Antilop Kanyonu & Horseshoe Bend Gezi Rehberi

by Öykü Yalçın

Hayallerimden birini gerçekleştirdim! Bu cümleyi kurmak ne mutluluk verici değil mi? Bir şeyi gerçekten çok istediğinizde evrenin size onu sunacağına inanıyorum hep. Bu inancım beni hayal kırıklığına uğratmadı ve bir kez daha “Yaşarken Yapılacaklar Listem”deki maddelerden birini “Yaptım” listeme ekledim! Tüm zorluklar ve soru işaretlerini gidermek, deneyiminizi en keyifli şekilde yaşatmak için Antilop Kanyonu & Horseshoe Bend Gezi Rehberi yazımla tavsiyeler vermek istiyorum şimdi de. Hayal paylaşımına başlıyorum o zaman!

Siz de bu müthiş kanyonlara Batı Amerika yolculuğunuz sırasında uğrayacak olabilirsiniz. Bu sebeple Batı Amerika Gezi Rehberi yazımı buraya bırakıyorum ki rota, planlama, maliyetle ilgili tüm sorularınıza cevap olsun.

Başlamadan önce tüm gezilerime eşlik etmek ve benimle beraber gezmek için Youtube kanalıma abone olmayı unutmayın!

Instagram hesabımdan benimle iletişime geçin, tüm seyahat mevzularını konuşalım 🙂

Antilop Kanyonu

ANTİLOP KANYONU

Antilop Kanyonu Amerika’nın Arizona eyaletinde Page isimli küçük kasabada yer alan, yıllar içerisinde rüzgar ve suların aşındırarak oluşturduğu bir doğa harikası.

Yukarı Antilop Kanyonu mu Aşağı Antilop Kanyonu mu?

Öncelikle şunu söyleyeyim, internette bulacağınız bilgilerin neredeyse tamamı, çoğu blog yazısı sizi Upper Antelope Canyon olarak bilinen Yukarı Antilop Kanyonu’na yönlendirecek. Öyle ki ilk araştırmam sonucunda geldiğim nokta mükemmel fotoğraflar çekmek istiyorsam Yukarı Antilop Kanyonuna gitmeliyim aksi halde o hayal gibi sahneleri fotoğraflayamayacağım yönündeydi. Baktım Yukarı Antilop için tüm rezervasyonlar dolmuş, dedim gidemiyorum vazgeçeyim. İşte siz bu duruma düşmeyin diye tüm olayı özetliyorum.

  • Aşağı (Lower) ve Yukarı (Upper) olarak 2 adet Antilop Kanyonu var.
  • İkisi de tur şirketleri aracılığı ile gezilebiliyor, kendiniz elinizi kolunuzu sallayarak giremiyorsunuz.
  • Tur şirketlerindeki rehberler Navajo yerlileri. Gezi sırasında hem kanyon hem de gelenekleri hakkında bolca bilgi veriyorlar. Biz rehberimiz Tyler’dan inanılmaz memnun kaldık çünkü tüm tur boyunca çok güzel fotoğraflarımızı çekti, bizimle ilgilendi, çok hoş sohbetti. Tur sonunda 20 USD bahşiş verdik(Dolar 4 TL’ydi çünkü) ama elimden gelse çok daha fazla vermek isterdim.
  • İkisinde de 10:00 – 11:00 saatleri arası çok popüler çünkü ışık en iyi o saatlerde kanyona giriyor.
  • Kanyonu 1 saatte geziyorsunuz, fiyatı 40 USD. Eğer fotoğrafçılar için yapılan delüks tura katılırsanız 80 USD ve bunu aldığınızda tripot ile girebiliyormuşsunuz. Aksi halde Selfi Çubuğu bile yasak. Koruma için çok özen gösteriliyor.
  • Bu saatler başta olmak üzere çoğu verimli saat için rezervasyon bulmanız gerçekten AŞIRI ZOR! Yani seyahat tarihiniz belli mi oldu ilk işiniz bu turlara rezervasyon yaptırmak olmalı.
  • Yukarı Antilop Kanyonunun bu denli ünlü olmasının, herkesin ona yönlendirme yapmasının sebebi dünyadaki en pahalı fotoğrafının burada çekilmiş olması. Avustralya asıllı fotoğrafçı Peter Lik tarafından çekilen “Phantom” fotoğrafı 6.5 milyon dolara satılarak rekor kırdığı için dediğim gibi rezervasyon ayarlamak neredeyse imkansız.
  • Yanınızda kişi başı 1 şişe suyla içeri girmeniz çok mantıklı olur çünkü çok sıcak, ihtiyaç duyuyorsunuz.
  • Ayakkabı olarak iyi ki spor ayakkabı seçmişim dedim çünkü içerisi kızıl toprak ile kaplı. Daha rahat bir yürüyüş için tercih edebilirsiniz.

Biz Yukarı Antilop Kanyonuna yer bulamadık ama Aşağı Antilop Kanyonuna bulduk ve gidene kadar onun Yukarı Antilop kadar güzel olmayacağını düşünüyordum. Kesinlikle yanılmış ve önyargılara kapılmışım. Hayatımın en güzel deneyimlerinden biriydi.

