Seul Alışveriş – Kore Kozmetik Markası Önerilerim

by Öykü Yalçın

Alışveriş bağımlılığı olmayan, hatta kozmetik ve güzellik kategorisine çok da ilgisi dahi olmayan bir insan olarak Güney Kore’ye gittim. Seyahatimden dönerken elimdeki bavulun yırtılmasına sebep olabilecek derecedeki alışverişim artık işlerin hiç de o noktada olmadığının ispatıydı! 10 gün boyunca Güney Kore’de tek başıma gezdiğim için; her dükkana girip, bütün ürünleri didik didik etmeye baya bir zamanım oldu. Ben de Güney Kore’ye gidecekler ya da arkadaşları gidecekken onlara alışveriş talebiyle gitmek isteyecekler için bir ürün ve tavsiyeler listesi oluşturmak istedim. Seul Alışveriş – Kore Kozmetik Markası Önerilerim ile sizi güzelleşmeye davet ediyorum!

Başlamadan önce tüm gezilerime eşlik etmek ve benimle beraber gezmek için Youtube kanalıma abone olmayı unutmayın! Güney Kore seyahatime ait Seul ve Busan Vloglarımı bölüm bölüm kanalda bulacaksınız.

Instagram hesabımdan benimle iletişime geçin, tüm seyahat mevzularını konuşalım 🙂

Kore Estetik ve Güzellik Anlayışı – AŞIRI TARZ BİR MİLLET

Herhalde dünya üzerinde en çok güzelliğe kafayı takmış milletten bahsediyoruz! Billboardlarda o kadar çok estetik reklamı gördüm ki. Gözleri badem yapmaktan tutun, burnu okkaya benzetmelere kadar listede çok çeşitli plastik cerrahi olaylar var.

Hadi estetik yok diyelim, inanılmaz bir bakım söz konusu. Kozmetik anlamında yürümüş gitmişler. Kore markalarının yanı sıra her yerde uluslararası markalar da var ama ben tabii önceliğimi Kore markalarına verdim. İçerisinde altın tozu, salyangoz (snail) gibi hammaddeler bulunan ürünler cildinizi mükemmel yapıyor.

Bir de tabii aşırı tarz ve cool giyiniyor olmaları gerçeği var. Modasına bayıldım! Ben bilindik markalarda alışverişler yapmak yerine; kıyafet, ayakkabı, çanta gibi ürünler için sokak dükkanlarını gezip her yeri kurcalayarak özel ve farklı parçalar seçmeye çalıştım. Bazen gün içinde kendimi metroda insanlarının giyimini incelerken buluyordum! Ne diyelim bence bunlar hep K – Pop ganimeti!

Seul’de Alışveriş İçin En İyi Bölgeler

Güney Kore’de Seul ve Busan şehirlerini gezdim ve bence Seul alışveriş anlamında daha keyifliydi. O yüzden ikisine de gidecekseniz alışveriş olayını Seul’e saklayın. Busan’ı tercih edecekseniz de her yerdeki Lotte Mall‘lar gibi alışveriş merkezleri dışında Nampodong bölgesinde hemen hemen her şeyi bulabilirsiniz.

Seul’de de birçok bölge var alışveriş için ama favorilerimi özetleyeceğim. Hepsine metro ile ulaşabilirsiniz. Gitmeden telefonuma indirip üzerinde işaretleme yaparak her yeri rahatlıkla bulabildiğim Maps.me uygulaması benim çok işime yaradı.

1- Myeongdong

Kafanızı nereye çevirseniz görebileceğiniz neon ışıklı tabelalar altında türlü türlü Kore sokak yemekleri yapan tezgahların kurulu olduğu, metrekareye 9750565 insan düşecek derecede kalabalık, aklınıza gelebilecek her türlü markayı bulabileceğiniz, bir de üstüne adı sanı olmayan ama didikleyerek çok güzel ürünler bulabileceğiniz esnaf dükkanlarıyla dolu Seul’ün kalbi Myeongdong’u çok sevdim! Bizim ülkede çorap kıtlığı varmış gibi burada tanesi 1000 Won’a (1$’ın altına) inanılmaz güzel çoraplar aldım çünkü çok farklıydılar. Zaten otelim buranın 2-3 blok arkasında olduğu için, hınzırca akşamları otelde Soju‘mu içip içip çakır keyif bir şekilde kendimi alışverişe attım. Sonuçlar ile kredi kartı ekstremde buluşacağız.

