Koh Phangan Full Moon Party Gezi Rehberi

by Öykü Yalçın

Dünyanın en çılgın partisinde, gün doğumuna kadar Tayland’ın en özel adalarından biri olan Koh Phangan’da dans etmek, türlü türlü sahnelerde mükemmel DJ performanslarına tanık olmak, her milletten insan ile sosyalleşerek unutulmaz bir deneyim yaşamak isteyenleri Koh Phangan Full Moon Party Gezi Rehberi ile Tayland’a gönderiyorum!

Başlamadan önce tüm gezilerime eşlik etmek ve benimle beraber gezmek için Youtube kanalıma abone olmayı unutmayın! Koh Phangan Full Moon Party ve tüm Koh Samui videolarımızı kanalda bulacaksınız.

Instagram hesabımdan benimle iletişime geçin, tüm seyahat mevzularını konuşalım 🙂

Öncelikle bilmeniz gereken şey, dünyanın birçok yerinde Full Moon Party yapıldığı ama bu işin orijinalinin Koh Phangan Haad Rin plajında 20 – 30.000 insanın katılımıyla gerçekleştiği gerçeği. Koh Samui’nin hemen karşısında yer alan Koh Phangan adasında, her ayın dolunay günü, Full Moon Party yani Dolunay Partisi gerçekleştiriliyor. Senede toplam 12 kere yapılan bu organizasyonun tarihleri her yıl başında açıklanıyor. Full Moon Party tarihlerini buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Koh Phangan ya da Koh Samui seyahatinizi buna göre ayarlamışsanız ne ala ya da bizim gibi çok şanslı olup tamamen tesadüfen dolunay gecesine denk gelirseniz tadından yenmiyor. Bu arada dolunay gecesi öncesi ve sonrası olmak üzere aslında parti ayın üç günü gibi devam ediyor ama asıl delirmeceli partileme dolunay gecesi olarak açıklanan tarihlere ait.

Koh Samui Gezi Rehberi yazım için tıklayın.

Bangkok, Chang Mai gibi Tayland’ın popüler noktalarından da sadece bu parti için insanlar Koh Phangan’a geliyor. O yüzden aklınıza bu partiyi koyduysanız ve Tayland’ın herhangi bir noktasında seyahatiniz varsa tüm ulaşım yollarını araştırın.

Bangkok Gezi Rehberi yazım için tıklayın.

Tüm bu parti mevzusu dışında Koh Phangan seyahat etmek için de çok güzel bir destinasyon. Tayland’ın en güzel adalarından birini gezmek için yolunuzu buraya düşürebilirsiniz.

Şimdi size bazılarını bizim de uyguladığımız, bazılarını ise “Keşke bilseydik bu gece daha süper geçerdi” dediğimiz maddelere boğuyorum.

KOH PHANGAN FULL MOON PARTY HAKKINDA 10 TAVSİYE

1 – Koh Phangan’da Konaklamanızı Önceden Ayarlayın

Biz Full Moon Party için Koh Samui’den feribot ile Koh Phangan’a geçtik ve sabaha karşı adadan tekrar Koh Samui’ye döndük. Feribot biletlerimizi Tayland’a gitmeden önce My Samui Island isimli firmanın internet sitesinden aldım. Parti gecesi de bilet satılıyor ama daha pahalı. Gitmeyi planlıyorsanız popüler saatlerin fiyatı yükselmeden Haad Rin iskelesine giden feribotlar için bilet alabilirsiniz.

Tüm gece çok eğlendik ama o gece konaklamamızın Koh Phangan’da olacağını bilsek daha çok eğlenirdik. Tabi küçücük adada o kadar insan olduğu gerçeğini düşünürsek, buradaki otel rezervasyonlarınızı çok çok önceden ayarlamalısınız.

Biz Koh Samui’ye döneceğimiz için, gece sonunda haliyle herkes deli gibi sarhoşken feribot iskelesinde sıra beklemek biraz işkence oldu. Satın almış olduğumuz feribotun saati daha geç olmasına rağmen önceki feribotlarla dönmek istememiz sorun olmadı. Dönüşte firmanın minibüsleri sizi Koh Samui’deki otelinize kadar bırakıyor.

2 – Partiye Çok Erken Gelmeyin Ki Sabaha Kadar Dayanın

Eğer partiye çok erken başlarsanız sabahı görmeniz gerçekten zor olur çünkü bir şekilde yoruluyorsunuz. O yüzden akşam 21 – 22:00 bence gelmek için ideal saatler, 23:00 bile olabilir. Sabah 07:00 gibi gün doğumu olduğunu varsayarsak geçirdiğiniz saatler size fazlasıyla yetecek.

3 – Kontrollü Alkol Alın, Hemen Sarhoş Olmayın

Gecenin başında sarhoş olup tüm gecenizi rezil etmek yerine ortama yavaş yavaş giriş yapın. Her yerden neon ışıklar çıkan bu mükemmel eğlencede saat 22:00’da alkol komasına giren insanlar gördü bu gözler. Güvenliğinize önem verin ve sırf daha ucuz diye kovada satılan etiketsiz alkollerden almayın. Daha yüksek fiyatlı olsa da mekanlardan bandrollü içkiler alın, metil alkol zehirlenmesi geçirmeyin.

