İtalya & Fransa Gezi Rehberi – Road Trip Planlama

by Öykü Yalçın

Yollar bize memleket! Arka arkaya son iki senedir o kadar çok road trip yaptık ki artık tek şehir gezemez oldum. Öyle tatlı ki arabayla kilometreler, şehirler, ülkeler devirmek. Arabayla Balkanlar ve Batı Amerika Road Trip seyahatimizden sonra sıra Akdeniz kıyılarına gelmişti. İtalya & Fransa sahil şeridini boydan boya gezmek mi istiyorsunuz? Doğru adres! Hadi çayı kahveyi alın, rotadan maliyete tüm sorularınız için İtalya Fransa Gezi Rehberi Road Trip Planlama yazımda buluşalım!

Başlamadan önce tüm gezilerime eşlik etmek ve benimle beraber gezmek için Youtube kanalıma abone olmayı unutmayın! İtalya Fransa sahillerinde karış karış dolandığım Gezi Vloglarımı bölüm bölüm kanalda bulacaksınız.

Instagram hesabımdan benimle iletişime geçin, tüm seyahat mevzularını konuşalım 🙂

Cinque Terre Manarola Köyü

2018 yazında Kurban Bayramı tatilini de bağlayarak 9 gün kafa rahatlığına ulaşınca rota arayışına girdik ve bir seferde tüm gitmek istediğimiz yerleri çıkaralım, doya doya gezelim dedik. 9 günde 1700 km yol ile 3 ülke baya da bir çok durak kat ettikten sonra tüm tecrübelerimi size anlatmak istiyorum. Nereye mutlaka gitmelisiniz, nereler abartılmış, en ucuza bu rotayı nasıl tamamlarsınız?

Bu rotayı yapmak için Schengen Vizesine ihtiyacınız olacağını hatırlatır, özellikle İtalya’dan vize alma konusuyla ilgili tavsiyelerim için Schengen Vizesi Nasıl Alınır yazımı öneririm.

Gün batımı avcısı olarak bu seyahatte ne anlar yakaladım..

Rotamız Nasıldı? Road Trip duraklarımızı değerlendirelim!

Durakları değerlendirme kısmıyla ilgili fikriniz oluşsun diye birkaç cümle ile spoiler vereceğim detaylı gezi rehberlerini blogda bulacaksınız.

Toskana Vadisi

Gezimizin İtalya bacağı için rotamız şu şekildeydi.

  • Bolonya: Sakin, küçük, yürüyerek gezilebilecek bir şehir merkezi olan 1 günde gezilebilecek turuncu şehir.
  • Floransa: Roma’dan sonra İtalya’nın 2.açık hava müzesi, en sevilen şehri. Haksız değilmişsiniz, güzel şehir. Michelangelo tepesinden yaptığımız gün batımı ile hatırlanacak!

* Bolonya’dan Floransa’ya geçerken otoban yerine Toskana Vadisi yolunu izleyin. Daha uzun, daha oksijenli, doğa içinde manzaralarla bulutların içinde yolculuk yapacaksınız.

Floransa
  • Pisa: Sadece geçerken uğramalık, Pisa Kulesi ile şapşik fotoğraflar çektirmek için soluklanacağınız bir durak.
  • La Spezia: 5 köyü gezmek için ya burada kalmalısınız ya da Levanto’da. Yazlıkçı kasabayı pek sevdik.
  • Cinque Terre: Tepelere kurulmuş minik rengarenk evler cenneti. Vakit varsa civardaki köyleri de dahil edin geziyi 10 köy ile tamamlayın. 5 köy bittikten sonra önceliği Porto Venere’ye verebilirsiniz.
  • Santa Margherita: Genova’ya varmadan uğradığımız Portofino üzerindeki canım sahil kasabası. Çok sevdik, denize de girdik. Bence kesin uğrayın.
Santa Margherita
  • Portofino: Çok lüks! Yatım olsa bu koya çeksem tamam ama bizim gibi gezginler için görsel güzelliğinin haricinde çok anlamlı değil diyorduk. Ta ki Santa Margherita ile Portofino arasında kalan mavi koyu keşfedene kadar. Su çok güzeldi, seyahat boyunca girdiğimiz en güzel deniz buraya aitti. Portofino’ya kadar gelmişken vakit varsa Rapallo‘ya da gidin!
Portofino

İtalya’nın Liguria bölgesini gezerken duraklarınız sizi Cenova‘ya ulaştıracak. Biz ilgi duymadığımız için gitmedik ama gidecekler için Pestosu ve Focaccia’sı meşhur.

