Zimbabve Gezi Rehberi – Yürüyerek Sınır Geçmek

by Öykü Yalçın

Hayatımda ilk kez yaşadığım bir deneyim: Yürüyerek ülke sınırı geçmek! Adımlarım birbirini takip ettikçe, bir bayraktan uzaklaşıp diğerinin altına girmek. Sadece bu bile, insan eliyle çizilen sınır olarak adlandırdığımız gereksiz hayali çizgilerin anlamsızlığını bir kez daha kavramamı sağladı. Zambiya’dan ayrılan ayaklarım mesafeleri katettikçe Zambezi köprüsünü geçerek Zimbabve’ye varıyor. Zimbabve Gezi Rehberi yazımda, üç ülkeyi kapsayan seyahatimizin ikinci kısmını anlatacağım. Gelin Afrika gezelim!

Bu yazı dizisinde Zambiya Gezi Rehberi ve Botsvana Gezi Rehberi de olacak. Tek seyahatte bu ülkelerde nasıl unutulmaz anlar yaşadık? Gelin birlikte geçmişe yolculuk yapalım.

Başlamadan önce tüm gezilerime eşlik etmek ve benimle beraber gezmek için Youtube kanalıma abone olmayı unutmayın! Zambiya, Zimbabve, Botsvana Gezi Vloglarımı bölüm bölüm kanalda bulacaksınız.

Instagram hesabımdan benimle iletişime geçin, tüm seyahat mevzularını konuşalım 🙂

Cape Town Gezi Rehberi yazım için tıklayın.

Zanzibar Gezi Rehberi yazım için tıklayın. Bu arada Tanzanya çok ağırlıklı Müslüman bir Afrika ülkesiyken, bu anlatacağım ülkelerde nüfus Hristiyan.

  • Zimbabve’ye Ne Zaman Gidilir?
  • Zambiya & Zimbabve & Botsvana Tehlikeli mi?
  • Zimbabve Ucuz Mu?
  • Zimbabve Şehiriçi ve Ülkeler Arası Ulaşım
  • Zambiya ve Zimbabve’yi kapsayan Kaza Vize ile ilgili her şeyi ZAMBİYA GEZİ REHBERİ yazımda bulabilirsiniz. Zambiya için verdiğim cevapların aynısı Zimbabve ve Botsvana için de geçerli.

Zimbave Kaç Günde Gezilir?

Zimbabve için 2 gece ayırdık. İstesek sadece Zambiya’da kalabilir ve sınır geçerek Vicoria Şelaleri’nin Zimbabve kısmını görüp geri dönebilirdik. Lakin hem koşturma olmaması hem de Zimbabve tarafında keyifli akşamlar geçirebilmek için 2 ülkede de konaklama yapmayı tercih ettik. Bu 2 gün sonunda Zimbabve’den Botsvana’ya geçtik.

Zimbabve Ulaşım

Zimbabve Victoria Falls bölgesine ulaşım için bir havaalanı yok. En yakın Zambiya Livingstone Havaalanı’na uçabilir ve kara sınırından geçiş sağlayabilirsiniz. O yüzden Zambiya Gezi Rehberi yazımda bahsettiğim Zambiya Livingstone Ulaşım bölümü size yardımcı olacaktır.

Zimbabve Doları kaç USD’ye denk geliyor hesaplamak için internet olmadığında da kullanabileceğiniz Xe Currency‘nin offline uygulamasını indirin. Bir de maps.me haritasının offline versiyonunu indirirseniz çok daha rahat edersiniz.

Zimbabve’de Nerede Kalınır? Zimbabve Otel Önerisi

Bu üç ülkeyi kapsayan seyahatimizde, Zambiya’daki konakladığımız yer çadır olmasına rağmen, en sevmediğimiz seçimimiz bu oldu. Otel rutubetliydi ve internetinden pek memnun kalmadık. Şehir merkezine yürüme mesafesi 20 dakikaydı. Bence 10 dakikalık bir seçenek bulursanız onu değerlendirin. Bu üç ülkede en şehir gibi görebileceğiniz merkez Zimbabve’ye ait. Yeme & içme ya da hediyelik alışverişi için merkezi ziyaret etmek isteyeceksiniz. İnanılmaz dükkanlar vardı, el yapımı ürünlere bayıldık. Bir sanat galerisi bile gezdik burada!

Ben yine de otelimizi paylaşmak istiyorum çünkü çok çok kötü denilmez. 2 gece 2 kişi kahvaltı hariç 80 USD ödediğimiz otelimiz Pennywise Cottages.

Otelimize kahvaltı dahil olmadığı için bir gün Shearwater Cafe‘de yedik ve iki kişi 27 USD ödedik. Diğer gün de Lola’s Tapas Bar‘ı tercih ettik ve 32 USD ödedik.

Bir akşam yemeğimizi de yine tatlı bir mekan olan The Three Monkeys‘de yedik. Burada da 2 kişi 40 USD ödedik.

Ulaşım açısından yürüyebileceğimiz her yere yürüdük. Hava karardığında dönüş için ya da çok yorgunsak taksi kullandığımızda 3 – 5 USD ödedik.

Zimbabve’de Yapılması Gereken Aktiviteler

Zambiya Zimbabve Sınırındaki Köprüde Bungee Jumping Yapmak

Zambiya’da çıkışımızı pasaportumuza vurdurduktan sonra aradaki sahipsiz topraklarda bir şeyler içmek için Bridge Cafe‘de mola verdik. 2 bira için 8 USD ödediğimiz, Zambezi köprüsünü gören bu yerde adrenalin dolu bir aktiviteye katılabiliyorsunuz. Bu köprüde Bungee Jumping yapmak isteyenler işte burada kaydını yaptırsın! Biz çok istedik de olmadı işte. Keyifli bir molaydı. İki ülke arasındaki yürüyüşünüzü bu köprü manzarası ile taçlandırın.

