Koh Samui Gezi Rehberi – Tayland’ın En Güzeli

by Öykü Yalçın

Türkler tarafından en çok ziyaret edilen Asya ülkesi Tayland sanırım. Nasıl olmasın? Önce kaotik ama egzotik Bangkok, sonra birbirinden güzel adalar topluluğu ile ülke adeta size unutulmaz bir gezi vadediyor. Daha önce Phuket’e de gittik ama Koh Samui bambaşkaydı. Bu yazıda size ağır derecede Koh Samui övülecek. Hazırsanız Koh Samui Gezi Rehberi ile sizinle tüm tavsiyelerimi paylaşıyorum!

Öyle özlemişim ki Asya’yı. Her yerinden yeşil palmiyeler çıkan, türlü türlü ağaçların üste üste yığıldığı yollarda seyyah olmayı. Seni mavi okyanusun, tropik meyvelerin, leziz mutfağınla hatırlayacağım canım ada Koh Samui. Dubai’ye taşındıktan sonra yeni evimizden gerçekleştirdiğimiz ilk seyahattin, bize yaşattıklarınla koskoca bir iyi kisin!

Başlamadan önce tüm gezilerime eşlik etmek ve benimle beraber gezmek için Youtube kanalıma abone olmayı unutmayın! Koh Samui Gezi Vloglarımı bölüm bölüm kanalda bulacaksınız.

Instagram hesabımdan benimle iletişime geçin, tüm seyahat mevzularını konuşalım 🙂

Koh Samui’ye Ne Zaman Gidilir?

Güzel haber Koh Samui’ye 12 ay boyunca turizm var ki bu böylesi tropik yerler düşünüldüğünde ender rastlanan bir durum. Ben 2019 yazında nereye gitsem diye gezinirken Asya’da Ağustos ayı için de uygun olabilecek ender rotalar arasında buldum kendisini. Bildiğiniz gibi yaz mevsiminde tropiklerde her daim yağmur riski var ama Koh Samui’de hava çok güzeldi! Hem yakıcı bir güneş, hem temiz bir hava, hem de yağmursuz bir gökyüzü ile ay resmen günümüzü gün ettik!

Tayland & Koh Samui Gezi Planı – Koh Samui Kaç Günde Gezilir?

Koh Samui’ye bir hafta ayırmıştık, iyi ki öyle yapmışız çünkü daha az olsa tadı damağımızda kalırdı. Toplam 8 gece Koh Samui’de 3 farklı otelde konakladık. Zamanımız olduğundan, normal seyahat standardımız olan sabahın köründe gezmeye başla gece feneri söndür modumuz yoktu. Daha çok yatışlı tatildeydik ama tabii ki bu sürede çok güzel yerler de gezdik.

Koh Samui Ulaşım

Dubai’de yaşadığımızdan buradan Koh Samui’ye direkt uçuş yoktu. Önce Emirates ile Bangkok’a uçtuk oradan da Bangkok Airways ile Koh Samui’ye geçtik. Dönüşte 18-20 saat Bangkok’ta aktarmamız vardı. Aktarmayı bilerek uzun aldım ki Bangkok’ta tekrar vakit geçirme fırsatımız olsun.

Daha önce İstanbul’dan Bangkok’a Qatar Airways’in kampanyası ile kişi başı 450$’a bilet alarak uçmuştuk. Orada 2 gece kalıp sonra Phuket’e geçmiş ve orada da 5 gece kalmıştık. İlk defa Tayland’a gidenlere Bangkok’ta 1 ya da 2 gece geçirmelerini öneririm. Kaotik ama bambaşka bir şehir. İstanbul’dan uçuşlar Suvarnabhumi Havaalanı’na oluyor ama iç hatlardan adalara uçacaksanız Don Mueang Havaalanı’ndan daha low cost (düşük maliyetli) firmaların uçtuğunu hatırlatayım.

