Maldivler Gezi Rehberi

by Öykü Yalçın

Balayı denilince akla ilk gelen isim Maldivler ile tanışmam, benim de balayım için olmuştu. O kadar araştırdım Koh Samui senin, Bali benim. Yine olsa yine Maldivler’de balayı tatiline giderim! 2015 yılında söz vermiştik, her beş senede bir Maldivler’e gelelim diye. Corona çıktı 5,5 sene oldu ama gecikmeyle de olsa başardık! 2021 Ocak ayında tekrar Maldivler’e gittik. Bu sebeple, çok tecrübeli olduğuma inanarak tüm tavsiyelerimi içeren Maldivler Gezi Rehberi yazımın güncel halini şu an sizlerle paylaşıyorum. Uygun bütçeli ve lüks otel tercihlerimi kıyaslayarak yazıyorum, umarım çok faydalı olur. Hayal gibi bir tatile var mısınız?

Başlamadan önce tüm gezilerime eşlik etmek ve benimle beraber gezmek için Youtube kanalıma abone olmayı unutmayın! Maldivler Gezi Vlogumu kanalda bulacaksınız.

Instagram hesabımdan benimle iletişime geçin, tüm seyahat mevzularını konuşalım 🙂

Maldivler’e Vize Var Mı?

Maldivler’e Türkler için vize yok. Yani otel ve uçak ayarladığınız her an kendinizi bu cennete atabilirsiniz. Geceleri beyaz kumlarla kaplı kumsallarda yıldızları izleyebilir, gündüzleri ıssız bir adada yapılabilecek ne varsa yapabilirsiniz. Burası yeryüzündeki cennet! Ve unutmayın, 50 – 100 sene arası bir zamanda yok olacak bu cennet. Sular yükseliyor ve siz dünyadan silinmiş bir yeri zamanında canlı canlı görmüş olacaksınız.

Maldivler’e Hangi Mevsimde Gidilir?

2015 Ağustos ayında Balayı için gittiğimiz Maldivler gezimizde 5 gecelik tatilimiz boyunca 1,5 gün hafif yağış gördük ve bu hava durumu bizim hayatımızı felç etmedi. Yaz aylarında tropikal ülkelerin muson yağmurları olduğundan, yazın evlenen çiftlerin en büyük problemi balayında tropiklere gidersek yağıştan tatilimiz berbat olur mu? Bu tabi ki büyük ölçüde şansa bağlı ama biz Ağustos ayında gitmekten hiç pişman olmadık diyebilirim.

2021 Ocak ayında gidişimiz de aynı şekilde sonuçlandı. Sadece bir gün hafif yağmur gördük ve programımızı aksatan hiçbir hava olayı olmadı. Tropik tatillerde hava gerçekten şans. Lakin şunu da bilin yağsa da gün içinde defalarca açıp kapanıyor hava. Sıcaklık hiç sorun olmuyor. En azından bizim için bu şekilde gerçekleşti.

Maldivler’e Ulaşım

Türk Hava Yolları’nın İstanbul – Male direkt uçuşu 7 saat sürüyor. Bunun alternatifleri Dubai veya Katar aktarmalı gitmek ama yorucu bir yolculuk istemiyorsanız THY her zamanki gibi uzak uçuşlarda çok konforlu.

Biz ikinci seyahatimizde Dubai’den 3,5 saat süren bir yolculukla Emirates’i kullanarak Male’ye vardık. Uygun fiyatlı alternatif isterseniz Flydubai uçuşlarına bakabilirsiniz.

Male Ibrahim Nasir Uluslararası Havaalanı (Velana International Airport) bir adada yer alıyor. Karşıya feribot ile geçtiğinizde ise Male şehir merkezine ulaşıyorsunuz. Male, Maldivler’in başkenti. Biz ilk seyahatimizin sonunda, valizleri havaalanına bırakıp Male’ye geçerek birkaç saat geçirmiştik. Değişik bir yerdi, ben pek sevemedim ne yalan söyleyelim. Çok keşmekeş.

Male şehir merkezine indiğinizde gidebileceğiniz ulusal cami, balık pazarı gibi yerler var ama dedim ya biz sevmedik. Bence yorulmanıza, havaalanına gidip gelmenize değmez. Giderseniz uygun hediyelik eşya alabilirsiniz aklınızda olsun, havaalanında uçuk fiyatlar var.

