New York Gezi Rehberi – Yeme & İçme Her Şey

by Öykü Yalçın

Bu şehri tanımlarken her daim dudaklarımdan dökülen iki kelime: “Ruh İkizim”. Öyle çok seviyorum ki ansızın bir uçak perisi “Nereye istiyorsan oraya bilet hakkı sana” dese ben her seferinde “New York” derim. New York’a 2016 yılında ilk gidişimde, tecrübelerimi size bu yazıda aktarmıştım. Bu New York yazısı ise, zaten New York’ta Gezilecek Yerleri biliyoruz New York’ta Yaşanacak Deneyimler neler yazısı. Gelin 2020 yeni versiyon New York Gezi Rehberi ile Yeme & İçme Her Şey hakkında delilerce eğlenelim.

Başlamadan önce tüm gezilerime eşlik etmek ve benimle beraber gezmek için Youtube kanalıma abone olmayı unutmayın! New York Gezi Vlogumu kanalda bulacaksınız.

Instagram hesabımdan benimle iletişime geçin, tüm seyahat mevzularını konuşalım 🙂

New York Yeme İçme Rehberi

2016 yılındaki Öykü ve Umur, 2020 yılındaki Öykü ve Umur ile pek iyi anlaşıyor. Lokasyon New York’un en merkezi olarak kabul edebileceğimiz Columbus Circle!

Buraya gelmişken West tarafına geçip Lincoln Square, Empire Hotel, Bloomingdale’s Outlet’e uğrayabilirsiniz. Burası aynı zamanda 5.Cadde ve Central Park girişi olduğu için New York gezi rotanız boyunca buraya hep geleceksiniz!

new york gezi

New York’ta Denemeniz Gerekenler Listesi

Saymakla bitmez, denemekle de bitmez ama tam da pandemi öncesi Şubat 2020’de yaptığımız 1 haftalık New York gezi rotamızda birçok lezzet ve deneyim sığdırdık. Umarım siz de dener, kulaklarımı çınlatırsınız.

1- Mimoza İçerek Brunch Yapın

Dizilerde ve filmlerde hep duyardım. Mimoza içilerek kahvaltı, brunch yapılıyor. “Ne kuzum bu Mimoza?” dedik ve bir öğlen Essex’de brunch yaparak New York gezi rotamızın ilk gününü kutladık. Mimoza kokteyli, şampanya ve narenciye suyunun karşımı. Çoğunlukla alkollü portakal suyu gibi diyebiliriz. Çok lezzetli, keyifli, sizi saatlerce sosyalleştirecek bir gün içi kokteyli.

Essex isimli ve Essex’de yer alan bu mekandan çıktıktan sonra yakınlardaki Blue Bottle Coffee‘den kahve alıp yürüye yürüye New York’un tadını çıkarabilirsiniz. Unutmayın New York’u gezmenin en güzel yolu bloklarca yürümek!

Essex: Essex 124 Rivington St

new york gezi

2- Joe’s Pizza’da Devasa Dilim Pizza Yiyin

Yine New York’ta geçen dizi ve filmlerde sıklıkla gördüğümüz bir mekandayız. Bu zincir mekanlarda 1-2 Dolar’a yüzünüzü kaplayacak kadar devasa pizzalar yiyebiliyorsunuz. New York Public Library ziyaretinizde Bryant Park‘ta gezindikten sonra oralara yakın bir konumdaki şubeye uğrayıp afiyetle tüketebilirsiniz.

Joe’s Pizza: 1435 Broadway, New York, NY 10018

3- Village’de Fransa’ya Işınlanıp Buvette Lezzetlerinin Keyfine Varın

New York’taki göz bebeğim sanırım Lower Manhattan. Friend’s’in Evi, Carrie Bradshaw’un Evi hep bu bölgede. Canım Bleecker Street‘e bağlanan her sokak her köşe çok güzel. En sevdiğim parklardan biri Washington Square Park da bu bölgede. Yani birkaç gün ayırıp doya doya tadını çıkarın derim.

Biz de bir öğleden sonra, daha önceden gün batımı için FlyNYON‘dan ayarladığımız Helikopter Turu sebebiyle Village’a gittik. Helikopter EFSANE idi, detaylı başka bir yazıda anlatırım, Youtube da da görürsünüz. Helikopter turu sonrası Buvette isimli efsane bir mekana gittik. Bayılıyorum böyle küçük ama lezzet dolu Fransız mutfaklarına. Üstelik kokteyller de güzeldi. Daha güzel bir gün bitişi düşünemiyorum.

