Las Vegas Gezi Rehberi – Vegas’ta Olan Vegas’ta!

by Öykü Yalçın

Çölün ortasına kurulmuş, sınırları olmayan, isterseniz bir gecede milyonlarca Dolar ezebileceğiniz; renkler, ışıklar, görsel şovlarla süslü bir Günah Şehri Las Vegas! Farklı bir dünyaya şahit olmak istiyorsanız Batı Amerika gezinizde mutlaka uğramanız gereken bu durak için Nevada çölünün ortasına gidiyoruz ve Las Vegas Gezi Rehberi tavsiyeleriyle mümkün olan en ucuz şekilde bu şehirde eğleniyoruz! Peki Vegas’ta Olan Vegas’ta Kalır Mı?

Batı Amerika Gezi Rehberi – Rota & Planlama yazımda kafanızdaki tüm sorulara cevap bulabilirsiniz! Daha fazlası varsa ben hep buralardayım 🙂

Başlamadan önce tüm gezilerime eşlik etmek ve benimle beraber gezmek için Youtube kanalıma abone olmayı unutmayın!

Amerika Vizeniz yoksa vize almayla ilgili tavsiyelerim ve sorularınız için Amerika Vizesi Nasıl Alınır yazım için tıklayın.

LAS VEGAS’A NASIL GİDİLİR – LAS VEGAS’A ULAŞIM

Las Vegas’ta uçak ile ulaşım sağlayabileceğiniz bir havaalanı var ama Türkiye’den direkt uçuş bulamazsınız. Zaten Amerika’ya Türkiye’den direkt olarak sadece Türk Havayolları uçtuğundan İstanbul’dan 13 saatlik bir yolculuk ile Los Angeles’a ulaşabilir ve orada birkaç gün gezdikten sonra araba kiralayarak Los Angeles’tan 4-5 saat arası bir zamanda Vegas’a ulaşabilirsiniz. Ya da Avrupa’da bir yerlerde aktarma yaparak Las Vegas’a direkt ulaşabilirsiniz ama bence gelmişken Los Angeles’ı da görmek çok mantıklı. Hem Las Vegas’tan Grand Canyon’a da gitme ihtimalinizin yüksek olduğu düşünülürse Amerika’daki ucuza araba kiralama olanaklarıyla size bir üstü açık kırmızı Ford Mustang yakışır diyorum! Ya da Chevrolet Camaro! Seçim size kalmış..

Las Vegas Geceleri

LAS VEGAS’A NE ZAMAN GİDİLİR

Orası çok ışıltılı, cıvıl cıvıl bir dünya olabilir ama haliyle Amerika rüyasını bir kenara koyup mantıklı düşündüğünüzde koca bir gerçek var ki orası bir çöl! Nevada’nın orta yerinde bir kurak arazi. Bu sebeple gerçekten aşırı sıcak! Evet nem yok yapış yapış terlemiyorsunuz ama yine de SICAK! Biz seyahatimizi Haziran 2018’in başında yaptık ve arabanın üstü açık gezemediğimiz bir sıcak vardı ortalıkta. Zaten bu sebeple de mümkün oldukça oteller arasındaki bağlantıları kullanarak geziyorsunuz Las Vegas Strip bölgesini. Sözün özü Ağustos’ta oralar çekilir mi bilmem. Klima altında kumarhanelerde oturabilirsiniz ama açık havada havuz partilerini unutun!

Paris Otel

Bu arada Los Angeles’dan Vegas’a giderken yol üzerinde Peggy Sue’s 50’s Diner isimli bir mekan var. İçerinin atmosferi şahane ki aşağıdaki fotoğraf da mekana girmeden çekildi. Ama yemekler çok kötüydü! Yine de belki kahve için mola vermek istersiniz.

Peggy Sue’s 50’s Diner

LAS VEGAS’TA KAÇ GÜN KALINIR

Hollywood filmlerinden mi, bu kadar reklam çalışmasının işe yaramış olmasından mı bilmem ama Vegas aslında inanılmaz güzel bir yer değil, sadece farklı. Yapay bir dünya ve tüm hayat sizi para harcamaya itiyor. Bütçeli geziyorsanız bu şehirde 2 gece kaldıktan sonra yapacak farklı bir aktiviteniz olmayacak. Bu sebeple bence Las Vegas başlı başına 1 hafta seyahat edilecek bir yerden ziyade rotanızın üzerinde 2 gece konaklayıp değişik deneyimler elde edebileceğiniz bir fanus.