Bangkok Gezi Rehberi yazım ve videom için tıklayın.

Koh Samui Havaalanından Şehir Merkezine Ulaşım

Dünyanın en tatlı havaalanı burası olabilir arkadaşlar! Uçaktan indiğinizde golf arabaları tarzında araçlar sizi alanın içine götürüyor ve minnacık, tatlış havaalanına giriş yapıyorsunuz. Manzara zaten ilk adımda size Koh Samui boyunca göreceğiniz güzelliklerin habercisi. Çıkışta Lamai, Chaweng gibi adanın farklı noktalarına giden minibüsler kalkıyor ve bu araçlar sizi otelinize kadar bırakıyor. Biz ilk otelimiz Lamai’de olduğu için oraya geçtik ve ulaşım için kişi başı 170 Baht ödedik.

Normalde kur düşük olduğundan havaalanlarında para bozdurmuyoruz ama burada minibüs için gerekli olacağından az biraz bozdurduk. Tayland’ın para birimi Tayland Bahtı olduğu için şehir merkezindeki exchange officelerde ya da bankalarda paranızı da yüksek kurdan bozabilirsiniz. Biz zaten çoğunlukla kredi kartından harcamayı tercih ediyoruz.

Koh Samui Ada İçi Ulaşım

“Tayland’a gidiyorum” dediğinizde ilk duyacağınız “Motor kirala!” olacak ama siz onları değil kalbinizin sesini dinleyin. Çünkü Tayland’da alışık olduğumuzun aksine direksiyon sağda yani trafik soldan akıyor. Bir de üstüne üstlük trafikte herkes deli gibi faaliyet gösteriyor. Biz Phuket’de de Koh Samui’de de cesaret edemedik.

Chaweng’de ve Lamai’de otelimizden yürüme mesafesinde olan yerlere kendimiz gittik onun dışında 1 gün için araba kiralayarak sıkıştırılmış bir program yaptık. Konaklama için baya başarılı oteller seçtiğimiz için her gün dışarı çıkmayacağımızdan komple bir hafta için araba kiralama işine girmedik.

Kolayımıza geldiği için otelden kiralamayı seçmemize rağmen fiyatlar fena değildi bence. Motor için günlük 8$, araba için 35 – 40$.

Oldu diyelim taksiye binmeniz gerekti o zaman mutlaka kontak çalışmadan ne kadara götüreceğini anlaşın çünkü burada 600 Baht’a açtıkları bir yolu pazarlıkla 300 Baht’a gidebilirsiniz. Buranın ÜBER’i olan GRAB uygulamasını kullanmak ya da bu uygulamadan mesafenin fiyatını öğrenip taksiye onu teklif etmek mantıklı bir seçenek.

Koh Samui’den Koh Phangan’a Ulaşım

Koh Samui kadar büyük olmasa da onun hemen karşısında Koh Phangan isimli çok güzel bir ada var. Üstelik burası dünyanın en eğlenceli dolunay partisine ev sahipliği yapan Fullmoon Party‘nin yaşandığı yer.

Şansımıza biz de seyahat tarihlerimizde bu partiyi yakaladık ve My Samui Island isimli firmadan biletimizi alarak Koh Phangan’a gittik. Parti için gittiğimizden akşam gidip sabaha karşı döndük bu sebeple adada tatil yapmadık ve konaklamadık. Lakin bir daha Koh Samui gezi hayalleri ile yola düşecek olursam Koh Phangan ve Koh Tao‘da da kalmak isterim. Koh, ada demek ve Tayland’da mükemmel adalar var. Seyahatiniz uzun bir süreyi kapsıyorsa tek seferde feribotlar ve iç uçuşlar aracılığıyla birden çoğunu gezebilirsiniz.