Buvette: 42 Grove St, New York, NY 10014

4- Russ & Daugherts Bagel Yemek İçin Doğru Seçim

Yine bir gün Lower Manhattan’da Washington Square Park’tayız. Çünkü sabah kahvaltısı için hedefimiz New York’luların simidi olarak nitelendirebileceğimiz bagel yemek. Bunun içinse en eski ve ünlü adres Russ & Daugters’da soluğu alıyoruz.

Russ & Daugters: 127 Orchard St, New York, NY 10002

5- Molly’s Cupcakes, Magnolia Bakery’i Geçti

Bagel ile başlayan gün tatlı kriziyle devam ediyor. Normalde herkes Magnolia Bakery‘cidir ama bana çok şekerli geliyor. Molly benim için çok daha lezzetli bir seçim.

Molly’s Cupcakes: 228 Bleecker St, New York, NY 10014

6- Luke’s Lobster’da Istakoz Yiyin

“Denizden babam çıksa yerim”cilere müjde! Yıkılan ikiz kulelerin yerine yapılan One Trade Center‘ı görmek istediğinizde oralara kadar gitmişken mutlaka Century 21′e giriyorsunuz. Bu mağazada birçok dünyaca ünlü markayı çok daha uygun fiyata bulabilirsiniz. Sonra New York Borsası‘nı da gördükten sonra artık deniz ürünlerine düşmek için Luke’un yolunu tutun.

Luke’s Lobster: 77 Pearl St, New York City,

7- Del Frisco’s Double Eagle Steakhouse New York’un 1 Numarası

New York gezi rotanızda şehir manzarası izleyebileceğiniz iki tane ikonik roof’u var. Bunlardan biri bebeğim Empire State biri de Rockefeller Center. Rock’tan Empire da göründüğü için bazıları onu daha çok seviyor ama bence Empire’da olma hissiyatı çok başka. İkisi için de erken gidip ön sırayı kapmak şart yoksa bir şeye benzemez.

Midtown’da Radio City, NBC Studios, Rockefeller, Saks, Magnolia Bakery hep uğranacak duraklar. SAKS’ta alışveriş yapmasanız da bir havasını alın. Anthropology de en sevdiğim mağazalardan Rockefeller’da bayrakları veya paten yapanları görmeye gitmişken uğrayın.

Tam da böyle geçen bir günün sonunda baya kaliteli bir mekan denemek istedik. Aklımızda Daniel veya Jean Georges vardı aslında. Lakin bir baktık Foursquare’de et için 1 numara çıkan mekan hemen yanımızda, “hadi deneyelim” dedik. Etin pişme derecesini ve rengini size mini ışıklarla gösteren, inanılmaz fancy bir mekandı.

Del Frisco’s: 1221 6th Ave, New York, NY 10020

8- Gray’s Papaya HotDog Denemesi

Times Square‘e gittiğimiz bir gün West’e Empire Hotel tarafına da geçtik. Ve bu lokasyondayken her New York dizisinde duyduğumuz ikonik Gray’s Papaya’da hotdog yemek zorundaydık. Valla kimse kızmayacaksa ben çok sevmedim ama içimde kalmadı denedim!

Gray’s Papaya: 2090 Broadway, New York, NY 10023

9- Ichiran’da Ramen İçmek Japonya’ya Dönmek

Japonya seyahatimizde Osaka’dayken tesadüfen bir mekana girip ramen içmiştik. O lezzeti o günden beri unutamam. Hep aradım aynı tadı bulamadım. Sonra Times Square’den döndüğümüz bir gece kafamı çevirip tamamen tesadüfen Ichiran’ın şubesini gördüm. Denedik ve evet yine çok güzeldi. Oleyto!

Amerika’da bahşiş bırakmamak çok büyük ayıptır, mutlaka bırakmanız gerek. Bu mekan ise aynı Japonya mantığını devam ettiriyor. Bahşiş olarak gülücük verebilirsiniz gibi uyarı işaretleri görünce çok şaşırdım.

Ichiran: 152 W 49th St, New York, NY 10019

10- Upper East Side’da Anassa Taverna

Chelsea Market, High Line, Vessel günü yaptığımız gün, ki siz de bu rotayı yapın, çok heyecanlı bir günümdü. Çünkü akşam Madison Square Garden’da Knicks’in maçına biletimiz vardı.

Grand Central Terminal‘i de gezip sonra Upper East Side‘a geçip Saks’ta alışveriş yaptık. Acıktığımızda önümüze gelen ilk mekana girdik ve orası aynı bizim damak tadımız Akdeniz mutfağı çıktı. Baklava bile vardı desem? Anassa Taverna‘da Ege mutfağını yedikten sonra artık maça hazırdık!