Zambiya & Zimbabve Sınırını Yürüyerek Geçmek

Daha önce Balkanlar turu yaptığımızda ya da Avrupa’da kara sınırından kaç kere geçiş yaptım. Zambiya ve Zimbabve’yi birbirine bağlayan Zambezi köprüsünü geçerek ülke değiştirmek çok tatlı bir deneyimdi. Sınırdan sonra Zimbabve’deki otelimize ulamak için sınırda bekleyen taksicilerle 5 USD’ye anlaştık.

The Lookout Cafe’nin Eşsiz Manzarasında Yemek Yemek

Sınır geçtiğimiz köprünün manzarasında, sınıra pek yakın bu kafenin manzarası efsaneydi! Yemeklerini de çok lezzetli bulduk ve şarap kadehlerimizi insanların bungee jumping yaptığı güzellğie kaldırdık. Buraya 60 USD ödedik, evet turistik bir mekan ama mutlaka ziyaret edin. Gün batımını tam görmüyor ama yine de “iyi ki gelmişiz” dedirtti.

Victoria Şelaleleri’nin Zimbabve Tarafını Görmek

Victoria Şelalerini Zambiya tarafında görmüş, hatta Devil’s Pool & Angel’s Pool deneyimi yaşamıştık. Artık Victoria Falls sınırına çok yakın olan Zimbabve tarafını görme vakti! Zambiya’da giriş 20$ iken burada kişi başı 30$. Diğer yazımda söylediğim üzere; su geçirmez çanta, yağmurluk, deniz ayakkabısı çok daha konforlu ve keyifli gezmenizi sağlar.

Victoria şelalelerinin hangi ülkede daha iyi olduğunu sormayın, Valla karar veremiyorum. Sanırım ikisi de eşsiz güzellikte. İkisi de mutlaka görülmeli.

Bakar mısınız? Zambiya’daki gibi yağmura yakalanmadan, güneşli ve mavi gökyüzünde görüyoruz bu sefer!

İçeride 1 kilometre kadar yürüyüp şelalelere yaklaştıkça yine sıçana döndük 🙂 Bu yürüyüşümüz sırasında doğa ananın evinde birbirinden farklı canlılar bize eşlik etti. Bu gezide gördüğüm kadar babun bir daha hayatım boyunca göremem herhalde.

Zambezi Nehrinde Gün Batımı Bot Turu Yapmak

Aslında amacımız ya Zambiya’da ya Zimbabve’de rafting yapmaktı. Lakin bu aktivite hem tam bir günü alacağından hem de bizi çok yorup turşuya çevireceğinden yapamadık. Zamanımız yetmedi ve tut ki yetti, ertesi gün Botsvana’ya gitmeye mecalimiz kalmayacaktı. Biz de onun yerine gün batımında, iki ülke arasında akan Zambezi Nehri’nde bot turu yapalım, dedik. Bu gezi sırasında su aygırları ve fillere denk geldiğimiz oldu. Sınırsız içki ve atıştırmalık birkaç yiyecek vardı konseptte. Yapılmasa da olur, olmazsa olmaz aktivite değil ama konu gün batımı olunca ben çok zevk aldım. Çünkü biliyorsunuz, hayat mottom: “Gün batımı görmediğimiz ülke kalmasın.”

Zambiya & Zimbabve & Botsvana Gezi Bütçemiz

3 ülkeyi de kapsayan bir haftalık seyahatimizin toplam bütçesini aşağıda detaylı şekilde paylaşıyorum. Uçak biletleri hariç, toplamda 7 gecelik Afrika gezimizde kişi başı 850 USD harcamışız. Her kuruşuna değerdi!

  • Konaklama: 508 USD ( 7 gece, iki kişi )
  • Yeme İçme: 367 USD
  • Aktiviteler: 783 USD
  • Ulaşım: 47 USD

Zambiya & Zimbabve & Botsvana Tur Olmadan Gezilir Mi?

Bu ülkeleri blog yazılarımı okuyarak rahatlıkla gezin, seyahatinizi planlayın. Yine de bahsettiğim aktiviteler ve ülkeler arası transferler için destek almanız gerekecektir. Biz Zambiya’daki Macrolight uçuşumuz, Zimbabve’deki gün batımı bot turumuzu, Zimbabve Botsvana arası transferimizi Elements Travel aracılığıyla yaptık ve hizmetlerinden çok memnun kaldık. O yüzden dilerseniz destek almak için dilerseniz veya tüm seyahatinizi onlara bırakmak için severek tavsiye ederim.

Nasıl Bu Kadar Çok Geziyorum yazım için tıklayın.

Yurtdışına İlk Defa Çıkacaklara Tavsiyeler yazım için tıklayın.

Dünyaca Ünlü Festivaller Karnavallar yazım için tıklayın.

Seyahat Etmenin – Hobi Paylaşımının İlişkiler Üzerine Etkisi yazım için tıklayın.

Sizinle tüm Zimbabve gezi tecrübelerimi paylaşarak seyahatinizin mükemmel olması için elimden geleni yapmaya çalıştım! Tüm sorularınızı ve yazımla ilgili yorumlarınızı aşağıda yorum kısmına bırakırsanız beni çok mutlu edersiniz.

Beni ve daha birçok fotoğrafımı instagram ve facebook adreslerimden takip edebilirsiniz.

Bunları da sevebilirsiniz...

Leave a Comment