Cote d’Azur Gezi Planı – Nice Gezi Rehberi

by Öykü Yalçın
nice-gezi

Yolun sonunda sizi bekleyen, hedeflediğiniz güzellik mi yoksa yolda edindiğiniz deneyimlerle biriktirdiğiniz anılar mıdır bir seyahati seyahat yapan diye sorduğumda bu rota için tartışmasız ikisi de diyebiliyorum. Çünkü bu seyahatte bir yandan Nice Gezi rotanız için şehre ayak bastığınızda muhteşem bir gezi destinasyonuna ulaşmanın verdiği heyecanı hissedecek, bir yandan da Nice’den yola çıkıp Saint Paul De Vence, Villafranche-Sur-Mer, Eze, Antibes, Cannes, St. Tropez ve Marsilya‘yı içine alan Fransız Rivierası rotasında unutulmaz manzaraları belleğinize kazıyacaksınız. Hatta yol üzerinde dünyanın en küçük ikinci ülkesi Monaco‘ya da uğrayacağız! Hazırsanız Cote d’azur Gezi Rehberi ile Nice Gezilecek Yerler gezi planımıza başlayalım.

Biz Cote d’azur Gezi rotamızı İtalya sahil şeridi ile birleştirirerek gezdik. Bu seyahate dair tüm planlamayı anlattığım İTALYA & FRANSA GEZİ REHBERİ – ROAD TRİP PLANLAMA yazım için tıklayın.

Başlamadan önce tüm gezilerime eşlik etmek ve benimle beraber gezmek için Youtube kanalıma abone olmayı unutmayın! İtalya Fransa sahillerinde karış karış dolaştığım Gezi Vloglarımı bölüm bölüm kanalda bulacaksınız.

Instagram hesabımdan benimle iletişime geçin, tüm seyahat mevzularını konuşalım 🙂

Hangi Mevsimde Gidilir?

Normal şartlarda Avrupa destinasyonları için hep bahar aylarını öneririm ama bu rota bence kesinlikle yaz rotası! Cıvıl cıvıl bir Nice gezi deneyimi istiyor, Nice’in turkuvaza çalan masmavi denizinde keyif yapıp, tatil ruhu hissetmek istiyorsanız Avrupa’nın balayı destinasyonu da diyebileceğimiz Cote d’azur bölgesine yazın gelmelisiniz. Evet araba yolculuğu ile civardaki köy, kasaba ve şehirleri gezerken zaman zaman çok sıcak olabiliyor ama o da seyahatin tuzu biberi ne yapalım.

Cote d’Azur Rota & Planlama – Kaç Günde Gezilir?

Gezi boyunca 3 gece Nice’de kaldık ve 1 tam günümüzü Nice merkeze ayırdık. Gerekli zaman olması durumunda Nice merkez için ideal olan 2-3 gün olarak düşünebilirsiniz. Lakin önemli bir konu var ki lütfen bu seyahati sadece Nice ile kısıtlı tutmayın çünkü Fransa sahilleri size unutulmayacak bir road trip vaadediyor. Görülecek o kadar çok yer var ki!

1 gün Saint Paul De Vence, Villafranche-Sur-Mer, Eze, Monaco Monte Carlo  rotasını gezdik.

1 gün Antibes ve Cannes‘ı gezdik. O gece Marsilya‘da konakladık.

1 gün de Marsilya’dan St.Tropez‘e geçip gezdik ve rotamızı tamamladık.

Fransa gezi rotamızda Cote d’Azur (Fransız Rivierası) bölgesini aşağıdaki sıralama ile tamamladık.

  • Nice: Biz Nice’i çok sevdik. İnanılmaz keyifli bir şehir. Turistik, belki gezilecek yerler için delilerce uzayıp giden bir listesi yok ama tatil anlamında nokta atış. Yeme içme ve eğlence seçeneği çok, sokakları güzel, şehir merkezinde masmavi denizi sizi hayran bırakıyor. Enerjisi çok yüksek olduğundan da ortam hep canlı.

Saint Paul De Vence

Masal gibi kasaba. Çok fotografik, herkesin de yolunu saptırmadığı bir durak. Eze Köyü kadar klasikleşmemiş, size “Fransa’nın köyündeyim şu an, inanamıyorum!” duygusunu yaşattıracak türden bir masalsılık taşıyor.

Villafranche-Sur-Mer

İster deniz keyfi yapın ister minik sokak aralarında soğuk bir şeyler içip halkın arasına karışın. Kesinlikle zevk alacağınız bir lokasyon. Tepelerden yatlarıyla Akdeniz’i fethetmeye gelmiş gibi duran lüks tatilciler ise ayrı bir fotoğraflık manzara sunuyor.