Madison’a erken gidip önce girişteki The Pennsy Bar‘da birkaç bira attık sonra biralarımıza hotdog da ekleyerek Knicks’i izledik!

Anassa Taverna: 200 E 60th St, New York, NY 10022

11- Katz Deli’de Sandviç Yemelisiniz

New York’a turist olarak geldiğinizde vaktinizin tümünü Manhattan aldığından ya da onu önceliklendirdiğinizden, New York sanki Manhattan’dan ibaretmiş gibi davranıyoruz ama değil. 5 bacaktan oluşan New York’un en gözde yerlerinden biri de Brooklyn.

Brooklyn günümüze meşhur Katz Deli‘nin spesiyal sandviçini yiyerek başlamak istedik. Of çok lezzetli ama kocaman, paylaşmayı düşünebilirsiniz.

Hedefimiz Brooklyn Dumbo‘da kahve içmek. Önce yürüyerek Manhattan’dan Brooklyn’e geçelim. Tabii ki en sevdiğim Brooklyn Köprüsü üzerinden. Sex And The City Miranda ve Steve’e selam olsun! Sonra Brooklyn’de Dumbo’ya yürüyüp Manhattan Köprüsü altında ikonik fotoğraflar çekilsin.

Günün devamında biz Brooklyn’den metro ile dönüp Central Park‘ta vakit geçirdik. Alice Heykeli ve Bethesda Fountain, Central Park’ta görmeniz gereken yerler arasında. Daha sonra önce Bar Italia’da kokteyl içtik sonra The Flatiron Room’da geceyi sonlandırdık.

Katz: 205 E Houston St, New York, NY 10002

Bar Italia: 768 Madison Ave, New York, NY 10065

The Flatiron Room: 37 W 26th St, New York, NY 10010

12 – How I Met Your Mother Barı McGee’s Pub’da Bira İç

Son günümüz olduğuna inanmak istemiyorum! Bryant Park‘ta güne başlıyoruz. O civardaki Best Buy‘dan alınacak teknolojik gereksinimler listemiz var. Bunları hallettikten sonra Westerly Natural Market‘e geçiyoruz. Bu MUHTEŞEM öneri! Bu markette çok uygun fiyata kolajen, saç & tırnak takviyesi, vitaminler vs alabilirsiniz. Hem çalışanlar çok iyi yönlendirme yapıyor hem kampanya çok.

New York Penn Statiton’da New York’a veda etmeden önce geçen seferki seyahatimizde de uğradığımız How I Met Your Mother‘dan esinlenilmiş bara gidip son biralarımızı yuvarlıyoruz.

McGee’s: 240 W 55th St, New York, NY 10019

WNM: 911 8th Ave, New York, NY 10019

NEW YORK SENİ ÇOK ÖZLEYECEĞİM. YİNE GÖRÜŞECEĞİZ. DAİMA.. Sevgiler Ruh İkizin Öykü

Nasıl Bu Kadar Çok Geziyorum yazım için tıklayın.

Yurtdışına İlk Defa Çıkacaklara Tavsiyeler yazım için tıklayın.

Ucuz Uçak Bileti Nasıl Bulunur yazım için tıklayın.

Dünyaca Ünlü Festivaller Karnavallar yazım için tıklayın.

10 Soruyla Bir Seyahat Nasıl Planlanır yazım için tıklayın.

Seyahat Etmenin – Hobi Paylaşımının İlişkiler Üzerine Etkisi yazım için tıklayın.

Sizinle tüm tecrübelerimi paylaşarak seyahatinizin mükemmel olması için elimden geleni yapmaya çalıştım! Tüm sorularınızı ve yazımla ilgili yorumlarınızı aşağıda yorum kısmına bırakırsanız beni çok mutlu edersiniz.

Beni ve daha birçok fotoğrafımı instagram ve facebook adreslerimden takip edebilirsiniz.

Bunları da sevebilirsiniz...

3 comments

Gizem Haziran 24, 2021 - 2:42 pm

Öykü blogunu her seyahatim öncesi mutlaka okuyorum. Tebrik ve teşekkür ederim çok güzel ve aydınlatıcı yazılar yazıyorsun. Bol seyahatli ve keyifli günler geçirmek dileğiyle !

Reply
Öykü Yalçın Temmuz 30, 2021 - 10:16 am

Çok sevindim! Bu motive edici yorum için çok teşekkürler 🙂

Reply
berlinli Şubat 5, 2023 - 11:49 am

çok güzel yazı hazırlamıssınız fotoğflarıız çok kaliteli hangi kamerayla çektiniz? =)

Reply

Leave a Comment