Koh Phangan Gezi Rehberi yazım için tıklayın.

https://www.youtube.com/watch?v=WEKaWPYct3E

Koh Samui’de Nerede Kalınır? Konaklama Önerisi

Koh Samui gezi maceramızda herhalde en uzman olduğum konu bu oldu! Çünkü size birbirinden güzel ve objektif yorumlar içeren önerilerle geliyorum.

Öncelikle ilk tavsiyem adada tek bir bölgede konaklamamanız olur. Biz önce daha sakin ama çok keyifli Lamai bölgesinde konakladık. Sonra daha coşkulu ve adanın merkezi olarak kabul edilen Chaweng bölgesinde kaldık.

Adaya geç saatlerde vardığımızdan ilk gecemizde lüks bir otele boş yere fazla para vermek istemedik. Bunun için bulduğum Lamai Coconut Beach Resort gayet lokum gibi bir otel çıktı. Denize sıfır, Lamai Beach’e uzanan temiz bungalow ve daireleri olan bir tesisti. Burayı konaklamaya fazla bütçe ayırmak istemeyen kişilere önerebilirim. Ayrıca konum olarak bar ve restaurantlara 1 dakika yürüme mesafesinde olması da süper. Burada konaklamak gecelik 40- 50$ civarında.

Daha sonra “Koh Samui’ye gittiğimde günün birinde burada kalacağım” diye kalbime yazdığım yere gittik. Yine Lamai tarafında lakin sosyal hayattan soyutlanmış bir tepede kurulu, tam bir balayı oteli olan Silavadee Resort a geçtik. HAYATIMDA YAŞADIĞIM EN İYİ OTEL DENEYİMİ! 3 gün boyunca bizi mükemmel ağırladılar. Hizmet, güler yüzlü personel, özel plaj, havuzlu villalar, yemekler adeta cennette gibiydik.

Otelde birçok oda tipi var. O yüzden hem bıraktığım linkten hem de otelin kendi sitesinden tüm seçeneklere bakın derim. Bizim kaldığımız Muhteşem Villa – Havuzlu olarak geçiyor. Bu şekilde bir konaklama için kahvaltı dahil fiyat aralığı gecelik 400 – 450$ arası değişiyor.

Otelin Restoranı

Moon isimli restaurantında dilerseniz sonsuz seçeneği olan bir açık büfe akşam yemeği 30$ civarında. Oteldeki tüm mekanlarda fiyatlar uygun aralıktaydı. The Height isimli Thai mutfağı sunan restaurant lezzet doluydu. Red Curry ördek, tavukları, et salatası, Tom Yum çorbası denedik. Fine Dine konseptli bu yemek şahaneydi.

Bu otelde aynı zamanda SPA deneyimi yaşadık. Soul isimli masaj odamızda dinlendirici bir müzik eşliğinde neler mi yaptık? 15 dk Sauna, 35 dk Scrub (tüm vücut peeling), 1 saat masaj. Bu paket de 100$ civarındaydı. Ki bence Koh Samui’ye kadar gelmişken, sokak üstü masaj salonları olsa da bu başka. Bir kere böyle elit bir masaj yaptırmaya çalışın.

Otelde yaşadığımız eşsiz deneyimlerden biri okyanus kenarında, dalga sesleri ile açık hava sinema gecesi. Bu ortamda Mamma Mia müzikalini izlemekti.

Koh Samui gezi rotamızdaki son otelimiz ise Chaweng bölgesinde. Burada Anantara Lavana Koh Samui Resort da kaldık. Bophut bölgesinde konaklamayı düşünürseniz orada da aynı otel grubunun başka bir tesisi var. Maalesef Anantara’daki deneyimimiz Silavadee kadar olağanüstü değildi. Tabii ki güzeldi ama otel bize daha maliyet odaklı geldi. Hizmet kalitesi beklentimiz artık arşa çıktığı için gözümüzde düşük kaldı.