  • Eze: İtiraf: Aşırı sevemedim! Kıyaslamak istemem ama Saint Paul etkisi yaratamadı bende. Yine de tabii ki güzel, sonuçta Nietzsche “Böyle Buyurdu Zerdüşt” kitabını burada yazmış. En popüler olayı tepedeki kaktüs bahçesini görmek.
  • Monaco: Vatikan’dan sonra dünyanın en küçük ülkesi. Bir bakıyorsunuz hop Fransa bitmiş Monaco başlamış. Çok zengin bir yer. Lakin Monte Carlo kumarhanesinin havasını almak ve kayalıklardan manzara izlemek için gidilir.
  • Antibes: Ne aşırı turistik ne muhteşem ötesi. Lakin bu sıradanlık onu yaşanılabilir ve çok keyifli kılıyor. Yat limanından tüm eski sokaklarına kadar her yere gire çıka gezin. Kahvaltıyı Paul pastanesinde yapabilirsiniz, yediğiniz her kruvasan için teşekkürleri kabul ederim 
  • Cannes: Kötü haber sizi bekleyen bir film festivali havası olmayacak! Çok havalı beklediğimiz Cannes aslında güzel, denize de girilir. Lakin yine de oluşturduğu beklentiyi karşılayamıyor. Çok trafik vardı, bir de o kırmızı halı merdivenlerini ve film festivalinde ödüllerin verildiği binayı görmek için değmedi desem yeridir.
  • St. Tropez: Çok havalı değil mi? Plaj partileri ve marjinal aktiviteler için doğru adres olan bu güzel sahil şeridinde Euro kurları böyleyken kop kop yapacak halimiz yoktu. Tam tadını tabii ki anlayamadık. Lakin bence maddiyat sağlam gidip 1 gece de konaklarsanız lezzeti çok başka olabilir. Burada La Tarte Tropezienne’de yediğimiz meşhur kremalı tatlıyı baya beğendik.
  • Marsilya: Biz şöyle bir limandan görüp Allauch bölgesine Balon Otel konaklamasına gittiğimizden Marsilya’da vakit geçirmedik ama arkadaşlarımızın söylemi çok şehir çok karmaşa olduğu yönündeydi. Belki bunca sakin tatil kasabasından sonra iyi ya da kötü anlamda farklı bir havaya sokabilir sizi.

Marsilya’da konakladığımız eşsiz deneyimi anlattığım Balon Otel Deneyimi yazım için tıklayın.

Cote d’Azur Ulaşım

Nice veya Marsilya‘ya uçarak araba kiralayabilirsiniz. Ve bu rotayı iki taraftan birinde başlayıp diğerinde sonlanacak şekilde planlayabilirsiniz. Fransa haricinde seyahatinize İtalya sahillerini eklemek isterseniz Cenova‘ya da uçmayı düşünebilirsiniz.

Biz seyahatimize Bolonya’dan başladığımızdan biletimizi oradan aldık ve 2 kişi 1200 TL (171 Euro) uçak biletine ödedik.

Bu seyahat için Schengen Vizeniz olması gerekli. Schengen Vizesi Nasıl Alınır yazım için tıklayın.

Cote d’Azur Nasıl Gezilir? Araç Kiralama

Tüm bu anlattığım rotayı yapmak için araç kiralamanız şart.
Ülkeler ve şehirler arasında mesafeleri görebilmeniz için Google Maps üzerinden rotayı çizin. Yol boyunca da Google Maps ile giderseniz yer yön bulmada çok sıkıntı yaşamazsınız. Hattımızı yurt dışında da kullanabildiğimiz için bu road triplerde internet sıkıntısı çekmiyoruz. Eğer sürekli internetiniz olmazsa yer yön bulmada zorlanabilirsiniz. Önlem almak için offline haritalar indirmeyi unutmayın.

Biz bu seyahatin rotasına İtalya’dan başladığımız için arabamızı oradan kiraladık ve 8 günlük kira için toplam 106 Euro ödedik.

9 günde 1700 km yol yaptığımız bu gezide toplam 190 Euro benzin için ödedik. Otoban ve otopark masrafımız da 134 Euro tuttu. Maalesef sahilden gitme alternatifi çok yok, mecburen otoban kullanıp bu tutarları karşılıyorsunuz.

