Karadağ Budva ve Kotor Gezi Rehberi

by Öykü Yalçın

Adriyatik Denizi’nde kucak açmış sizi bekleyen vizesiz ve ucuz bir ülke var! Üstelik bu seyahatinizde bir şehirde tarihi doku ile harmanlanmış deniz ve eğlence dolu bir hayatı keşfederken, yarım saat uzaklıktaki başka bir kentte, küçücük bir Old Town’da kale surlarının içinde konaklayacaksınız. Orası Dalmaçya kıyılarının incisi Karadağ. İşte size Karadağ Budva ve Kotor Gezi Rehberi..

Başlamadan önce tüm seyahatimi kanlı canlı izlemek isterseniz Youtube kanalıma beklerim!

Karadağ yani Montenegro Türklere vize uygulamıyor fakat Euro para birimini kullanıyor. İtalyanca Monte ‘dağ’, negro ise ‘kara’ anlamına geliyor. Zaten tüm ülke İtalyanların etkisi altında.

Dağlar arasında deniz seviyesinde kurulu bu şehre gitmek için en güzel zamanlar ilkbahar ve sonbahar. Aksi halde yaz sıcağı sizi biraz zorlayabilir.

Aslına bakarsanız bana göre tüm Balkan ülkeleri içinde en güzel vizesiz ülke sıfatını haklı bir şekilde taşıyor. Skadar Gölü, Lovćen, Biogradsko Gölü ve Durmitor olarak dört tane ulusal parkı var. Biz 10 günde 8 ülke 3100 kilometre yol yaparak Balkanları kendi aracımızla gezdik ve inanır mısınız onca ülke şehir içinde mavi yeşilin en güzel kombinasyonunu bu topraklarda bulduk.

Tabi siz ulaşımınızı Karadağ’a uçarak sağlayacaksanız ilk varış noktasınız Podgorica olacak. Podgorica’dan ise otobüs aracılığıyla Budva ve Kotor’a ulaşabilirsiniz.

İlk durağımız Budva!

Plaj sevenlerdenseniz doğru adrestesiniz. Tabi sadece plaj değil, Budva’nın Old Town’u yani eski şehir bölgesi de çok güzel. Lakin eski şehirlerin güzelliğini ve büyüklüğünü sıralamak gerekirse sıralama aşağıdan yukarıya doğru Budva, Kotor, Dubrovnik olur. Hepsinin içinde kendinizi ayrı bir zaman diliminde yaşıyor gibi hissediyorsunuz.

Budva’nın tüm plaj zenginliği içinde herkesçe bilinen hatta dünyanın en romantik balayı otellerinden biri kabul edilen bir yer var. Orası Sveti Stefan. Sveti Stefan, merkeze 10 dakika uzaklıkta. İster ücretsiz denize girebilir, ister şezlonglu bölümde ücret ödeyerek oturabilirsiniz. Lakin otelin plajına gitmeyin derim çünkü girişi 100 Euro! Otel adanın tamamını kapsadığından sadece öğlen 14:00’da başlayan bir tur ile 25 Euro ücret karşılığında gezilebiliyormuş.

Sveti Stefan

Benim konaklama için size önerim ise gecelik çift kişi 45 Euro ödediğimiz Apartments Villa Stefan olacak. Üstelik konumu çok güzel ve tertemiz.

Budva’da özellikle kale içinde İtalyan mutfağı hakim. Bolca pizza deneyebilir, diğer Balkan ülkelerine göre pahalı olsa da İtalya’da hissettiren bu sokaklarda nispeten ucuz fiyatlara yeni lezzetler deneyebilirsiniz. Gece hayatı için de önerebileceğim mekanlar Casper ve Cafe Greco olur.

İkinci durağımız ise Kotor!

Kotor’a ayak bastığımız gibi sur içinde kalacağımız için inanılmaz heyecanlıydım. Hemen gecelik 60 Euro’ya konakladığımız Apartments Filip‘in yolunu tuttuk. Kotor’daki bir gecelik evimizden çok ama çok memnun kaldık. Otel yerine ev kiralamak bizi çok daha lokal hissettirdi.

UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan Kotor, Cruise gemilerinin uğrak noktası olduğundan sabah erken saatlerde gezmeye başlarsanız çok daha keyif alabileceğiniz bir yer. Zaten Kotor Kalesi o kadar yüksekte ki zirveye ulaşıp muhteşem manzaralara tanık olacağım derseniz en geç sabah 7:00’da yola çıkın derim. Tabi yanınıza bolca su alarak. Unutmayın bu baya zorlu bir tırmanış.

Kotor’da şehri surların üzerinde yürüyerek yukarıdan izleyerek gezdiğinizde hem limanın hem de eski şehir bölgesinin muhteşem fotoğraflarını çekeceğinize eminim.

Kotor’da ne yenir diye baktığımızdaysa aslında yine en iyisi İtalyan mutfağı diyerek yolu tuttuğumuz Ladovina restauranttan çok memnun ayrıldık.

Karadağ gerek araba ile komşu ülkeleri olan Arnavutluk, Sırbistan veya Hırvatistan’dan sınır geçilerek bir road trip yolculuğunda gelinebilecek gerek de uçağa atlayıp bir hafta sonunda kendinizi ödüllendirebileceğiniz bir ülkeymiş. Budva ve Kotor’a selamlar..

10 günde 8 ülke 3100 kilometreden oluşan muhteşem Balkanlar Road Trip rotamız, Yunanistan (Thassos, Kavala, Selanik), Makedonya (Ohrid), Arnavutluk, Karadağ (Budva, Kotor), Hırvatistan (Dubrovnik), Bosna Hersek (Mostar), Sırbistan (Uzice), Bulgaristan (Plovdiv) maceramız asla unutamayacağım bir seyahatti. Bu geziye dair tüm detaylar instagram hesabımda #oykununoykuleriroadtrip etiketi altında.

Arabayla Balkanlar Gezi Turu Rota & Planlama yazım için tıklayın.

Beni ve daha bir çok fotoğrafımı instagram ve facebook adreslerimden takip edebilirsiniz.

Bunları da sevebilirsiniz...

8 comments

Balkanlar Gezi Turu: Maliyet & Bütçe | Öykünün Öyküleri Nisan 4, 2018 - 11:57 am

[…] VİZESİZ […]

Reply
10 Soruyla Bir Seyahat Nasıl Planlanır? | Öykünün Öyküleri Mayıs 2, 2018 - 11:28 am

[…] VİZESİZ […]

Reply
Fatma Olcucu Temmuz 17, 2018 - 3:12 pm

Oykucuuum bugun ben de biletlerimi aldim o taraflara, bi anda esti 🙂 Yazini su an hizlica okudum ama cok faydali oldugunu anlamama yetti bile, vakit yaklasinca detayli bakacagim mutlaka. Sevgiler cok cok :*

Reply
Öykü Yalçın Temmuz 17, 2018 - 5:55 pm

Canım senden bunu duymak ne güzel! Her türlü destek için buradayım 🙂 Şimdiden süper ötesi seyahatler!

Reply
Koray Eylül 15, 2018 - 8:36 pm

Öykü hanım budva da bayan kuaförü açmayı düşünüyorum görüşünüz nedir acaba

Reply
edihac Aralık 19, 2018 - 5:59 pm

Sevgili Öykü,
Ne kadar içten,samimi , doğallığınla yazıp paylaşıyorsun .Tabiki o güzel enerjin ve yazdıklarına şöyle bir göz attım, adeta genç arkadaşları ve endişeli olanları yüreklendiriyorsun seyahat etmeleri için, kutluyorum sizi.Gönlünüzce sağlık ve huzurla ,istediğiniz dünyanın her köşesine ulaşmanız ve keyif almadınız dileğiyle sevgiler.
Çok keyifle sosyal medya dam da takip ediyorum sizi çok seyahat etmiş birisi olarak.

Reply
Öykü Yalçın Aralık 20, 2018 - 7:38 am

Ne mutlu bana böyle düşünüyorsanız, görüşleriniz için çok teşekkür ederim 🙂

Reply
atilla Şubat 25, 2020 - 2:13 pm

Faydalı ve şirin bir yazı olmuş, elinize sağlık 🙂

Reply

Leave a Comment