Daha tatil köyü kıvamında, yine balayı için de tercih edilebilecek ama çocuklu seyahatlere daha uygun. Önündeki denizi lagün kıvamında olan bu tesiste tek sevmediğim tüm siparişlere %10 servis ücreti eklenmesiydi. Burada da Deluxe Dalma Havuzlu oda tipinde kaldık. Böyle bir konaklama için kahvaltı dahil fiyat aralığı 350 – 400$ arası değişiyor. Bu oteldeki en güzel anımız lagünde kano yapmamız. Ve okyanusun ortasındaki en sığ sulara kürek çekerek kum tepelerine ulaşmamızdı.

Koh Samui mi Phuket mi Daha Güzel?

Tüm açık yürekliliğimle ve ikisini de görmüş biri olarak söylüyorum ki Koh Samui Phuket’i ağır döver! Yaklaşık 3 sene önce Phuket’ten döndüğümüzde zaten bende az biraz itiraf edemediğim bir hayal kırıklığı vardı. Tabii ki çok güzel bir ada ama kabul edelim overrated yani abartılıyor ya da Tayland’ın en ünlü adası diye turist akınına uğradığından daha kalabalık daha yoğun. Bu da o mükemmel görünen Phi phi sahillerinin tadını yaşamanızı falan engelleyen bir durum. Günübirlik gidip tadı alınacak yerler değil, konaklarsanız daha güzel bir deneyim olur tabii. Koh Samui’de bu saydığım eksi yanları hiç yaşamadık o yüzden kendi deneyimimden yola çıkarak Koh Samui’yi Tayland’ın en güzel adası ilan ettim gitti!

Koh Samui Gezilecek Yerler

O kadar şahane bir adadasınız ki otele tıkılmanın ve sadece otel tatili yapmanın anlamı yok. Seçtiğiniz otel ne kadar güzel olursa olsun ya da balayı için Koh Samui’ye gelmiş olsanız da aşağıdaki Koh Samui Gezi Rotamızı tamamlamanızı ısrarla tavsiye ediyorum.

Lamai Beach

İlk otelimiz dediğim gibi Lamai’de olunca otele giriş yaptıktan sonra çıkıp bir çevreye bakalım dedik. Tam bir Tayland sokağı, sıra sıra salaş barlar ve restaurantlar var, nasıl sevmeyelim. Sokaklarda yürüdük, Lamai Street Food‘a uğrayıp Thai usulü şişe takılıp kızartılan tavuklar, karidesler, wok tavada yapılan yemekler, tatlılar ile gözümüzü şenlendirdik.

Daha sonra Twoguys isimli bir mekana oturup leziz Thai yemekleri ve yerel Chang birası ile Tayland’daki ilk akşamımızı kutladık. Burada Garlic Bread, Pad Thai, Fried Shrimps Mediteranean, Choo Chee, 2 bira ve 1 kola için 1215 Baht ödedik.

Yemekten sonra yapılacak şey belliydi. Tabii ki “Tayland’a hoş geldik masajı”. Kişi başı 200 Baht’a yol kenarında gördüğümüz Diva3 isimli yerde 1 saat ayak masajı yaptırdık. Masaj salonlarının hijyenik olmasına ve kullanılan havluların temizliğine dikkat edin derim. Üzerine Shamrock Irish Pub‘da 3 Chang de atarak 237 Baht’a buradan da çıkıp otelimize koyulduk.

Bu arada Tayland’da adım başı 7 Eleven marketler var. Buradan su, içecek, kahvaltı hatta yemek ihtiyacınızı karşılayıp bütçeli seyahat gerçekleştirebilirsiniz.

Hin Ta Hin Yai – Büyükbaba Büyükanne Kayalıkları

Lamai bölgesinde araba kiralayıp tüm günü sokaklarda geçirdik ve burası ilk durağımızdı. Koh Samui’nin en turistik noktalarından biri olan bu kayalıklar kadın ve erkek üreme organına benziyor. Rivayete göre büyükbaba Kreng (Ta Kreng) ve büyükanne Riem (Yai Riem) bir alabora sonucu okyanusta ölmüşler ve doğa onların anısına bu taşları ortaya çıkarmış. Birçok Asyalı turisti aşıp fotoğraf çektirebilirseniz, Koh Samui’nin Instagram’lık noktalarından birini tamamlamış olacaksınız.

