Attrap Reves Balon Otel – En Güzel Deneyim

by Öykü Yalçın
balon-otel

Masallar diyarında hayal gibi bir gün geçirdik, unutulmaz bir deneyimdi! Balon Otel deneyimini yaşamayı hep istiyordum ama itiraf etmeliyim bu hayallerimin de ötesinde! Fransa’nın Marsilya şehrinin Allauch Bölgesinde Attrap Reves Balon Otel tecrübemizi sizinle büyük bir mutlulukla paylaşıyorum!

Biz Cote d’azur Gezi rotamızı İtalya sahil şeridi ile birleştirirerek gezdik. Bu seyahate dair tüm planlamayı anlattığım İTALYA & FRANSA GEZİ REHBERİ – ROAD TRİP PLANLAMA yazım için tıklayın.

Başlamadan önce tüm gezilerime eşlik etmek ve benimle beraber gezmek için Youtube kanalıma abone olmayı unutmayın!

Dünyada çok sınırlı sayıda Balon Otel konseptini uygulayan otel var.

Fransa, İrlanda, Endonezya Bali bildiğim lokasyonlardan bazıları. Ben size Fransa Allauch’ta Attrap Reves isimli otelde yaşadığımız deneyimi anlatacağım. Üstelik tesadüfen bu deneyimi eşim Umur’la sevgili olduğumuz günün yıldönümünde yaşadık!

İtalya & Fransa sahil şeridini gezdiğimiz road tripimizde 9 günde 1700 km yol yaptıktan ve Bolonya, Floransa, Pisa, La Spezia, Cinque Terre, Santa Margherita, Portofino, Nice, Saint Paul De Vence, Eze, Monaco, Antibes, Cannes, Saint Tropez rotasını tamamladık. Sonra Marsilya‘ya yani son durağımıza ulaştık.

Burası bizim için çok özel olacaktı çünkü Balon Otel konseptini sağlayan Attrap Reves’te aylar öncesinden Zen Balon odası için rezervasyon yaptırmıştık.

Allauch bölgesine ulaşım Marsilya şehir merkezinden 30 dakikaydı. Arabamızla otelin civarına ulaşıp daracık orman yollarından geçerken “Burada nasıl bir otel olabilir ki?” dedik. Böyle mahremiyet dolu bir konsept için biçilmiş kaftan olan bir araziye sahip olduğunu o an anladık.

Checkin 16:30’da başlıyormuş, neyse ki biz de tesadüfen tam o saatte şifre ile girilebilen kapıya ulaşmıştık. Evet, herkes elini kolunu sallaya sallaya giremiyor bu cennete. Sadece misafirlerle kapının şifresi paylaşılıyor ve kapıdan geçebilmeniz için görevliler sizi karşılıyor.

Checkin işlemlerini hallederken de görevli size mutfağı gösteriyor ve buzdolabındaki şarapları, içecekleri göstererek dilediğinizi dolaptan açıp alın diyor. Arkasından da yapıştırıyor sadece adınızı bu kağıda yazın, çıkışta ödemeyi alırız. Böyle bir güven esası.. Neyse ki tedbirli davranıp hem akşam yemeğimizi yiyerek geldiğimizden hem de yanımızda 2 şişe şarap ve atıştırmalıklar getirdiğimizden böyle bir şeye ihtiyaç duymadık.

Checkin sonrası balona inmeden oradaki sivri sinek kovucu spreyi sıkarsanız aşağıda süzgeç olmazsınız. Biz sıkana kadar biraz yendik ama sıktıktan sonra bir sıkıntı olmadı.

VEE BÜYÜK BULUŞMA!

Balon Otelimizi ilk görüşte içimin yağları eridi diyebilirim! Muhteşemdi. Doğanın, ormanın içinde ağaçların çevrelediği bir alanda gece yıldızları izleyerek uyuyacak, sabahsa gün ışığıyla doğa bizi uyandıracaktı.

Önce hemen havuza gidip biraz keyif yaptık ardından havuzda yüzerken yağmur başladı!

Üzülsem mi sevinsem mi bilemedim ta ki balona dönüp yağmur altında şarap içmeye başlayana kadar. Her bir damla huzur veriyordu. Derken yağmur bitti, gün batımında gökyüzü turuncu, pembe, mavinin tonlarına boyandı. Gece karanlığı çökene kadar bu renk cümbüşünü izledik. Gece ise yıldızları izlememiz için verdikleri teleskopla ayı ve yıldızları kovaladık.

Yağmur damlaları!
Gün batımı şöleni

Ben hayatımda böyle güzel bir uyku çekmedim. Huzur dolu günü karşıladım. Sonra da bizim için hazırladıkları kahvaltı sepetini alıp balonumuzun altındaki masada kruvasanlarımızı yedik. 11:00’da Check-out zamanı geldiğinde kalbimin bir parçasını burada bırakarak Balon Otel deneyimimi aklıma ve kalbime kazıyarak ayrıldım.

1 gece Balon Otelde konaklamak aşırı derecede tadını damağımda bıraktı. Bence 2 gece daha ideal olurdu, gram da sıkılmazdım bu sessiz cennette.

Şimdi akıllara gelen en önemli 2 soruyu cevaplamak istiyorum.

1- Sizi kimse göremez çünkü otelde sadece 5 balon var ve hepsi birbirinden uzak alanlara kurulu. Etrafı çitle ve ağaçlarla çevrili. Kimse de medeniyet seviyesi gereği sizin özel alanınıza girmez, girmiyor, girmedi.

2- Tuvalet ve banyo işleriniz için her odanın kendi özel alanı var. Bu banyolar yan yana dizili şekilde balonlara çok yakın bir yerde bulunuyor, mesafe sıkıntı olmuyor. Size verdikleri anahtar ile açıp kapatıyorsunuz ve sizden başkası kullanmıyor.

Tüm bu Balon Otel deneyimi için konakladığımız balona gecelik 139 Euro ödedik. Odamız en uygun fiyatlı seçenek olan ZEN idi. Her odanın ayrı konsepti ve dekorasyonu var ve fiyatları farklılık gösteriyor. Değer miydi derseniz sonuna kadar derim! 2 katı olsa da kalırdım. Şimdi en kısa sürede tekrar gitmek ve Balon Otel deneyimini tekrar yaşamak istiyorum!

Balon Otel storylerini  instagram hesabımdan izlemeyi ve beni takip etmeyi unutmayın!

Sizinle tüm tecrübelerimi paylaşarak seyahatinizin mükemmel olması için elimden geleni yapmaya çalıştım! Tüm sorularınızı ve yazımla ilgili yorumlarınızı aşağıda yorum kısmına bırakırsanız beni çok mutlu edersiniz.

Ucuz Uçak Bileti Nasıl Bulunur yazım için tıklayın.

Dünyaca Ünlü Festivaller Karnavallar yazım için tıklayın.

10 Soruyla Bir Seyahat Nasıl Planlanır yazım için tıklayın.

Seyahat Etmenin – Hobi Paylaşımının İlişkiler Üzerine Etkisi yazım için tıklayın.

Beni ve daha birçok fotoğrafımı instagram ve facebook adreslerimden takip edebilirsiniz.

Bunları da sevebilirsiniz...

Leave a Comment