2- Hongdae bölgesi Hongik University civarı

Üniversite bölgesi olduğu için daha çok gençlerin takıldığı, sokakta adı sanı olmayan birçok mağazada çok tarz kıyafetler, ayakkabılar, çantalar bulabileceğiniz bir bölgeden söz ediyorum. Hatta yanınızda nakit bulundurun çünkü kapı önüne çıkarılmış indirimde olduğu için 10.000 Won’a satılan şahane parçaları kredi kartı kabul etmedikleri için alamadım. Bu istisnai durum dışında hemen hemen her yerde kredi kartı kabul ediliyor.

Hongik University metrosunun her çıkışına uğrayın bence! Çünkü parka açılan bir tarafında bu bahsettiğim mazağalar varken başka bir çıkışı ise ana caddeye çıkıyor ve çok daha kalabalık, daha markaların yer aldığı başka bir aleme dönüşüyor. Ben genelde aşağıda marka önerileri vereceğim bölümdeki mağazalardan birinin adını aratıp haritadan oraya yürüyerek keşfettim sokakları. Mantığım o markanın olduğu yerde başkaları da vardır, merkez bölge demektir şeklindeydi

3 – Gangnam bölgesi Apgujeong-ro 12-gil ve COEX Mall

Dünyaca ünlü Gangnam tabii ki Güney Kore’ye gelmişken gezmem gereken bölgeler arasındaydı. Buradaki COEX Mall’da saydığım dört bölgede de bulabileceğiniz markaların olmasının yanı sıra yine ortak alanda tasarım ürünler satan tezgahlarda güzel ve farklı şeyler vardı.

Gangnam’ın farklı bir tarafında ise sokakta alışveriş yapmak istersiniz diye Apgujeong-ro-12-gil var. Burayı da pek sevmiştim.

4- Itaewon bölgesi metro çıkışının olduğu cadde

Metrodan çıktığınız sokakta boydan boya yürüyün. Burası daha çok bizdeki Bağdat Caddesi gibi. Sokak üzerinde birçok dükkan var. Adını sanını hiç bilmediğim bir mağazadan iki tane şahane, tasarımı çok farklı, Instagram’da fotoğraf koyduğumda “Öyküüü, nerden aldın!” tepkileri toplayan ayakkabı aldım. Üstelik tanesi 150 TL gibi bir fiyattı ve o tarz bir ayakkabıyı asla Türkiye’de o fiyata alamazdım. O yüzden farklı bir şeyler bulmanız, sokak aralarını ve mağazaları didikleme kapasitenize bağlı.

Kore Kozmetik Ürünleri Tavsiyeleri

Tek seferde 30.000 Won’u geçen tüm alışverişleriniz için eğer pasaportunuz yanınızda ise mağazada Tax Free uygulaması ile KDV düşülerek ödemenizi yapıyorsunuz. Bazı yerler pasaportun aslını istiyor, fotoğraf kabul etmiyor. Bazıları ise evraklarınızı hazırlıyor, siz havaalanında iadenizi istediğiniz para biriminden alıyorsunuz. Markaların hepsinde bu uygulama var, bazı sokak dükkanlarında bulamayabilirsiniz.

TOO COOL FOR SCHOOL:

Egg Cream Mask ürünlerinden Hydration, Firming, Pore Tightening maskelerini inanılmaz memnuniyetle kullanıyorum.

Air Sun Primer Ultra Light SPF 50+ PA+++ güneş koruyucu kremini aldım. Sokağa çıkmadan önce mutlaka yüzüme güneş kremi sürüyorum. Bu benim cilt tipime uygun olandı, birkaç tane cildinizin yağlı, kuru olmasına göre çeşit var.

20 maske 2 güneş koruyucu için 49.000 Won yani 40$ ödedim.

NATURE REPUBLIC:

Kore markası olan bu mağazada mükemmel ürünler var.

Turuncu paketteki Vitamin C ve mor paketteki Collagen maskelerinden bir sürü aldım.

Ginseng Royal Silk isimli içinde altın tozu olan kremini aldım. Yanında Essence ı promosyon olarak verdiler. Birlikte kullanıldığında daha etkili oluyormuş. Bu iki ürün cildinizi ışıl ışıl yapıyor, yüzümdeki matlık gitti resmen.

20 maske ve tüm kremler için 78.000 Won yani 65$ ödedim.

Argan Essential Deep Care Hair Pack ise çok kuvvetli bir saç maskesi. Bu ürün 7.000 Won yani 6$’dı.