Overlap Stone

Blog yazımı okuyan herkese verebileceğim en büyük tavsiye bu olacak sanırım çünkü ben kendisiyle yabancı kaynaklarda araştırma yaparken tesadüfen karşılaştım ve Koh Samui gezi yolculuğumuzda gördüğüm en iyi yer burası olduğu için havada taklalar atmak istiyorum. Lokasyonu bulmak zor ama Gooogle Maps amcamız faydalı oluyor. Delicesi bir yokuşta arabanız artık “Ben burayı çıkamam” noktasına geldiğinde yol üzerinde 15 – 20 Baht’a park edebileceğiniz yerler görüp arabayı oraya bırakıyorsunuz. Zaten buraya motorla gelmeyi aklınızdan bile geçirmeyin, asla çıkamazsınız ve çok tehlikeli çünkü düşme olasılığınız %90.

Palmiyeler arasında soluğunuz kesilene kadar o yokuşu tırmandığınızda, insanların evinin önünden (evet burada yaşayan insanlar var) inanılmaz bir manzara noktasına ulaşacaksınız. Dağın tepesinde koskoca, yekpare bir kaya var, ardında da turkuaz mavisi bir okyanus. Burada mükemmel vakit geçirdik. Turist akını olmadığından ve öyle çok bilinmediğinden bizden başka insan yoktu. Hayatımdaki en iyi manzara noktası olan Cape Town Masa Dağı’nı geride bırakarak 1.sıraya oturdu kendisi.

Namuang Waterfall 1-2

Sırada Namuang Milli Parkı‘nda şelale peşinde helak olup sonra zafer anını kucaklamak var! Bu milli park içinde önce Waterfall 1 tabelası peşinden gidip; Türkiye’deki şelalelere sahip, İzlanda’da falan şelale görmüş biri olarak hiç tatmin olmadık. Lakin insanlar mutlu mesut yüzüyorlardı. Sonra asıl amacımız olan Waterfall 2′ye devam ettik. Bu arada ikisinin arası baya mesafe, yürüyerek olacak iş değil. Yolda içimiz elvermediğinden arabaya gelmelerini davet ettiğimiz yürüme eylemini seçen Alman çift için de hızır gibi yetiştik.

2.parka girdiğinizde ortamın daha turistik olduğunu görmek biraz üzdü. Aquapark tadında kaydırak yapmışlar ve tüm doğallığı bozmuş. Fil safarisi için bir bölge var ki asla ve asla tavsiye etmiyorum çünkü en iyi denilen yerde bile o hayvanlara hiç iyi davranılmıyor. Neyse biz amacımız doğrultusunda burada 1 saat yokuş çıkıp son yarım saatinde halatları tutarak adeta Tarzan ve Jane gibi dağlara tırmandık ama sonunda şelalenin tepesindeki, doğanın oluşturduğu, palmiyelerle dolu bir ormana bakan doğal havuza ulaşıp burada yüzdük. İNANILMAZDI!

Chaweng Beach

Ve geldik son otelimizin bulunduğu, Koh Samui’nin capcanlı bölgesi, havaalanına da 5 – 10 dakika mesafede bulunan Chaweng’e. Yine her yerinden keşmekeş fışkıran, motorların vızır vızır birbiri sıra akıp gittiği yollardan yürüyerek bu bölgedeki ilk akşamımız şerefine Ark Bar‘a gittik. Buralarda ateş şovu çok meşhur ama en iyisi aynı zamanda bir otel barı olan bu mekandaymış. Ateş şovu sırasında önce Umur’un sigarasını sonra beni ateşte yaktılar desem yeridir! Youtube kanalımda izlersiniz bu korku dolu bu anları. Burada 2 Gin & Soda, 3 tane 50’lik bira için 900 Baht ödedik.