Fransa yani Cote D’Azur (Fransız Rivierası) bölgesini de bu sıralama ile gezdik.

  • Nice: Çok sevdik, inanılmaz keyifli bir şehir. Turistik, gezme anlamında değil ama tatil anlamında nokta atış. Yeme içme ve eğlence seçeneği çok, sokakları güzel, şehir merkezinde masmavi deniz var ve ortam hep canlı.
Hotel Negresco – Nice
  • Saint Paul De Vence: Masal gibi kasaba. Çok fotografik, herkesin de yolunu saptırmadığı bir durak. Eze kadar klasikleşmemiş, size “Fransa’nın köyündeyim şu an abi!” duygusunu yaşattıracak bir destinasyon.
Saint Paul De Vence
  • Villafranche-Sur-Mer: İster deniz keyfi yapın ister minik sokak aralarında soğuk bir şeyler içip halkın arasına karışın. Kesinlikle zevk alacağınız bir lokasyon.
Villafranche-Sur-Mer
Villafranche-Sur-Mer

Eze: İtiraf: Aşırı sevemedim! Kıyaslamak istemem ama Saint Paul etkisi yaratamadı bende. Yine de tabi ki güzel, sonuçta Nietzsche “Böyle Buyurdu Zerdüşt” kitabını burada yazmış. En popüler olayı kaktüs bahçesini görmek.

Monaco: 

Vatikan’dan sonra dünyanın en küçük ülkesi. Bir bakıyorsunuz hop Fransa bitmiş Monaco başlamış. Çok zengin bir yer ama Monte Carlo kumarhanesinin havasını almak ve kayalıklardan manzara izlemek için gitmek mantıklı.

Monte Carlo Gazinosu
  • Antibes: Ne aşırı turistik ne muhteşem ötesi ama bu sıradanlık onu yaşanılabilir ve çok keyifli kılıyor. Yat limanından tüm eski sokaklarına kadar her yere gire çıka gezin. Kahvaltıyı Paul pastanesinde yapabilirsiniz, yediğiniz her kruvasan için teşekkürleri kabul ederim 🙂
  • Cannes: Kötü haber sizi bekleyen bir film festivali havası olmayacak! Çok havalı beklediğimiz Cannes aslında güzel, denize de girilir ama yine de oluşturduğu beklentiyi karşılayamıyor. Çok trafik vardı, bir de o kırmızı halı merdivenlerini ve film festivalinde ödüllerin verildiği binayı görmek için değmedi desem yeridir.
  • St. Tropez: Çok havalı değil mi? Plaj partileri ve marjinal aktiviteler için doğru adres olan bu güzel sahil şeridinde Euro kurları böyleyken kop kop yapacak halimiz yoktu. Tam tadını tabi ki anlayamadık ama bence maddiyat sağlam gidip 1 gece de konaklarsanız lezzeti çok başka olabilir. Burada La Tarte Tropezienne’de yediğimiz meşhur kremalı tatlıyı baya beğendik.
  • Marsilya: Biz şöyle bir limandan görüp Allauch bölgesine Balon Otel konaklamasına gittiğimizden Marsilya’da vakit geçirmedik ama arkadaşlarımızın söylemi çok şehir çok karmaşa olduğu yönündeydi. Belki bunca sakin tatil kasabasından sonra iyi ya da kötü anlamda farklı bir havaya sokabilir sizi.

