New York Etkinlik Rehberi

by Öykü Yalçın

Dünyanın başkentine gidiyorsak onun nimetlerinden faydalanmak lazım. New York’u gezerken satın alabileceğiniz bir çok tur olacak. Fakat biraz daha araştırma yaparak New York’u New Yorker gibi deneyimleyebilirsiniz.

Taşı toprağı zaten güzel olan bu şehirde gezin tabi.. Gezin ama bu etkinliklerden birine katılmadan da dönmeyin. Neden mi? Amerikan rüyasını yaşayın, Brodway’de yürürken kendinizi star gibi hissedin diye! New York Etkinlikler Rehberi en güzel şov, konser, opera ve daha bir çok yönüyle sizi bekliyor efendim. Gelin tatilinize ne gibi etkinlikler sıkıştırabiliriz inceleyelim. Pişman olmayacaksınız!

Öncelikle New York’a gitmişken bir Brodway şovuna gitmeden olmaz. Seçenekleriniz arasında olabilecek, gösteri dünyasının en iyilerini aşağıda belirtiyorum.

Phantom Of The Opera, Chicago, Cats, Mamma Mia, Lion King, Gypsy ve My Fair Lady

Yukarıdaki şovlar ve benzerlerine bilet almak için izleyebileceğiniz yöntemler şu şekilde:

A- Kendi sitelerinden bilet alabilirsiniz ama bu fiyat kaynaklı tercih etmediğim bir yöntem.
B- Alternatif ise uygun fiyatlı bilet bulmak, tıklayın ve detaylı inceleyin.
C- TKTS gişelerinde sırada 2-3 saat bekleyerek (Times Square kırmızı merdivenlerin altı en uğrak yer) o günün gösterileri için kalan biletleri %50’ye varan indirimlerle alma şansı yakalayabilirsiniz.

Sleep No More ne mi?Brodway’in yeri ve hissiyatı her ne kadar ayrı olsa da görsel sanatlarda alternatif olarak Sleep No More’u öneriyorum. Ki ben tercihimi ondan yana kullandım.

Chelsea semtinde dışarıdan ne olduğu anlaşılmayan bir binanın kapısından içeri adım atıp bambaşka bir dünyaya girmeye ne dersiniz?

Öncelikle içeri girip karalık koridoru takip ettiğinizde kendinizi bir Jazz Bar’da bulacaksınız. McKittrick Hotel‘in Manderley Bar‘ı kırmızı abajurlu yuvarlak masalardan oluşan loş bir bar. Kokteylleri çok sağlam ve lezzetli. Etrafınızda smokinli birkaç adam ve güzel kadınlar olacak. Bunlar personel. İçeride her şeyin tiyatral bir havada olduğunu onları izleyerek fark edebilirsiniz. Ortam baya janjanlı olduğundan bu etkinlik için şık giyinmeye çalışın ama ayakkabılarınız çok rahat olsun. Neden mi? Bekleyin..

Barda içkilerimizi yudumlarken anons duyuldu:

– ‘Hanımlar beyler, McKittrick Otel’e hoşgeldiniz!’
– ‘Az sonra sizi içeri alacağız. Beş katlı otelimizde dilediğiniz gibi gezebilir, her yere girip çıkabilir, dokunabilir, karıştırabilirsiniz.’
– ‘McKittrick Otel’de istediğiniz gibi dolaşabilirsiniz, ancak iki şeyi yapmanız yasak: Konuşmak ve maskenizi çıkarmak.’

Girişte bize dağıtılan iskambil kağıtlarının sırasına göre anons edildikçe içeri girmeye başladık.. Spoiler vermemek adına içeride dönen hikayeleri anlatmıyorum. Sadece dazlak kızı izlerseniz güzel sahneler görebileceğinizin ipucunu vereyim 🙂

Özetle Sleep No More, karanlık 5 katlı koca bir binada, izleyicilerin yüzünde maskelerle oyuncuların peşinden koşturarak oyunu farklı sahnelerde ayakta izlemesini içeren türünde tek görsel şov. Alan çok büyük bu sebeple tüm sahneleri izlemeniz imkansız. Herkesin deneyimi farklı. Macbeth den esinlenen ve çoğu yerinde Alfredhitchcock esintisi bulabileceğiniz gerilim ve adrenalin dolu bu etkinliğe bayıldık!

Bu etkinlik için malesef uygun bilet bulma şansınız yok. Bu sebeple kendi internet sitelerinden alabilirsiniz. Bilet için tıklayın.

Sleep No More

Şansını izlemek yerine dinlemekten kullanmak isteyen herkese tavsiye tabi ki Carnegie Hall’da dinleyeceğiniz bir konser. Burada sahne almak ‘Tamam sen oldun artık’ demek. Bilet ve program bilgisi için tıklayın.

Carnigie Hall

Yine dış görüntüsüne de konumuna da bayıldığım Lincoln Center’da dans, müzik, tiyatro, opera gibi bir çok şahane etkinlik ile buluşma fırsatı bulabilirsiniz. Takvim ve bilet için tıklayın.

Lincoln Center

Amerika’da katılmak isteyebileceğiniz diğer bir etkinlik de tabi ki basketbol. New York’a gitmişken Knicks maçına gidilse fena mı olur? Seyahat tarihlerinizde maç bulabilirseniz şahane olur. Bilet ve tarih bilgisi için tıklayın.

Kniks Basketbol Maçı

E tabi tercihimi baseballdan yana kullanmak istiyorum derseniz Yankees sizi bekliyor. Bilet ve tarih bilgisi için tıklayın.

Yankees Baseball Maçı

Beni ve daha bir çok fotoğrafımı instagram ve facebook adreslerimden takip edebilirsiniz.

İYİ EĞLENCELER!

Bunları da sevebilirsiniz...

Leave a Comment