Aşağı Antilop Kanyonunu Ken’s Tour şirketi ile gezdik. Aylar önceden buradan rezervasyon yaptırdığımız tur için ofislerinde beklerken kalbim yerinden çıkacak gibiydi. Tur saatimiz gelince 10 kişilik bir grupla rehberimiz eşliğinde daracık kanyonun başladığı yere yürüdük. Yukarıdan baktığımda gözlerimi kamaştıran kızıl kuma bile hayran olmuştum ki altında bir cennet beni bekliyormuş.

Aşağı Antilop Kanyonunun girişi çok dik ve dar. Dikkatle merdivenlerden indiğinizde muhteşem doğa sizi kucaklıyor. Yıllar içerisinde rüzgar ve su ile aşınmış bu kanyon olağanüstü güzellikte. Hala çok fazla yağmur yağdığında kanyonun su ile dolma ihtimali olduğundan içeride kaçış için tırmanış noktaları bulunuyor. Ellerimi duvarlara sürterek ilerliyorum içeride, sanki dokunduğum her noktanın ruhu var, tarihi var.

Yüzlerce fotoğraf çekiyoruz. Zaten rehberler bizi yönlendiriyor iPhone ve kamera çekimleri ile ilgili. Şu bir gerçek ki iPhone Canlı ve Canlı Sıcak modu en güzel seçenek. Belki ara ara Siyah Beyaz da denemelisiniz. Baktım iPhone kameramdan daha güzel sonuçlar çıkarıyor, hep ondan çektim. Rehberimiz de bizim fotoğraflarımızı çekti içeride. Yani fotoğraf konusu sıkıntı değil. O kadar güzel ki kendiliğinden çıkıyor o mükemmel kareler.

Kanyondan çıkarken nasıl mutluydum anlatamam. Yıllardır hayalimdi, çok istiyordum görmeyi, orada bulunmayı. Bu hayalim gerçekleştiği için çok mutluyum!

HORSESHOE BEND KANYONU

Antilop Kanyonu’ndan çıktıktan sonra arabamıza atlayıp Horseshoe Bend için yola koyulduk. İsminden de anlaşılacağı üzere At Nalına benzeyen bu kanyon da ayrı bir güzel. 15 dakikalık bir araba yolculuğu sonrası oraya ulaştığımızda arabayı park ettiğimiz yerden 15 dk içeri yürümemiz gerektiğini öğrendik. İyi ki gelmeden kişi başı 1 Litre su almışız çünkü su olmadan o sıcakta o yol asla yürünmez.

Kırmızı topraklı yolları bitirdiğimizde bizi yine doğa harikası bir güzellik karşıladı. Powell Gölü’nün renk geçişleri, muhteşem!

PAGE KONAKLAMA

Tüm bu kanyonları gezmek için sabahın erken saatinde hazır olmanız gerektiğinden önceki gece Arizona’nın Page kasabasında konaklamanız gerekiyor. Tahmin edilebileceği üzere bu küçük kasaba Antilop Kanyonunu gezmeye gelmiş insanlarla dolup taşarken fiyatlar uçabilir. Buradaki otel rezervasyonunuzu da son dakikaya bırakmayın çünkü bırakın yüksek fiyatlı olmasını yer bile bulamayabilirsiniz.

Biz burada Page Boy Motel isimli yol kenarı Amerikan tipi bir motelde konakladık. Tüm Batı Amerika gezimizde ödediğimiz en yüksek konaklama ücretiydi; 130 USD verdik.

Akşam yemeğimizi de en sevdiğim mutfak olan Meksika yemeklerinden yana kullandık ve El Tapatio isimli mekana gittik. Her şey inanılmaz lezzetliydi. Hele ki koca Margheritaları!

Buralara kadar gelmişken bizim zaman kısıtı nedeniyle yapamadığımız ama sizin yapmak isteyebileceğiniz şeyler:

  • Lake Powell‘de kano yapmak
  • Utah eyaletine geçip Glen Kanyonu‘nu hayran olmak
  • Monument Valley‘e kadar araba sürmek ve daha fazla doğa harikasına şahit olmak

New York Gezi Rehberi yazım için tıklayın.

Las Vegas Gezi Rehberi yazım için tıklayın.

Ucuz Uçak Bileti Nasıl Bulunur yazım için tıklayın.

Dünyaca Ünlü Festivaller Karnavallar yazım için tıklayın.

10 Soruyla Bir Seyahat Nasıl Planlanır yazım için tıklayın.

Seyahat Etmenin – Hobi Paylaşımının İlişkiler Üzerine Etkisi yazım için tıklayın.

Sizinle tüm tecrübelerimi paylaşarak seyahatinizin mükemmel olması için elimden geleni yapmaya çalıştım! Tüm sorularınızı ve yazımla ilgili yorumlarınızı aşağıda yorum kısmına bırakırsanız beni çok mutlu edersiniz.

Bu geziye ait tüm detaylar instagram hesabımda #oykununoykuleriusa etiketi altında.

Beni ve daha birçok fotoğrafımı instagram ve facebook adreslerimden takip edebilirsiniz.

Bunları da sevebilirsiniz...

Leave a Comment