RÜYA GİBİ GÖL: BLED GEZİ REHBERİ

by Öykü Yalçın

Rüya gibi derler ya hani.. Aynen öyle işte Bled..

Slovenya’nın en tatlı hazinesi, göller yöresinin sultanı sensin Bled! Öyle ki çoğu Avrupalı yeni evlenen kişiler balayı olarak bu romantik destinasyonu seçiyor. Gerçekten tam bir doğal güzellik bu buzul gölü.

Ljubljana & Bled Gezi vlogumu izlemek ve Yotube kanalıma abone olmak için:

Slovenya inanılmaz yeşil bir ülke. Bu güzel ülkenin başkenti Ljubljana’ya İstanbul’dan 2-2:30 saatlik bir uçuş ile ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Üstelik THY’nin uçak saatleri Cuma akşam gidiş, Pazar akşam dönüşe o kadar uygun ki!

BLED GÖLÜ KİSSME POZUMUZ

Seyahatinizi Ljubjlana & Bled Çevresi olarak ayarlamanızı tavsiye edeceğim. Dilerseniz 1 gece Ljubljana 1 gece Bled konaklamalı hafta sonu rotası, yok ben tadına daha çok varayım derseniz 2 gece Ljubljana yaparak ve Bled rotasına Bohinj Gölü, Slap Savica Şelalesi, Triglav Ulusal Parkı‘nı ekleyerek daha çok güzel yerle seyahatinizi coşturabilirsiniz. Lakin Göller Bölgesinde rotayı geniş tutacaksanız araba kiralamanız şart gibi. Eğer araçla gelirseniz aracınızı 5 Euro karşılığında park yerlerine park edebilirsiniz.

Yok araba kiralamayacağım hafta sonu gezimizde “Ljubljana’dan Bled’e Nasıl Ulaşılır” diyenler burda mı? Bunun için Ljubljana otobüs terminalinden neredeyse her saat kalkan otobüse kişi başı 13 Euro vererek 1 saatte Bled’e ulaşabilirsiniz. Dönüşte tekrar duraktan binerek açık biletinizle dönüş sağlayabilirsiniz.

Ljubljana Gezi Rehberi yazım da burada! Seyahatinizin başlangıç noktası olacak bu muhteşem şehir için sizi böyle alayım.

FOLLOWMETO BLED YUMURCAK SEVGİLİM

Bled’de Gezilecek Yerler

Bled Adası: Pletna denen teknelerle Bled Adası’na ulaştığınızda 99 basamak sizi karşılıyor. Evlenenlerin yerel geleneği yeni gelin sessiz kaldığı sürece kocanın gelini bu basamakların en üstüne sırtlayıp çıkarmasıymış. Burada kilisenin çanını çalarsanız şansınız bir ömür  güzel gidermiş.

BLED ADASI

BLED ADASI MERDİVENLER

Göl çevresinde tam tur yapmanız 1-2 saatinizi alacaktır. Tabi biz yürüyerek gezdik ve canımız her istediğinde kendimizi çimlere atarak bolca keyif yaptık. Siz saati 6 Euro’ya bisiklet kiralayabilir ya da yukarıda bahsettiğim Pletna‘larla saati 15 Euro’ya gölde kürek çekerek dolanabilirsiniz.

BLED GÖLÜ

Bled Gölü’nde Ne Yenir?

Gölü tam tur yaparak bitirdiğinizde Ostarija Peglez’n adında leziz deniz ürünleri olan bir İtalyan Restaurantı karşınıza çıkıyor. Burada şarap içip yemek yiyerek mükemmel keyifli bir dinlenme molası yaşadık. Her şey efsane lezzetliydi.

Daha sonra ise Bled’in meşhur kremalı keki olan Kremsnita‘yı yemek için Park Hotel‘e yürüdük. Kek ve kahveye 5 Euro civarında bir şey ödedik. Çoğu kişi kremalı diye sevmiyormuş ama ben altı milföy hamuru içi kremalı olan bu keki çok sevdim yahu. İnsan tombalak olmasın, ikinciyi de yiyecektim de Umur engelledi sağolsun..

OSTARİJA PEGLEZ’N

KREMSNİTA PARK HOTEL

 

 

 

 

 

 

 

 

Bled Gölü’nde Konaklama yapmadığımdan çok bilerek konuşamayacğım ama yazmadan geçmek istemediğim seçenek Vila Bled olur. Madem Bled’de kalmayı kafaya koydunuz o zaman bu müthiş oteli tercih edin. Lakin gecelik 200 Euro civarında bir ücreti oluyor. Yine de tüm göl manzarası düşünüldüğünde özel bir seyahat için değer.

PLETNA ADI VERİLEN KAYIKLAR

BLED SENİ ÇOK SEVDİM!

Umur beni çok istediğim Bled’e getirdiğin için çook teşekkür ederim!!Bled Kalesi: Kaleyi ziyaret ederek göle tepeden bakabilirsiniz. Biz merkezden yürüyerek çıkmaya çalışınca yorgunluktan bittik ve otostop çektik. Abi kimse bizi almadı şaka gibisiniz Slovenler! Bir de bu yukarıdan Bled manzarası için Mala Osinija isimli bir tepe var. Buradan da Bled Gölünün tepeden izleyebilirsiniz.

St Martin Kilisesi: Kalenin hemen yamacında yer alan kilise.

BLED KALESİ

Bled gecelerinde kendinizi bu Casino‘ya atabilirsiniz! Hemen Park Hotel’in yanında.

BLED CASİNO

Beni ve daha bir çok fotoğrafımı instagram ve facebook adreslerimden takip edebilirsiniz.

Benden Bled’e selam söyleyin 🙂

Keyifli seyahatler!

Bunları da sevebilirsiniz...

3 comments

Ljubljana Gezi Rehberi | Öykünün Öyküleri Eylül 26, 2017 - 1:10 pm

[…] Avrupa […]

Reply
Ucuz Uçak Bilet Nasıl Bulunur | Öykünün Öyküleri Mart 14, 2018 - 2:09 pm

[…] Avrupa […]

Reply
Zeynep Toker Orhan Şubat 27, 2019 - 3:20 pm

Merhaba,
Temmuz ayı için kısmetse bled için bir planımız var. Vila bled’te konaklayacağız. Açıkçası aracı hotelde bırakıp yürüyüş yaparız diye düşünmüştüm ancak videoda izlediğim kadarıyla kaleye çıkmak için araç gerekiyor. 6 yaşında kızımız da bizimle olduğu için araba ile çıkmamız gerekecek sanırım kaleye. Zaten aracımız olacak avusturyadan geldiğimiz için. Otopark imkanı da vardır herhalde diye düşünüyorum oralarda?

Reply

Leave a Comment