Dubai Vizesi Nasıl Alınır

by Öykü Yalçın

Dubai vizesi nasıl alınır diye soranlar: Dubai vizesi almak için birden çok seçeneğiniz var. Bence en kolayı birazdan aktaracağım şekilde vize almak. Fakat burada da size minik ipuçları vermek isterim. O zaman başlayalım 🙂

Dubai Gezi Rehberi yazım için tıklayın.

1- Konsolosluk Aracılığıyla

Sadece ticari amaçlı seyahatlerde konsolosluktan vize alabiliyorsunuz. Turistik vizelerinizde aracı kurum kullanarak Dubai Vizesine başvurmanız gerekiyor.

2- Hava yolu Aracılığıyla 

THY, Pegasus, Emirates, FlyDubai havayolu firmaları ile uçuyorsanız bu firmalar üzerinden vize alabilirsiniz. Yalnız dikkat edilmesi gereken nokta havayolu üzerinden vize aldığınızda ülkeye mutlaka o havayolu ile seyahat ederek girmeniz gerekiyor. Burada ücretler 100 – 130 Dolar aralığında değişiyor. Her firmanın internet sitesinde gerekli yönlendirmeler var.

3- Seyahat Acentesi Aracılığıyla

Ben Pegasus kıvamında ucuz bir havayolu firması olan FlyDubai ‘yi tercih ettim. Bu sebeple FlyDubai’ nin anlaşmalı kurumu FlyExpress’ e yönlendirildim. Fakat piyasada 100 – 120 Dolar’a vize alabiliyorken bu firma benden 135 Dolar istediğinden farklı bir acenteden vize aldım. Kesinlikle en kolay ve güvenli yöntem olarak bunu tavsiye ediyorum. 

Sadece pasaportunuzun fotokopisi ve vesikalık fotoğrafınız gerekli oluyor. Vizeniz 2 – 3 güne çıktığında size gönderilen PDF’ in çıktısını almanız yeterli. Özetle, bu anlattığım yöntem ile en kolay ve hızlı şekilde güvenli vize almak için; kişi adedi ve seyahat tarihlerinizi bana mail atmanız yeterli. Tüm gerekli yönlendirmeleri yapacağım.

Adres: oyku.yalcin@oykununoykuleri.com

4-Konakladığınız Otel Aracılığıyla

Eğer konakladığınız otel lüks bir otelse vize için aracılık edebilir. Rezervasyon sırasında bunu otelinizi sorgulayarak öğrenebilirsiniz. Çoğu lüks otel vize işlemleri için konuklarına aracılık edebiliyor. Lakin yine de bunu denemiş tek bir insan ile tanışmadım, o yüzden güvenilirlik açısından tavsiye edemem.

UAE resmi hafta sonu tatili Cuma – Cumartesi günleri olduğundan ve vizenizin çıkması minimum 3 – 4 gün sürebileceğinden başvuru tarihinizi buna göre ayarlayabilirsiniz.

Dubai vizesi almak için sizden ne belgeler isteyecekler?

• Renkli pasaport fotokopisi
  • Resimli sayfa
  • En son geçerlilik sayfası (Minimum 6 ay geçerlilik gerekmektedir.)
  • Kimlik bilgilerinin bulunduğu sayfa
• Bir adet arka fonu beyaz vesikalık fotoğraf
• Arkalı önlü kimlik fotokopisi
Opsiyonel belgeler
• Kişi adına kayıtlı cep ya da ev telefonu faturası
• Otel Rezervasyonu ya da Davetiye Mektubu

Tek başına seyahat eden (aile büyükleri ya da eşi olmaksızın) 23 yaş ve altı bayanların vize ücreti iki kişilik ödenir ve MUHAKKAK anne ya da babasının pasaport kopyaları gerekmektedir.

Vizenizin geçerlilik süresi ne olacak?

Turist vize için tek girişli 29 günlük vize, transit vize için 96 saat vize verilir. Yani her gidiş için ayrı bir 100 Dolar vize ücreti ödemeniz gerekiyor. Bazı durumlarda yine tek girişli ama üç aylık vizeler de alabiliyorsunuz, tabii ücreti daha yüksek oluyor.

Tüm bunlar dışında günlük şehir turları, safari aktivitesi gibi her şey için bana her zaman mail atın.

Beni ve daha bir çok fotoğrafımı instagram ve facebook adreslerimden takip edebilirsiniz.

İyi tatiller 🙂

Bunları da sevebilirsiniz...

2 comments

Dubai Gezi Rehberi | Öykünün Öyküleri Nisan 27, 2018 - 12:35 pm

[…] Asya […]

Reply
gülşah Ocak 10, 2019 - 2:52 pm

merhabalar yukarıda bir yer belirtmişssiniz vizeçözüm diye. kurumun ismi bu mudur acaba biraz daha detaylı bilgi verebilir misiniz 🙂 ben 26 ocak 2 şubat tarihlerinde dubaiye gideceğim ve vize işlemlerimi halletmek için uygun guvenilir bir yer arıyorum. etihad hava yolları ile gideceğim. bilgilendirme yaparsanız çok mutlu olurum ıyı günler 🙂

Reply

Leave a Comment