Attrap Reves Balon Otel Konaklama Deneyimi yazımı okumak için tıklayın.

Balon otel

Gezi Programımız Nasıldı? Kaç Gün Nereye Ayırmalı?

  • 1.gün : Bolonya– 14:00 varış – Bolonya gezi & Bolonya konaklama
  • 2.gün: Sabah Floransa‘ya geçiş – Floransa gezi – Floransa konaklama
  • 3.gün : Sabah Pisa Kulesini görüp Cinque Terre‘ye ulaşma ve köyleri gezme – La Spezia konaklama
  • 4.gün: Portofino ve Santa Margherita‘yı gezme, denize girme ve akşam Nice konaklama
  • 5.gün: Nice gezi ve plaj – Nice konaklama
  • 6.gün: Saint Paul De Vence, Villafranche-Sur-Mer, Eze, Monaco Monte Carlo gezi – Nice Konaklama
  • 7.gün: Nice’den çıkıp Antibes‘i gezme, Cannes‘a uğrama – Marsilya konaklama
  • 8.gün: Marsilya‘dan St.Tropez‘e ulaşma ve gezi – Milano‘ya dönme ve geceyi Milano’da geçirme
  • 9.gün: Milano’dan Bolonya’ya dönüş – 14:00 havaalanından yurda geri dönüş
Galleria Vittorio Emanuele II

Uçuşumuzu gidiş dönüş Bolonya’dan almıştık ama bulacağınız biletin ucuzluğuna göre başlangıç için Cenova’ya uçmayı da düşünebilirsiniz. Hatta bu geziyi Fransa’dan başlayacak şekilde de planlamak, Nice ya da Marsilya’ya uçmak mantıklı.

Ülkeler ve şehirler arasında mesafeleri görebilmeniz için Google Maps üzerinden rotayı çizin. Yol boyunca da Google Maps ile giderseniz yer yön bulmada çok sıkıntı yaşamazsınız. Hattımızı yurt dışında da kullanabildiğimiz için bu road triplerde internet sıkıntısı çekmiyoruz. Eğer sürekli internetiniz olmazsa yer yön bulmada zorlanabilirsiniz. Önlem almak için offline haritalar indirmeyi unutmayın.

Nice

Seyahatimiz boyunca EN’lerimiz nelerdi?

  • En pahalı St Tropez
  • En ucuza keyif yapılan Floransa
  • En mavi deniz Portofino
  • En turuncu şehir Bolonya
  • En fotojenik Cinque Terre, Saint Paul De Vence
  • En doğa harikası Villafranche-Sur-Mer
  • En sevdiğimiz Nice
  • En romantik Marsilya Allauch Balon Otel
  • En yaşanılır Antibes
  • En olmasa da olur Cannes
  • En küçük ama zengin ülke Monaco

İtalya Fransa Gezi Rotasında Yollar Nasıldı? Otoban Fiyatları Bizi Üzdü!!!

Arabamızı Bugdet’dan kiraladık, yol açısından hiçbir sıkıntı yaşamadık. Özellikle Balkanlarda tek şerit halinde 3500 km yol yaptıktan sonra! Her yer otobandı genelde ama bu güzel yollar için otoparkları da sayarsak toplamda 1000 TL’ye gelen bir masraf yaptık. İtalya uzun yol gidip blok ödemeler yaptırıyor size Fransa ise adım başı 1-2 Euro alıyor gişelerinden. HGS gibi bir şey alma zorunluluğunuz yok, nakit ya da kredi kartı ile ödeme yapabiliyorsunuz. Hele o Cenova yolları, adamlar ne tünel yapmış arkadaş! Road trip diye çıktığımız yolda bir ara sadece tünellerin içinden gittik..

Otoban masrafını azaltmak için sahil şeridini kullanırız dediğinizi duyar gibiyim. Bunu İtalya sahillerinde bir nebze uygularsınız, o da çok vaktiniz varsa tabi çünkü süre aşırı uzuyor! Lakin Fransa tarafı için otobandan başka seçeneğiniz yok gibi.