Bellagio ve Ceaser Otel

LAS VEGAS KONAKLAMA ÖNERİSİ – LAS VEGAS’TA NEREDE KONAKLAMA YAPILIR

Konaklama için kesinlikle Las Vegas Strip‘in dışına çıkmamalısınız. Aksi halde araba ile bir yerlere gitmek zorunda kalacak ve Strip trafiğine takılacaksınız. Bir de zaten “Sin City” yani “Günah Şehri” dedik yani araba kullanmak ne kadar akıllıca olur bilmiyorum. Yine de spoiler tadında taktik vermek gerekirse kötü arkadaş konumuna düşen bir blogger olmayı kabul ediyor ve stripte hiç çevirme ve polise rastlamadığımızı belirtiyorum. Ama sorumluluk almam!

Las Vegas’ta Konaklayabileceğiniz En Güzel Oteller

  • Bellagio: En merkezi, en kral, en baba otel. Zaten buralar hep onun!
  • Caeser’s Place – Yunan temalı tasarımı güzel otel. Havuzu şahaneydi. Forum Shops alışveriş merkezi var. Bu arada Bellagio ve Ceaser’s arasında bağlantı var. Sanırım sahipleri de aynı kişilermiş.
  • Luxor – Strip’in biraz ucunda kalıyor. Otel piramit şeklinde olduğundan Vegas’a Mısır havası getiriyor.
  • New York Otel – En sevdiğim otel! Kalmasanız da içini gezmeye gelin. Brooklyn Köprüsü’nden geçin ve Özgürlük Heykeli’ni görün. İçeride adeta New York’ta hissedeceksiniz. The Big Apple Coaster’ı çok meşhur! Biraz tuzlu ama.
  • Paris Otel – Eyfel Kulesi, Zafer Takı gibi Paris’i ayağınıza getirecek birçok tanıdık imge burada! Konumu güzel.
  • Venetian Otel – Venedik kanallarının içinde konaklayabileceğiniz bu otelde gondolla gezi bile yapabiliyorsunuz. Fashion Show Mall adında içinde bir alışveriş merkezi var.
  • Mirage – Volkan şovu ile meşhur otel. Gitmeden saatleri kontrol etmekte fayda var.
  • Excalibur Hotel – Disneyland temalı olduğundan çocuklarıyla giden kişilerin tercih sebebi olabilir.
  • MGM Grand Hotel – Strip’te baya uzakta yer aldığından gidemediğimiz 6 aslanı ile bilinen otel.
  • Planet Hollywood Resort – Konumu güzel, içerinde Miracle Mile Shop alışveriş merkezi var.
  • Stratosphere – Kulesinde adrenalinli aktiviteler yapılan otel.

Biz ise hem Strip’te olan hem de 15 dakika yürüyerek en merkezi otel olan Bellagio’ya ulaşabildiğiniz Ellis Island Casino & Hotelde konakladık. Las Vegas’ta otel fiyatları hafta içi ve hafta sonu baya değişiyor. Biz rotamızda Cuma – Cumartesi günlerine gelen Vegas’ı, pahalı konaklama ile ziyaret edeceğimizden yukarıda saydığım ciks otellerde kalamadık. Bizimki gel yat dinlen sonra çık gez oteli. Bu arada kahvaltı diye fiyata dahil ettikleri şey aşırı yetersiz ve gereksiz almanıza bile gerek yok, 7/11 marketlerden sandviç alın daha makbule geçer. Biz gecelik kahvaltı dahil 85 USD ödedik.

LAS VEGAS KUMARHANELERİ – LAS VEGAS’TA OTOPARK ÜCRETLİ Mİ

Otellerin içine girdiğiniz anda sizi lobide karşılayan şey çoğunlukla kumarhane! Görsel anlamda inanılmaz etkileyici olan bu şatafatlı otelleri beğensem de kumarhane anlamında az biraz hayal kırıklığı yaşadım çünkü hiç beleş ye iç hikayesi yok! Biz Bulgaristan’da ya da Kıbrıs’ta 50 Dolarlık kumar oynarken ye iç kazan felsefemizle eğlencenin dibine vuruyorduk ama burada makineler bile çoğunlukla 1 Dolar ile çalışıyor ve bu bizim için kur nedeniyle neredeyse 5 Lira demek! Bir de öyle size deli gibi hizmet eden durmadan içki vermeye çalışan garsonlar yok ortalıkta. Hal böyle olunca eliniz gitmiyor kumara. Yani özetle Vegas sizden hunharca eğlenmeniz için hunharca para istiyor! Yine de onlar siz içerdeyken havalandırmadan basıyorlar oksijeni ki uykunuz gelmesin hep dinç kalın. Çakallıklara bak sen!

