Kaş Gezi Rehberi

by Öykü Yalçın

Dağ yamacındaki bu mavi cennete ulaşmak için son virajı döndüğünüzde anlıyorsunuz ki, bu seyahat bir başka olacak. Begonviller altındaki beyaz evleri, yasemin kokan sokakları, turkuaz koyları, batık kenti ile Kaş’ın hem yer altı hem yer üstü güzellikleri saymakla bitmez. Kaş Gezi Rehberi sizlerle..

Uzun bir Akdeniz rotası düşünenleri Antalya’dan Kaş’a, Kaş’tan Göcek’e ve Dalyan’a uzanan yazım için buraya alalım.

Kaş gezmesi kolay, yeme içmesi zevkli, ekstrem sporlar deneyebileceğiniz küçücük bir tatil beldesi. Çocuklu aileler veya kafa dinlemek isteyenler için tam bir huzur merkezi. Sanırım Kaş’ın tek zahmetli yanı ulaşımı. Lakin bu da onu sevenler için bir engel değil.

Kaş’a ulaşım için Antalya ya da Dalaman havaalanlarını kullanabilirsiniz. Dalaman havalimanı Kaş merkeze daha yakın olduğundan daha çok tercih ediliyor. Antalya’dan ulaşımda otogardan kalkan minibüslerle 28 TL’ye 3,5-4 saatlik bir yolculuk yapabilirsiniz. Dalaman’dan ulaşım sağlayacaksanız transferbul.net üzerinden 60 TL’ye paylaşımlı araç kiralamanızı önerebilirim. Araba kiralayacaklar ise Antalya’dan araç kiralayıp Dalaman’da bırakma şeklinde bir road trip düşünebilirler.

Kaş’ta konaklama için birçok pansiyon seçeneğiniz var. Bu küçük belde için otel arayışında olmayın. Biz gecelik kişi başı 100 TL’ye konakladığımız Pınar Pansiyon’un temizliğinden ve konumundan memnun kaldık.

Kaş’ın su altı dünyasına büyülenmeye hazır mısınız?

Bunu hem şahane koylarında, plajlarında gerçekleştirebilir hem de tekne turları ile arkeolojik açıdan büyük bir zenginliğe sahip olan Batık Şehir Kekova’yı keşfedebilirsiniz. Tekne turunu tercih edecek olanlar Kaş merkezden Üçağız’a gitsin ve Kekova Tekne Turu’nda Simena’yı yani Kaleköy’ü görmeden dönmesin.

Şehir merkezi yakınlarında denize girmek ve turkuaz koyları keşfetmek isteyenler soluğu Limanağzı’nda almalı. Kaş limandan kalkan teknelerle kişi başı 20 TL’ye araba ulaşımı olmayan Limanağzı koyuna geçiyorsunuz. Bilal’in Yeri ve Nuri’nin Yeri buradaki en iyi mekanlar. Hepsinde giriş ücretsiz. Bilal, biraz daha küçük ama çok güzel. Nuri’nin ise kokteylleri iyi. Hangisi olursa olsun 10:30’dan sonraya çok kalmayın. Her yer doluyor. Kapasite sınırlı. Tekneler beachlere yaklaşsa da yolcuları indiremiyor. Burada yüzerken su altına ilk dalışımda önüme bir caretta caretta çıktığını söylemeden geçemeyeceğim. Su o kadar temiz ki nerdeyse su üzerinden aynı netlikte deniz canlılarını görebiliyorsunuz.

 

Diğer günlerinizde deniz için, pizzası herkesçe beğenilen ama ayakaltı olduğu için her daim kalabalık olan Küçük Çakıl’daki popüler mekan Derya Beach’i veya daha sakin ama keyif dolu Asmaaltı’nı, Mehmedin Yeri’ni veya Hidayetin Koyu’nu tercih edebilirsiniz.

Kaş’ta ne yenir ne içilir?

Kahvaltı için adresiniz Taşbahçe olmalı. Kişi başı 25 TL olan kahvaltısı başarılı ve taze ürünlerden oluşuyor. Güveçte erimiş peyniri lezzetli.

Bir öğle yemeği için Lokma’ya uğrayıp zeytinyağlıları deneyin. Anne böreği, mantı ve ev yapımı limonata konusunda iyiler.

Akşam yemeği için en iyi önerilere gelirsek ilk sırada mutlaka önceden rezervasyon yaptırmanız gereken Zaika var. Buranın şaşlık kebabı pek meşhur ve namını hak ediyor. Diğer alternatifler ise sütte balık yemek için Ruhi Bey Meyhanesi, lezzetli mezeleri denemek içinse Tzatziki Meyhane olmalı.

Yemek sonrası veya öncesi, özellikle gün batımı için Deja Vu’da kokteyl yudumlamak Kaş’ın lezzetleri arasında.

Gece ise Kaş’ın sokak kültürünü en güzel yansıtan mekan olan Mavi Bar’ın önünde midye yiyerek ya da Hideaway’de içki yudumlayarak sonlandırılabilir.

Kaş – Fethiye arasında Kalkan’da mutlaka Kaputaş Plajı’na uğranmalı. Belediye işletmesi olduğundan şezlong veya şemsiye 5 TL. İçeride yeme içme için bir ufak tesis var. Öğleden sonra çok geç gidilmemeli çünkü tüm yol üzeri arabalarla dolu oluyor. Arabanızı yola bırakarak 80 – 100 merdiven aşağı iniyorsunuz denize ulaşmak için. Tabi her inişin bir çıkışı var. Burada dalga olduğu zaman deniz çok eğlenceli oluyor.

Kaş’a gelmişken 8 km uzaklıktaki Meis adasını görmeden dönmem derseniz her gün feribotlar kalkıyor. Kaş seyahatiniz için 2 gecenin üzerinde bir uzunlukta plan yapacaksanız atlamamanızı öneririm.

Yamaç paraşütü yapma gibi bir hayaliniz varsa Kaş bunun için de size fırsat sunuyor. Bu da aklınızda bulunsun.

Beni ve daha bir çok fotoğrafımı instagram ve facebook adreslerimden takip edebilirsiniz.

Bunları da sevebilirsiniz...

6 comments

Emel Östek Mart 4, 2018 - 9:28 am

Kaş’ı uzun zamandır merak ediyordum, çok faydalı bir yazı olmuş. Teşekkürler Öykü 🙂

Reply
Öykü Yalçın Mart 4, 2018 - 11:50 am

Rica ederim! Kaş hep çok keyifli. Süper bir gezi olsun 🙂

Reply
Fidayit Mart 20, 2019 - 10:03 am

Kaş için güzel ve özenle hazırlanmış deneyime dayalı rehber niteliğinde bir yazı. Kaleminize sağlık

Reply
Öykü Yalçın Mart 25, 2019 - 2:50 pm

Çok teşekkürler!

Reply
Özge Avcı Haziran 5, 2019 - 3:50 pm

Blog yazınız bizim için Kaş’ı tanımamızda çok yardımcı oldu çok teşekkür ederiz ♥️

Reply
Öykü Yalçın Haziran 17, 2019 - 1:18 pm

Ben teşekkür ederim geri dönüşünüz, güzel yorumunuz için 🙂

Reply

Leave a Comment