama Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden mezun, Türkiye’nin en büyük şirketlerinde en üst pozisyonlarda çalışan insanların bile büyük çoğunluğu akıcı şekilde İngilizce konuşamıyor. Bu bariyeri aşmak için okullarda öğrendiğimiz temel İngilizce seviyesinin üzerine koymak ve takviye almak şart.

Bu noktada size önerim, Türkiye’de 2001 yılından beri 9 ilde 15 merkeziyle faaliyet gösteren İngilizce kursu Wall Street English ile İngilizcenizi akıcı hale getirmeniz olacak. Tek misyonu dünya dili İngilizce ile insanların hayatlarında yepyeni kapılar açmak ve hayallerini gerçekleştirmek olan Wall Street English bugüne kadar 85.000’den fazla öğrencisini başarıyla mezun etmiş.

İngilizce öğrenmede başarısı kanıtlanmış, konuşma odaklı ve bütünüyle öğrenci merkezli olan Blended (Harmanlanmış) metot kullanıyorlar, ki bu bence en önemlisi. Dil bilimciler ve uzman akademisyenlerle gerçekleştirilen ideal çalışma döngüsü ile İngilizceyi tıpkı bir çocuğun ana dilini öğrendiği gibi doğal bir şekilde öğrenmenizi sağlıyorlar.

Döngünün ilk adımı interaktif dersler ile başlıyor.

TV dizisi tadında online videolar ve çeşitli alıştırmalarla dinleme, anlama, telaffuzunuzu geliştiriyorsunuz. Daha sonra yapacağınız Dijital Kitap alıştırmaları ile okuma ve yazma becerilerinizi ilerletiyorsunuz. Üstelik maksimum 5 kişiden oluşan sınıflarda gerçekleştirilen Encounter dersleri ile konuşma becerileriniz gelişiyor. Kendi seviyenize, ilgi alanınıza ve zamanınıza uyan Tamamlayıcı Dersler ile de akıcılığınızı artırıyor, öz güvenle konuşmaya başlıyorsunuz.

Wall Street English’te yaşanan deneyimi farklılaştıran tamamen kişiselleştirilmiş olması. İngilizce öğrenme programları ile dilediğiniz zaman, dilediğiniz yerden ve tüm cihazlardan Online İngilizce çalışmalarınızı yapabiliyorsunuz. Sınıf açılmasını bekleme diye bir şey yok. İngilizce seviyeniz, Global Scale of English’e tasarlanmış ayrıntılı bir test ile belirleniyor. Böylece en doğru seviyeden eğitime başlıyorsunuz. İlerlemeniz bireysel olarak adım adım takip ediliyor.

Sadece İngilizce konuşulan bir ortamda, kişiye özel ilgi ve esnek program aracılığıyla sürekli ölçümlenerek ilerlemenizin takip edilmesi ile uluslararası standartta İngilizce öğrenmek isterseniz, haftada 4 saat eğitime katılınması durumunda size öğrenme garantisi veren Wall Street English’i incelemenizi öneriyorum. İngilizce Türkçe çeviri yapabilmek hem günlük hem iş hayatınızda sizi farklılaştıran bir özellik olacak.

Lakin en önemlisi kişisel ihtiyaçlarınız ve hedeflerinize göre hem online hem offline eğitimi birleştirerek eşsiz bir programa katılacağınız için zaman ayırmanızın zor olduğu dönemlerde İngilizce eğitiminizden kopmuyorsunuz. Dilediğiniz zaman dilediğiniz yerden, internet ile bağlanıp multimedyalarınızı yapabilir, daha sonrasında öğretmenli ders, onu takip eden tamamlayıcı dersler ve social club ile bol bol İngilizce pratik yaparak hayatınızdan bu engeli kaldırabilirsiniz. Eşim social club sayesinde iki ayda İspanyolca konuşabilir hale geldiği için etkisinin inanılmaz olduğunu biliyorum.

Sınırlarınızın olmadığı, özgüvenle, her yerde her insanla iletişim kurabildiğiniz bir dünya diliyorum! Ben hayallerime sahip oldum ve şu an ilk kez yurt dışında yaşama deneyimi elde ediyorum. Ve biliyorum ki bu son ülkem olmayacak. Tüm dünya benim oyun alanım. Neden sizin de olmasın?

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki videoları izleyebilirsiniz;

Metot:

İnteraktif dersler:

Dijital kitap: 

Encounter:

Tamamlayıcı dersler:

Öğrencilerin yaşadığı deneyimler için WSE ye tıklayabilirsiniz.

Tüm sorularınızı ve yazımla ilgili yorumlarınızı aşağıda yorum kısmına bırakırsanız beni çok mutlu edersiniz.

Beni ve daha birçok fotoğrafımı instagram ve facebook adreslerimden takip edebilirsiniz.

İlk Defa Yurt Dışına Çıkmak İsteyenlere Tavsiyeler yazım için tıklayın.

Bunları da sevebilirsiniz...

2 comments

Zisan Temmuz 9, 2019 - 10:41 am

Cok yardimci bir paylasım olmuş.
Tesekkur ediyorun..
Gezmeyi eglenmeyi en onemlisi gormeyi ve dokunarak hissetmeyi seven biri olarak gercekten enerjiniz ile ilham kaynaği oldugunuzu dusunuyorum.Hayalim yakin zamanda yurt disina acilip, baska ulkeleri hissetmek,dokunmak ve yasamak.Tek eksik ingilizce (hicbir sey imkansiz degil) Basarilarinizin devamini dilerim

Reply
Öykü Yalçın Temmuz 9, 2019 - 10:45 am

Çok teşekkürler bu destek ve motivasyon dolu yorumunuz için! Dediğiniz gibi imkansız değil. Önemli olan istemek ve başlamak. Sonsuz başarı ve mutluluklar.

Reply

Leave a Comment