Uçuş Mili Kullan Pointship İle Paylaş Kazan

by Öykü Yalçın

Uçuş mili kullanarak dünyanın dört bir köşesine defalarca seyahat etmiş biri olarak, bu yazıda sizinle muhteşem bir uygulama paylaşacağım. Pandemide kullanamadığımız miller hepimizin içine dert olmuştu. Artık onun da çözümü var, millerinizi nakite çevirebiliyorsunuz. Uygulamadaki diğer üyelerin milleri ile kendinize bilet düzenletebiliyor ve çok daha uyguna uçabiliyorsunuz! Bu yazıda size Pointship İle Uçuş Mili Kullan Paylaş Kazan diyorum. Hazırsanız başlayalım.

Eğer gezmeyi, seyahat etmeyi seviyorsanız, mil programları sayesinde çok daha avantajlı uçak bileti alabilirsiniz. Hatta neredeyse bedavaya seyahat edebilirsiniz. Bunu bilen gezginler sadık mil veya puan programı kullanıcılarıdır. Mesela ben! Şimdiye kadar Amerika’ya, Filipinler’e, Meksika’ya, saymakla bitmez bir çok yere bu sayede çok uyguna uçtum.

Lakin sonra Covid 19’un hayatımıza girmesiyle eskisi kadar seyahat edemez olduk. Sahip olduğumuz uçuş millerinin son kullanma süresi geçti. Sırf onları harcamak için su ısıtıcı vs aldık! Lakin artık buna gerek yok çünkü kullanmadığımız milleri nakite çevirebiliyoruz. Veya çok daha uygun fiyata uçmak istediğimizde, millerini paylaşan üyelerden bilet siparişi verebiliyor veya kendi hesabımıza mil transfer ederek seyahat edebiliyoruz.

Mil kullanarak, uçak bileti fiyatının çok altına uçmayı kim istemez?

Unutmayın, üye olduktan sonra yapacağınız ilk işlemde servis ücreti üzerinden %10 indirim kazanmak için buraya tıklayın.

Uçuş Mili Paylaş Kazan

Pointship, uçuş mili ve puanlarınızı diğer üyeler ile paylaşarak bilet ya da hizmet düzenlemenizi, böylece kullanmadığınız milleri nakite çevirmenizi sağlıyor. Diğer bir deyişle başkalarının millerini kullanarak uçabiliyorsunuz.

Uygulamadaki Mil Sahipleri, o dönem kullanmak istemedikleri milleri sisteme tanımlıyor. Mil Sahibi iseniz millerinizin fiyatını siz belirliyorsunuz. Normalde bugüne kadar, millerimizi havayolu mil programlarından satın alıyorduk. Lakin Pointship’te Mil Sahipleri, havayolu tarifesinden çok daha uygun fiyata millerini paylaşıyor. İhtiyacı olanlar da tabii ki en uygun fiyatlı mili almayı tercih ediyor.

Gezginler ise, bilet almayı isteyen kullanıcılar. Yani havayolu sitesindeki uçak bileti fiyatını ödemek istemeyip mil ile uçmayı tercih edenler. Çoğunlukla ben 🙂

Gezgin ve Mil Sahibi eşleştiğinde, Mil Sahibi kendi millerini kullanarak gezgin için havayolunun websitesine giderek bilet düzenliyor.

Bazı durumlarda gezginin uçuş mili hesabında, uçak bileti almak istediği destinasyon için milleri eksik olabilir. Bu hep yaşadığım bir durum. Bu senaryoda ise Gezgin, eksik milllerini tamamlamak için Mil Sahiplerinden belirli miktarda mil talep ederek, hesabına transfer ettirebiliyor ve uçuş milini tamamlandığı için artık kendi uçak biletini uçuş mili kullanarak kendi düzenleyebiliyor.

Pointship uygulaması üzerinden, şu an itibariyle 15 havayolu için uçuş siparişi verebilir veya mil transferi talebinde bulunabilirsiniz. O yüzden bir dönem uçtuğunuz daha sonra kullanmayı bıraktığınız havayollarında biriken ama kullanamadığınız milleri nakite dönüştürebilirsiniz. Zaten benden tavsiye bir daha muhtemelen uçmayacağınızı düşündüğünüz bir havayolu da olsa mutlaka uçuş öncesi mil programına üye olup hesap açın. Belli mi olur belki daha sonra tekrar o havayolunu kullanırsınız. Kullanmazsanız da artık o hesapta biriken milleri nakite çevirebilirsiniz. En sevmediğim şey millerimin yanmasıydı. Bu dünya artık geride kaldığı için çok mutluyum!

uçuş-mili

Uçuş Mili Sayesinde Tasarruflu Uçuşlar

Diğer üyelerin kullanmadığı uçuş mili ve puanlar aracılığıyla daha uygun ve konforlu uçuşlar yapabilirsiniz. Bu gerçekten büyük bir avantaj. Örneğin bir destinasyon için havayolunun sitesinde gördüğünüz bilet 1000$ iken siz mil kullanarak 300$-400$ gibi ücretlerle aynı lokasyona uçabilirsiniz.

Uygulamayı indirdiğinizde bence ilk bu kıyaslamayı yaparak bilet alın. Muazzam avantaj yakalamış olduğunuzu göreceksiniz.