Chaweng’de Khaw Glong isimli Thai restaurantı kesinlikle öneririm. Pad Thai ve kavrulmuş sarımsaklı jumbo karidesler unutulmazdı. Bu şahane yemeklere, hindistan cevizi suyu ve içkilerimiz dahil 2000 Baht ödedik.

Otelimizdeki Tree Tops Sky Dining Bar da meşhur ama aylar öncesinden rezervasyon yapmazsanız manzarası iyi olan 1 numaralı masayı kaçırıyorsunuz ve o zaman o parayı ödeyip oraya gitmek çok mantıklı olmuyor. Konsepti ağaç evlerde yemek yemek üzerine kurulu.

Bir de canınız Thai mutfağı istemezse bu bölgedeki Prego isimli İtalyan restaurantının lazanyası çok güzeldi. 2 lazanya ve içecekler için 1000 Baht ödedik. Aperatif olarak sunulan mezeler de çok lezzetliydi. Şef zaten ortalıkta gezinip tek tek masaları dolaşıyor, adeta İtalya’dasınız.

Bophut

Bu bölgede konaklamadık ama Anantara ile iş için yaptığımız bir toplantıda Anantara Bophut Koh Samui Resort‘u ziyaret ettik ve bu bölgeyi de baya sevdik. Fisherman’s Village olarak geçen bölgede pazarlık yaparak gece marketi peşinde tezgahlarda dilediğiniz her ürünü bulabilirsiniz.

Burada yol üstündeki Sakura isimli masaj salonunda kişi başı 300 Baht’a deniz manzaralı bir ayak, boyun, sırt masajı yaptırdık. Daha sonra gerçekten ayılıp bayıldığım Coco Tam’s isimli mekanda chillout bir müzikte kokteyllerimizi yudumlayıp, buraya da iki kokteyl için 470 Baht vererek Bophut’a veda ettik.

Wat Plai Laem Temple

Tayland’da daha önce birçok birbirinden güzel tapınak gezmiş olsak da Koh Samui gezi rotamızda buranın da en güzel ve özellerinden en azından birini görelim istedik ve seni seçtik Plai Laem! Burası içerisinde 18 kollu bir heykelin bulunmasının yanı sıra, görsel güzellik anlamında rengarenk figürleriyle dolu dolu bir tapınak. Su kenarında bulunması da onu ayrı bir güzel yapıyor.

Big Buddha Temple

Biz gidemedik ama Koh Samui’nin en meşhur tapınaklarından biri de bu. O yüzden vakit bulursanız veya daha önce çok tapınak gezmediyseniz bu kültür ve inanışa ait izleri deneyimlemek için burayı da ziyaret edebilirsiniz.

Nasıl Bu Kadar Çok Geziyorum yazım için tıklayın.

Yurtdışına İlk Defa Çıkacaklara Tavsiyeler yazım için tıklayın.

Ucuz Uçak Bileti Nasıl Bulunur yazım için tıklayın.

Dünyaca Ünlü Festivaller Karnavallar yazım için tıklayın.

10 Soruyla Bir Seyahat Nasıl Planlanır yazım için tıklayın.

Seyahat Etmenin – Hobi Paylaşımının İlişkiler Üzerine Etkisi yazım için tıklayın.

Sizinle tüm Koh Samui Gezi tecrübelerimi paylaşarak seyahatinizin mükemmel olması için elimden geleni yapmaya çalıştım! Tüm sorularınızı ve yazımla ilgili yorumlarınızı aşağıda yorum kısmına bırakırsanız beni çok mutlu edersiniz.

Beni ve daha birçok fotoğrafımı instagram ve facebook adreslerimden takip edebilirsiniz.

Bunları da sevebilirsiniz...

Leave a Comment