Cote d’Azur Konaklama Önerisi

Nice konaklama tercihimizi Airbnb’den yana kullandık ve 4 kişi olduğumuz için ev kiraladık. Evimiz çok merkeziydi, memnun kaldık. Hatta ev sahiplerimiz bizim için şarap bile bırakmıştı hediye olarak. Buraya 3 gece için toplam 206 Euro ödedik. Nice çok turistik ve popüler bir seyahat noktası olduğundan konaklamanızı uçak biletinizi aldığınız gibi halletmenizi tavsiye ederim. Airbnb evimiz için tıklayın.

Nice Gezilecek Yerler

Vieux Nice isimli eski şehir bölgesi çoğunlukla vaktinizi geçireceğiniz Nice’in kalbi. Tam da burdan sahile indiğinizde karşınıza çıkan ise Plage de Nice yani Nice Plajı. Bu halk plajında keyif yapın, denize girin, güneşlenin. Üstelik su da gerçekten tertemiz. Biz deniz için Nice kartpostalı Promenade des Anglais sahil şeridi üzerinde yer alan meşhur Hotel Negresco civarlarında denize girmeyi tercih ettik. Daha sonra parklara, ara sokaklara dalarak yine meşhur meydan Massena Meydanı’nı 
gördük, hatta burada yerden su fışkıran bir çeşme başında çocuklarla dans edip, oynadık! Ve tabii ki en unutulmaz anlardan birini yakalamak için
Castle Hill’de yani Nice Kalesi‘nden mavi sulara doğru gün batımı yapmayı ihmal etmedik. Gökyüzü inanılmazdı!

Nice Yeme İçme Tavsiyeleri

Nice Kalesi’nden arka çıkışından aşağıda inerken karşımıza çıkan bir Küba Barı olan La Shounga bizi çok mutlu etti çünkü burada Nice’in en ucuz ve leziz Mojito’sunu bulduk. 5 Euro’ya burada Mojitoları götürdük ve hamburgerleri de çok başarılıydı.

La Voglia ise ayıla bayıla höplettiğim deniz ürünlü devasa makarnası ile Nice’te iyi ki yemişim dediklerim arasına girmeye hak kazandı. Pizzaları da güzeldi ama makarna başkaydı. Unutmayın, Nice’de deniz ürünleri çok meşhur o yüzden istiridye, midye gibi lezzetleri deneyebileceğiniz bir şehirde olacaksınız!

Le Comptoir Central Electrique ise Airbnb evimiz üzerinde olduğundan akşamları uğrayıp birkaç içki attığımız bir mekan olarak listemizde yer aldı.

Nice gezi tavsiyelerinde yeme içmeye dair o kadar çok öneri var ki hepsini denemek mümkün değil. Lakin istediğiniz her lezzeti bulabileceğiniz bir şehre gittiğinizi rahatlıkla söyleyebilirim!

 Şimdi en başta söylediğimi tekrar hatırlatıyorum. Bu seyahatten sonra sorun kendinize. Vardığınız nokta mı yoksa yolun kendisi mi sizi daha çok etkiledi? Cevap vermek çok zor. Başarılar!

Nasıl Bu Kadar Çok Geziyorum yazım için tıklayın.

Yurtdışına İlk Defa Çıkacaklara Tavsiyeler yazım için tıklayın.

Dünyaca Ünlü Festivaller Karnavallar yazım için tıklayın.

Seyahat Etmenin – Hobi Paylaşımının İlişkiler Üzerine Etkisi yazım için tıklayın.

Sizinle tüm Nice Gezi tecrübelerimi paylaşarak seyahatinizin mükemmel olması için elimden geleni yapmaya çalıştım! Tüm sorularınızı ve yazımla ilgili yorumlarınızı aşağıda yorum kısmına bırakırsanız beni çok mutlu edersiniz.

Beni ve daha birçok fotoğrafımı instagram ve facebook adreslerimden takip edebilirsiniz.

Bunları da sevebilirsiniz...

3 comments

IREM Haziran 6, 2022 - 12:09 am

Meraba Öykü, İtalya’dan başlamış oldugunuz ve Marsilya’da son bulan gezi hakkında bir soru sormak istiyorum. Aracı İtalya’dan kiralamıssınız 9 gün için. Fakat son durağınız Marsilyaydı. Bu durumda aracı ilk aldıgınız noktaya İtalyaya nasıl bıraktınız? Ve nerden kiraladınız? Cevaplarsan cok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Reply
IREM Haziran 6, 2022 - 12:23 am

Biraz daha okudukca ve vlogları izledikçe cevaplarımı buldum, teşekkür ederim ☺️☺️

Reply
Öykü Yalçın Eylül 6, 2022 - 6:28 am

çok teşekkürler 🙂

Reply

Leave a Comment