Milano

İtalya Fransa Gezi Road Trip’te konaklama nasıl ayarlanır?

Haritayı açıp gitmek istediğiniz yerlerin birbirleri arasındaki mesafelere göre mantıklı bir plan yapın ve konaklayacağınız yerleri belirleyin. Airbnb ya da Booking.com üzerinden ücretsiz iptal edilebilir rezervasyonlar yapın. Tabi ki spontan bir şekilde nerede akşam orada sabah şeklinde dilediğiniz yerde de feneri söndürebilirsiniz. Lakin hem konaklayacağınız yerler daha pahalı olabilir hem de yüksek sezonda gidiyorsanız yer bulmada sorun yaşayabilirsiniz, unutmayın!

İtalya Fransa Gezi Tüm Seyahatimizin Maliyeti

Biz bu seyahate bir çift arkadaşımızla gittik bu nedenle araba kiralama, yakıt, Airbnb konaklamaları ve otoban masraflarını ikiye böldük. Tek aile gidecekseniz yukarıda belirttiğim masrafları 2 ile çarpabilirsiniz.

  • Uçak Bileti: 2 kişi 1200 TL (171 Euro)
  • Konaklama: 46 (Bolonya Otel), 62(Floransa Otel), 40 (La Spezia Airbnb), 104 (Nice’de 3 gece Airbnb), 139 (Marsilya Balon Otel) – Hepsi Euro cinsinden
  • Araba Kiralama: 53 Euro ( 8 gün)
  • Benzin: 95 Euro
  • Otoban & Otopark: 67 Euro
  • Yeme İçme: 350 Euro

2 kişilik bir aile olarak bu gezinin bize maliyeti 1130 Euro diyebilirim. İyi ki Euro 5’lerdeyken alıp stok yapmış, otelleri de önceden ödemişiz. 7 bizi baya yorardı!

Son olarak yolculuğunuzun çok daha keyifli geçmesi için birkaç ipucum olacak.

– Nasıl otellerle karşılaşacağınız belli olmaz. Özellikle otel ayarlamadan gidiyorsanız yanınıza yastık kılıfı alın.

– Yol boyunca atıştırmalık çerez, abur cubur gibi şeyler bulundurun.

– En az 2 sırt çantası ile yola çıkın. Valizleri 1 er gece kalacağınız otele çıkarmaya üşenirseniz bizim gibi o günün kıyafetlerini bir sırt çantasına koyup çıkarsınız odaya.

– Yolculuk müzikle daha zevkli. Zevkli bir road trip için iyi bir playlist hazırlayın. Hatta daha güzeli Spotify’dan beni takip edin ve Öykünün Yol Şarkıları ‘nı dinleyin!

Kopenhag Gezi Rehberi yazım için tıklayın.

Dubrovnik Gezi Rehberi yazım için tıklayın.

Budapeşte Gezi Rehberi yazım için tıklayın.

Sizinle tüm İtalya Fransa Gezi tecrübelerimi paylaşarak seyahatinizin mükemmel olması için elimden geleni yapmaya çalıştım! Tüm sorularınızı ve yazımla ilgili yorumlarınızı aşağıda yorum kısmına bırakırsanız beni çok mutlu edersiniz.

Beni ve daha birçok fotoğrafımı instagram ve facebook adreslerimden takip edebilirsiniz.

Bunları da sevebilirsiniz...

2 comments

Elif Ağustos 31, 2018 - 1:18 pm

Öykü hanım bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederiz sadece bir sorum olacak kaldığınız otelleri veya airnbdeki yerleri eklemeniz ve yorumlamanız mumkunmu acaba?

Reply
Öykü Yalçın Eylül 2, 2018 - 12:05 pm

Tüm konaklama tavsiyelerimi bloga gelecek Gezi Rehberlerinde paylaşacağım. Seyahat planınız varsa benimle Instagram’dan iletişime geçebilirsiniz, yardımcı olurum. Teşekkürler 🙂

Reply

Leave a Comment