Otellerin vale hizmetinden yararlanmadıkça Las Vegas’ta otopark olayı ücretsiz. En azından bu açıdan gönlünüzü ferah tutabilirsiniz 🙂

NEDEN GÜNAH ŞEHRİ? YASAK YOK!

Benim gitmeden önce bilmediğim orada şok olduğum konu Las Vegas’ta uyuşturucunun serbest olması oldu. Ama öyle böyle serbestlik değil. Sokakta yürürken marihuana kokusu almamanız mümkün değil.

Yine aynı şekilde Amerika sokaklarında yürüyor olsanız da Vegas ayrıcalığı ile alkollü içkileriniz ile ortalıkta gezinebilirsiniz. Bunun için önerim turist kazığı yiyerek herkesin içtiği uzun şekilli bardaklarda rengarenk içeceklerden alacağınıza ya 7/Eleven marketlerden ya da sokakta göreceğiniz alkol satan tekel benzeri marketlerden içeceklerinizi alın.

Striptiz kulüpleri ya da çok çeşitli versiyonları olabilecek cinsel hayat deneyimlerinden bahsetmiyorum ama tecrübe etmek isteyenler için bilindiği üzere Vegas’ta seçenek bol. Boşuna demiyorlar Vegas’ta Olan Vegas’ta Kalır!

LAS VEGAS GEZİLECEK YERLER

Yukarıda saydığım otelleri tercihlerinize göre bir turlayın. Vegas’ta temelde otelden başka gezilecek bir şey yok. Favorilerim:  New York, Bellagio, Ceaser’s, Paris, Venetian

Welcome To Fabulous Las Vegas tabelası önünde fotoğraf çektirin! Gittiğinizde göreceksiniz orada oluşmuş bir sıra var ve makinenizi verip dilediğiniz gibi bahşiş usulü fotoğrafınızı çekecek bir abi var. Bence büyük hizmet. Bu arada yürümeyin, arabayla gidin.

Mirage’da Volkan Şovunu, Bellagio’da Fountain Su Şovunu izleyin. Dubai’ye gidenler Bellagio’daki şovu tanıyacak çünkü aynı kişi tarafından yapılmış.

Freemont Experience Street herkesin gitmediği bir yer. Bence mutlaka gidin. Burası eğlence merkezi haline gelmiş bir sokak. Strip’e arabayla 15 dakika uzaklıkta. Zipline baya eğlenceli, hediyelik anlamında ucuz bölge. Caddenin sonundaki Heart Attack Grill isimli mekanda eğer 160 kilo üstündeyseniz bedava yiyip içiyorsunuz. Sebebi de tam bir obezite müessesi olması. Her şey inanılmaz yağlı ve kalorili. Eğer siparişinizi bitirmezseniz sizi KÜREKLE DÖVÜYORLAR! Evet doğru okudunuz, gerçekler 🙂

Fremont Street

Heart Attack Grill

Linq – High Roller yeme içme bölgesinde ise birçok mekan ve koca bir dönme dolap var. Hayat kurtaran In N Out Burger tam da burada yer aldığından buraya mutlaka geleceksiniz. Hem ucuz yemek hem de lezzetli burger!

Linq

LAS VEGAS ŞOVLARI – CİRQUE DU SOLEİL ŞOV BİLETİ ALMAK

Las Vegas’ta Hangi Şova Gidilir diye şöyle bir araştırma yaptığımda ilgimi çeken seçenekler şöyleydi:

  • Chris Angel‘ın illüzyonlarına hayran olmak
  • Celine Dion konserine gitmek
  • David Copperfield‘ın sihirbazlık numaralarını izlemek
  • Cirque Du Soleil‘in akrobasi dolu muhteşem şovlarını izlemek

Vee Cirque Du Soleil kazandı! Tüm bu etkinlikleri inceleyip bilet alabileceğiniz site için buraya tıklayabilirsiniz.

