Dubai’de Maaşlar Ne Kadar – DUBAİ’DE YAŞAMAK

by Öykü Yalçın

İlk defa yurt dışında yaşama deneyimi elde ettiğim Dubai’den bildiriyorum: “Ben burayı çok sevdim!” Daha önce kırk ülke gezdim, birçok farklı kültür gördüm. Lakin ev denilen kavramı hayali sınır çizgilerinizin ötesine taşımak çok farklı bir tecrübeymiş. Bu süreçte aklınıza gelecek tüm sorular benim de kafamı kurcaladı ve yaşadıkça, tanıdıkça teker teker kendi kendini yok etti. İşte tam da bu yüzden Dubai’de altıncı ayımı doldurduktan sonra artık bu yazıya başlamaya karar verdim. Dubai’de Yaşamak ve Çalışmak nasıl size tüm detayları ile anlatmaya can atıyorum! Aklınıza gelen ilk soru, tabii ki Dubai’de Maaşlar Ne Kadar. O zaman önce bunu netleştirelim.

Başlamadan önce tüm gezilerime eşlik etmek ve benimle beraber gezmek için Youtube kanalıma abone olmayı unutmayın! Bu kanalda Dubai’de Yaşam üzerine deneyimlerimi de anlatıyorum. Instagram hesabımdan benimle iletişime geçin, tüm seyahat mevzularını konuşalım 🙂

  • Nasıl ve neden Dubai’ye taşındık,
  • Dubai’de hangi sektörlerde iş bulabilirsiniz,
  • Dubai yaşamak için güvenli mi,
  • Hava sıcaklığı sorun oluyor mu,
  • Kadınların kıyafetlerine karışılıyor mu,
  • Çocuklu hayat nasıl, ailelere uygun mu,
  • Ev kiraları ne kadar,

Gibi soruların hepsini yukarıdaki videoda bulabilirsiniz. Daha detaya indiğimizde Dubai’de Market Fiyatları Ne Kadar diye merak ederseniz, onun için de bir videom var.

https://www.youtube.com/watch?v=itcv_VFQYVY

Ve gelelim en önemli konuya. Dubai’de yaşamak istiyorsunuz ama size teklif edilen ücret burada yaşamanızı sağlar mı?Merak ediyorsunuz. Ya da piyasada kendiniz bir iş arayacaksınız, aklınızdaki maaş ne olmalı? İşte bu sebeple Dubai’de Maaşlar Ne Kadar anlayabilmeniz için, örnek olması açısından birkaç meslek grubu için 2019 ücret skalalarını buraya bırakıyorum.

Finans ve Muhasebe

Finance director: Dhs50,000 to Dhs95,000
Finance manager: Dhs25,000 to Dhs65,000
Tax manager: Dhs25,000 to Dhs42,500
Senior auditor: Dhs24,000 to Dhs42,000
Junior accountant: Dhs9,000 to Dhs22,000

Teknoloji

Head of IT: Dhs32,000 to Dhs50,000
Security engineer: Dhs25,000 to Dhs40,000
Technical support specialist: Dhs16,000 to Dhs27,500
Data analyst: Dhs16,000 to Dhs28,000

İnsan Kaynakları

Head of HR: Dhs35,000 to Dhs45,000
HR manager: Dhs20,000 to Dhs30,000
Personal assistant: Dhs15,000 to Dhs20,000

Hukuk

Head of legal: Dhs80,000 to Dhs130,000
Senior associate: Dhs50,000 to Dhs76,500
Associate: Dhs25,000 to Dhs53,500
Paralegal: Dhs19,500 to Dhs28,000

Daha fazlası için buraya tıklayarak talep oluşturabilir ve mailinize PDF olarak tüm sektörlerin maaş skalalarını alabilirsiniz. Ben bu makaleyi okuduktan sonra sizler için derlemek ve tek bir elde sunmak istedim. Ancak pozisyonlara göre daha spesifik sorularınız varsa, Instagram adresim @oykununoykuleri üzerinden beni takip edebilir ve bana yazabilirsiniz.

Verdiğim Dubai’de Maaşlar için örneklerin hepsi aylık / dirhem şeklinde. O günkü kurdan TL olarak neye geldiğine de bakabilirsiniz tabii. Ama önemli olan videolarda verdiğim maliyetleri karşılayıp karşılamadığını anlamanız için Dirhem olarak düşünmeniz. Karşılıyorsa üzerine biriktirebileceğiniz her tutarı TL ya da Dolar olarak düşünmekte serbestsiniz 🙂

Ek olarak bir şehirdeki yaşam maliyetlerinizi başka bir şehirle karşılaştırmak için Numbeo yu kullanabilirsiniz.

Son olarak yeni dünyalara açılmaktan ve güvenli alanınızın dışına çıkmaktan lütfen ASLA ve ASLA korkmayın! Dünyanın her yerinde yaşayabilecek olan insanlara sonsuz sevgilerimle 🙂

Nasıl Bu Kadar Çok Geziyorum? Bahanelere Son! yazım için tıklayın.

Ucuz Uçak Bileti Nasıl Bulunur yazım için tıklayın.

10 Soruyla Bir Seyahat Nasıl Planlanır yazım için tıklayın.

Dünyaca Ünlü Festivaller Karnavallar yazım için tıklayın.

Seyahat Etmenin – Hobi Paylaşımının İlişkiler Üzerine Etkisi yazım için tıklayın.

Sizinle tüm tecrübelerimi paylaşarak Dubai’de yaşamak için Dubai’de Maaşlar nasıl anlatmaya çalıştım! Tüm sorularınızı ve yazımla ilgili yorumlarınızı aşağıda yorum kısmına bırakırsanız beni çok mutlu edersiniz.

Beni ve daha birçok fotoğrafımı instagram ve facebook adreslerimden takip edebilirsiniz.

Bunları da sevebilirsiniz...

Leave a Comment