Uçuş Mili Kullanmada Birebir Alışveriş

Pointship üyelerine karşılıklı paylaşım ve tasarruf imkanı sunan bir platform. Diğer bir deyişle uygulama üzerinden sizin gibi bir insanla eşleşerek, uçuş mili kullanarak bilet düzenleyebiliyor veya düzenletebiliyorsunuz. Üstelik birebir iletişime geçmenize bile gerek kalmadan. Tüm işlemler Pointship üzerinden ilerliyor.

Güvenli & Güvenilir

Pointship üyelerinin tüm işlemlerinde kişisel gizlilik ve güvenlik sunuyor. Üyeler birbirlerinin bilgilerini göremiyor ve işlemlerin hepsi PayPal ve 3D Secure ödeme yöntemleriyle yapılıyor. En önemlisi de, mil sahibi olarak siz Pointship’e millerinizi aktarmıyor veya mil programınıza giriş bilgilerini vermiyorsunuz. Sadece havayolu mil programınızda belirttiğiniz kadar mil olduğunu kanıtlayan bir ekran görüntüsü paylaşmanız yeterli. Milleriniz kendi hesabınızda kalıyor, Pointship’te listeleterek siparişe açık olduğunuzu belirtiyor ve sipariş bekliyorsunuz.

Olası bir sorun veya danışma ihtiyacınız olması durumunda, hemen Whatsapp İle Sor adımı ile uygulama içinden destek alabilirsiniz.

Uygulamaya Giriş

Şu an için Web’de değil sadece App’de kullanabileceğiniz Pointship‘i uygulama olarak indirdikten sonra, telefon numaranız aracılığı ile kolayca giriş yapıp bilgilerinizi tamamlayarak hesabınızı oluşturuyorsunuz.

Uygulamada yukarıda bahsettiğim gibi iki adım var. Paylaş ve Sipariş. Yani millerinizi paylaşarak kazanabilir ya da mil veya uçak bileti sipariş ederek ucuza uçabilirsiniz.

uçuş-mili

Uygulama Kullanım

Önce Paylaş adımını konuşalım. Millerinizi paylaşmak istediğinizde, mil programını seçip, ne kadar milinizi Pointship’te listelemek istediğinizi tutar belirterek tanımlıyorsunuz. Sistem sizden mil veya puanınızı doğrulamak için görsel eklemenizi istiyor. Havayoluna ait milinizi gösteren görüntüyü eklediğinizde işlem tamamlanıyor. Millerinizi nakite çevirmeye hazırsınız!

Sipariş adımını ise mil talep ederek bilet düzenletmek veya eksik millerinizi tamamlamak istediğinizde kullanıyorsunuz. Mil sahibi bir üyenin size bilet düzenlemesini istiyorsanız, Uçuş adımından ilerliyorsunuz. Kendi havayolu mil hesabınızdaki eksik mili tamamlamak içinse Mil Transferi adımını seçiyorsunuz. Yakında Pointship uygulamasını uçuş sınıfınızı yükseltmek veya otel konaklamalarınız için de kullanabileceksiniz.

Uçuş adımını seçen kullanıcılar, istedikleri uçuşu arattıklarında, ilgili uçuş için gerekli mil miktarını ve uçuşun vergisini sisteme tanımlıyor. (Bu bilgilere havayolunuzun mil programı sayfasından kolayca ulaşabilirsiniz.) İsterlerse daha kısa sürede sonuçlanacak Hızlı Sipariş ile bir tık fazla fiyat ödüyor, isterlerse de Normal Sipariş ile siparişlerini oluşturuyorlar. İşte bu adımda gördüğünüz tutar, havayolundan uçak bileti alacağınız tutarın çok altında! Bu adımdan sonra yolcu bilgilerini girerek işlemi sonlandırıyorsunuz.

Mil Transferi adımından eksik milinizi tamamlamak isterseniz de, girdiğiniz uçuş mili tutarı sonrası fiyatı görüyorsunuz. Yine bu fiyat da havayolundan alacağınızdan çok daha uygun. Transfer edilecek üyelik numarasını girdikten sonra işleminizi tamamlıyorsunuz.

umuş-pili

Pointship’i pointship.net ‘den inceleyebilir, buradan indirebilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Üye olduktan sonra yapacağınız ilk işlemde servis ücreti üzerinden %10 indirim kazanmak için buraya tıklayın ve OYK-2021 kodunu kullanın!

Bol bol avantajlı uçuşlar!

pointship

Nasıl Bu Kadar Çok Geziyorum yazım için tıklayın.

Yurtdışına İlk Defa Çıkacaklara Tavsiyeler yazım için tıklayın.

Ucuz Uçak Bileti Nasıl Bulunur yazım için tıklayın.

Dünyaca Ünlü Festivaller Karnavallar yazım için tıklayın.

10 Soruyla Bir Seyahat Nasıl Planlanır yazım için tıklayın.

Seyahat Etmenin – Hobi Paylaşımının İlişkiler Üzerine Etkisi yazım için tıklayın.

Sizinle tüm tecrübelerimi paylaşarak seyahatinizin mükemmel olması için elimden geleni yapmaya çalıştım! Tüm sorularınızı ve yazımla ilgili yorumlarınızı aşağıda yorum kısmına bırakırsanız beni çok mutlu edersiniz.

Beni ve daha birçok fotoğrafımı instagram ve facebook adreslerimden takip edebilirsiniz.

Bunları da sevebilirsiniz...

1 comment

furkan Temmuz 16, 2021 - 10:33 am

Merhaba,
Poinyship ile bilet almak istiyorum ama ne kadar güvenilir emin değilim bilet almak için vs güvenilir bir uygulamamıdır ve destekleride çok kötü

Reply

Leave a Comment