Peki bu dünyanın en ünlü cambazlar topluluğunun deli dehşet gösterileri var biz hangisine gideceğimize nasıl karar verelim diyorsanız ona da cevabım hazır. Burada bulacağınız tüm şovlar akıl oynatır ama biz en meşhur şovlarından biri olan O ya ve Zumanity e gitme fırsatı bulduğumuzdan deneyimlerimle söyleyebilirim ki ikisi de OLAĞANÜSTÜ!

Verdiğim her kuruşa helal olsun diyor ve mutlaka Vegas’ta bir şova gitmelisiniz diyerek sona yaklaşıyorum.

O şovunun yapıldığı salon “O Theatre”

Zumanity +18 bir şov, en edepli fotoğraf bu!

Artık Las Vegas’a veda edip Grand Canyon için yola çıkmaya hazırlanırken içimde yeni maceralarımız için aşırı bir heyecan, yaşanmışlıklarım için de mutluluk vardı! Yolun devamı yeni öykülerle bloga gelene kadar kendinize iyi bakın!

New York Gezi Rehberi yazım için tıklayın.

Ucuz Uçak Bileti Nasıl Bulunur yazım için tıklayın.

Dünyaca Ünlü Festivaller Karnavallar yazım için tıklayın.

10 Soruyla Bir Seyahat Nasıl Planlanır yazım için tıklayın.

Seyahat Etmenin – Hobi Paylaşımının İlişkiler Üzerine Etkisi yazım için tıklayın.

Sizinle tüm tecrübelerimi paylaşarak seyahatinizin mükemmel olması için elimden geleni yapmaya çalıştım! Tüm sorularınızı ve yazımla ilgili yorumlarınızı aşağıda yorum kısmına bırakırsanız beni çok mutlu edersiniz.

Bu geziye ait tüm detaylar instagram hesabımda #oykununoykuleriusa etiketi altında.

Beni ve daha birçok fotoğrafımı instagram ve facebook adreslerimden takip edebilirsiniz.

Bunları da sevebilirsiniz...

9 comments

Kubra Haziran 6, 2019 - 11:28 pm

Las Vegas’a iki kere gittim yazılarınızı okuyunca tekrar gözümde canlandı.
Çok güzel bir yazı olmuş tebrik ederim.

Reply
Öykü Yalçın Haziran 17, 2019 - 1:17 pm

Çok teşekkürler! Ne mutlu bana 🙂

Reply
Ezgi Ekim 9, 2019 - 7:27 am

Merhaba Öykü Hanım,
Mayıs 2020’de biz de 7 gece 8 günlük bir Batı Amerika Turu planladık. Las Vegas İçin 1 Tam gün ayırmak yeterli mi sizce? (Kanyonları da gezeceğiz).

Reply
Öykü Yalçın Ekim 15, 2019 - 12:35 pm

1 gece konaklamalı ve 1 tam gün geçirmeli Las Vegas yeterli olabilir. İdeali bence 2 gece ama göreceğiniz otelleri 2-3 tane ile kısıtlar ya da Fremont’dan fedakarlık yaparsanız olur. Yine de akşam kesin bir şova gidin derim. Keyifli seyahatler

Reply
Ezgi Ekim 9, 2019 - 7:29 am

Merhaba Öykü Hanım,
Mayıs 2020 de ben de 7 gece 8 gün Batı Amerika Turu yapmayı planlıyorum. Las Vegas için 1 tam gün yeterli sizce?

Reply
Türkan Mart 7, 2021 - 9:20 am

Çok güzel tanıtım tebrik ederim ama New York için aynısını söylemeyeceğim özellikle yedikleriniz hakkında verdiğiniz bilgileri daha açık ne olduğunu anlatmanızı beklerdim!

Reply
Öykü Yalçın Mart 31, 2021 - 10:23 am

New York yazısı blog işi yapmadığım yıllardan kalan tecrübelerden. Yeniden seyahat edip yeniden deneyimledim. Bu ay dolu dolu bir mekan & deneyim yazısı geliyor New York için. Sevgiler

Reply
Murat Gorgun Mayıs 20, 2021 - 12:05 pm

Herkesin hayali..Çok güzel yazı olmuş. Dolar kuru’da gözlerden kaçmıyor maalesef … 🙂

Reply
sagatoto Ekim 6, 2023 - 8:51 pm

this blog i really loved it and i wish i can read it more and more from you

Reply

Leave a Comment