SKINFOOD:

Black Sugar Mask Wash Off ve Rice Soft Scrub Mask Wash Off isimli maskeleri mükemmel. Yerim yok diye 2 kutu aldım, 20 kutu alabilirdim.

Royal Honey Essential Wrinkle Corrector‘u ise kırışıklık ve leke giderici krem olarak anneme aldım. Bunun yanında Essential Vitamin C Mask Sheet isimli maskeler vardı.

2 kutu maske ve bir krem için 51.300 Won yani 43$ ödedim. Yanında bir dünya promosyon ürün verdiler.

MİSSHA:

BB Krem konusunda dünya markası olduğundan ve buradaki fiyatı her yerden uygun olduğundan mükemmel bir BB krem aldım. Fiyatı 18.900 Won’du yani 15$.

BANILA CO:

Clean it Zero Cleansing Balm Original ürününden iki kutu aldım ve yanında birçok promosyon da verdiler. Bu ürünü makyajlı yüzünüze sürüp yıkadığınızda tüm makyajınızı tek seferde çıkarıyor ve cildiniz yumuşacık oluyor. Yine fiyatı diğer ülkelere göre çok uygundu.

2 kutusunu 46.500 Won’a yani 40$’a aldım, tabii yanında bir sürü promosyonla.

MIZON:

Multi Function Formula Snail Repair Eye Cream den herhalde bana sipariş veren tüm yakın kız arkadaş çevreme almışımdır! Meğer ne çok hastası varmış. Onlara alırken kendime de bir tane kaptım. Kullanıyorum ve çok memnunum. Göz kremi alacaksanız içinde Snail yazan olanlardan alın.

Bu arada bu krem 19.000 Won yani 16$.

COSRX:

Low pH PHA Barrier Mist ürünü yüzümdeki PH değerini dengelemesi için,

Advanced Snail 92 All in one Cream göz çevresine uygulamak için,

OIL-FREE Ultra Moisturizing Lotion (with Birch Sap) cildi nemlendirmek için adım.

Not: Mizon ve Cosrx markalarını ALAND isimli mağazada bulabilirsiniz. Her bir ürün 19.000 Won civarında.

PERİPERA Makyaj Ürünleri

Renkli kozmetik olarak sadece Peripera ürünlerini aldım. Far, maskara, fondoten, ruj, allık. Bu tarz makyaj ürünleri veya kozmetik markalarını şehrin her yerinde bulunan Olivia Young mağazalarında bulabilirsiniz.

Saydığım tüm makyaj ürünlerine 45.800 Won yani 38$ ödedim.

Kore Alışveriş İçin Pahalı Mı?

Bence kesinlikle değil. Aldığım her ürünü internette araştırdığımda hep Türkiye’de ve yaşadığım şehir olan Dubai’de daha pahalıydı. Ömürlük stoğumu yaptım valla artık kendimi bakıma boğabilirim!

Aldığım çanta, kıyafet, takı, toka, ayakkabıların hepsi o fiyata Türkiye’de bulamayacağım şeylerdi. MUTLUYUM!

Nasıl Bu Kadar Çok Geziyorum yazım için tıklayın.

Yurtdışına İlk Defa Çıkacaklara Tavsiyeler yazım için tıklayın.

Ucuz Uçak Bileti Nasıl Bulunur yazım için tıklayın.

Dünyaca Ünlü Festivaller Karnavallar yazım için tıklayın.

10 Soruyla Bir Seyahat Nasıl Planlanır yazım için tıklayın.

Seyahat Etmenin – Hobi Paylaşımının İlişkiler Üzerine Etkisi yazım için tıklayın.

Sizinle tüm tecrübelerimi paylaşarak Kore Kozmetik Alışveriş listenizi netleştirmek için elimden geleni yapmaya çalıştım! Tüm sorularınızı ve yazımla ilgili yorumlarınızı aşağıda yorum kısmına bırakırsanız beni çok mutlu edersiniz.

Beni ve daha birçok fotoğrafımı instagram ve facebook adreslerimden takip edebilirsiniz.

Bunları da sevebilirsiniz...

3 comments

Gulten Mart 19, 2021 - 8:32 am

Merhaba kore için tür yapıyor musunuz?

Reply
Öykü Yalçın Mart 31, 2021 - 10:23 am

Şu an için maalesef. İlerleyen dönemlerde neden olmasın 🙂

Reply
Zeynep Haziran 27, 2021 - 2:01 pm

Eğer Türküyede kore ürünleri almak istiyorsunuz korea shop tavsiye ederim https://koreashop-tr.com/

Reply

Leave a Comment