Her yerde 7 Eleven marketler var, bunlardan en uygun fiyatlı alışverişi yapabilirsiniz. Zaten herkes sokaklarda içiyor, mekanda oturmak diye bir şey yok.

4 – Parti Giriş Ücreti ve Tuvaletler İçin Yanınızda Nakit Para Bulundurun

Feribotlar iskeleye yanaştıktan sonra adaya giriş için bariyer çekildiğini görüyorsunuz çünkü parti sadece sahilde değil tüm adada! Partiye giriş ücreti kişi başı 100 Baht. Bunun karşılığında size taktıkları bilekliği kaybetmemeniz gerekiyor çünkü sahile çıkışta tekrar kontrol noktası var.

Gece boyu defalarca tuvalete gitmek isteyeceksiniz ve tuvaletler ücretli. 15 – 20 Baht arası değişiyor ve tahmin edilebileceği üzere cidden çok pis! O yüzden yanınızda minik bir ıslak mendil taşımanız sağlığınız için epey faydalı olacaktır. Aksi halde dokunduğunuz her yerden tiksinerek ellerinizi yakmak isteyebilirsiniz. Bu arada denize çiş yapanları da burada esefle kınıyorum!

5 – Parti Kostümleri İçin Acele Etmeyin ve Pazarlık Yapın

İskelenin önünde başlayan neon ışıklı şapka, çiçekli aksesuarlar, kıyafetler, hatta vücut boyalarını görünce hemen ortama uyum sağlamak için bukalemun gibi bunlara bürünmek isteyeceksiniz. Lakin bilin ki yürüyüp ilerledikçe çok daha uygun fiyata daha çok seçenek var. Vücut boyası işine alerji yapabilir diye girmedik ama herkes her yerini neon turuncu ve sarılarla boyatıyordu! Adeta görsel şölen.

6 – Eşyalarınıza Sahip Çıkın, SOYULMAYIN!

Herkesin delicesine sarhoş olduğu şu ortamda illa ki birileri keklik gibi avlanıp hırsızların ağına düşüyor. O yüzden bel çantası gibi bir çanta alıp çapraz asmak yaptığım en mantıklı hareketlerdendi. Hem dans ederken zorlanmadım hem de eşyalarım güvende olduğu için gerilmedim.

7 – Spor Ayakkabı Giyin, Terlik Değil

Plaj olunca insan terlik giymeliymiş gibi hissediyor. Ama gece boyu ayağınıza sonsuz kez basılacağı garantisi veriyorum. Çünkü özellikle 12 – 1:00’den sonra sahil cidden deli kalabalık oluyor. Bir yerden başka bir yere yürürken insanlara sürtünerek ilerliyorsunuz. İyi ki spor ayakkabı giydim diye on kere kendi kendime söylenmişimdir.

8 – Maceraya Gerek Yok, Ateşten İpte Atlamak Da Neymiş?

Gözünüzü çevirdiğiniz her yerde, birilerinin çılgınca şeyler yaptığını görüyorsunuz. Ateşten cayır cayır yanan ipte atlayanlar. Masaların üzerine yatıp gelen geçen herkese göbeğinden içki içiren kızlar ve erkekler. Hareketlerinizin bilincinde olun, gaza gelip tavuk gibi kızarmayın.

9 – Aç Kalmayın, Yemek Yiyin

Hem alkolün sizi çarpmaması için hem de sokak yemeklerini keşfedebilmeniz için asla aç kalmayın. Adaya geldiğinizde, partilemeye başlamadan önce ilk işiniz yemek olayını halletmek olsun

10 – Uyuşturucu Kullanmayın, Tayland Hapishaneleri Sizi Üzer

Tayland’da uyuşturucu yasak. Bu sebeple partide size uyuşturucu satmak için gelen kişiler olacak. Bunların polisle anlaşmalı iş yapma ihtimali yüksek. Öyle olmasa bile riskli. Kendinizi Tayland hapishanelerinden memlekete mektup yazarken bulmayın. O an sıkın kafanıza daha iyi! Tüm bu sözlerime rağmen ortamdaki insanların %50’sinden fazlasının uyuşturucu kullandığını da belirteyim. Lakin uyarı yapması benden.

Nasıl Bu Kadar Çok Geziyorum yazım için tıklayın.

Yurtdışına İlk Defa Çıkacaklara Tavsiyeler yazım için tıklayın.

Dünyaca Ünlü Festivaller Karnavallar yazım için tıklayın.

Seyahat Etmenin – Hobi Paylaşımının İlişkiler Üzerine Etkisi yazım için tıklayın.

Sizinle tüm tecrübelerimi paylaşarak Full Moon Party maceranızın mükemmel olması için elimden geleni yapmaya çalıştım! Tüm sorularınızı ve yazımla ilgili yorumlarınızı aşağıda yorum kısmına bırakırsanız beni çok mutlu edersiniz.

Beni ve daha birçok fotoğrafımı instagram ve facebook adreslerimden takip edebilirsiniz.

Bunları da sevebilirsiniz...

Leave a Comment