Maldivler’de Nerede Kalınır? Maldivler Otel Önerileri

Balayı için gittiğimiz ilk seyahatimizde Sun Island Resort Hotel Maldives de konaklamıştık. Mükemmel balayının sırrı mükemmel otel. 5 yıl önce gittiğimizde gözümüzde o kadar mükemmel ötesiydi ki daha iyisini hayal etmemiştik. Maldivler’in en sevdiğim yanı hangi otelde olursanız olun genellikle muhteşem bir hizmet anlayışı var. Gerçekten tatilin hakkını sonuna kadar verdiriyor size. Bu otel nispeten eski olmasına rağmen, uygun fiyatlıların iyisi olarak kaliteli bir seçenek.

Biz bu otelde plaj villasında konaklamayı tercih etmiştik. Bir çok oda tipi var. Plaj villasının güzelliği odanızın direkt okyanusa açılan bir plajda yer alması ve bungalowlar birbirine çok yakın olmadığı için kendinizi özel plajınız varmış gibi hissetmeniz.

Maldivler gezi rotasında çok fazla küçük ada var. Ve eğer oteliniz küçük bir adada ise sıkılabiliyorsunuz. Ben yine de insan dünya dışı bu farklı gezegenimsi yerde nasıl sıkılır anlamıyorum. Sun Island, Maldivler’in en büyük adalarından. Giderseniz bence mutlaka her şey dahil konaklama ile gidin. Yeme, içme sonsuz olunca keyifli oluyor Maldivler. Aksi halde gün içinde canınız istedi de alıp ödediğiniz ekstralar ile tatiliniz daha pahalıya gelebilir.

Sun Island’a geçmek için, Male’ye indikten sonra iç uçuş yapmanız ve indiğinizde de sürat motoru ile otele geçmeniz gerekiyor. Maldivler’de çoğunlukla havaalanından otele ulaşım bu şekilde. Bizim 2021’de gittiğimiz otel ise bu anlamda farklı.

Kıyaslama yapmak istemiyorum çünkü ikinci otelimiz balayı otelimize göre çok daha lüks bir seçenek. Siz bütçenize göre değerlendirebilirsiniz.

2021 Ocak ayında 5 gece su üstü villasında konakladığımız otelimiz Madivaru’da yer alan VARU by Atmosphere. Kuzeyde yer alan bu otelin en büyük avantajı tüm her şeyin, masajından özel yemeklerine kadar her şey dahil sistem olması. Ve tabii ki ulaşımında ek uçak kullanmanıza gerek kalmadan 40 dakikalık sürat motoru aracılığıyla havaalanından otele ulaşabiliyorsunuz.

Daha önce plaj villası deneyimimiz olduğundan bunda su üstündeki villalarda kalalım dedik ve çok memnun kaldık. İkisinin de yeri, keyfi ayrı diyebilirim. Otelin masajı, yemekleri, her şeyi muhteşemdi. Detaylı merak edenler mutlaka yukarıda linkini bıraktığım Youtube videomu izlesin. Her şey orada.

Maldivler’de lüksün üstü yok, unutmayın. Yeterli parayı ödemeye razıysanız odanızdan kaydırakla okyanusa düşebilirsiniz. Her şey mümkün 🙂

Maldivler’de Kaç Gün Kalmalı?

Bu cennette sonsuz süreli de kalabilirim ama hem bütçe hem tatile doymak aynı cümlede düşünüldüğünde bence en ideal süre 5 ya da 6 gece konaklamak.

Maldivler Gezi Rotası Nasıl Planlanır? Maldivler Gezi Tavsiyesi

Ben seyahat yazarlığı yapıp işi gezmek olan bir insan olmama rağmen Maldivler gezi rotanızı direkt kendiniz organize etmeyin diyorum. Otel ve uçak ayarlarken sizin aldığınız fiyat ile seyahat acentelerinin aldığı fiyat aynı değil. Bu sebeple organizasyonunuzu seyahat acentesi aracılığıyla yaptığınızda çok daha uygun fiyata tatile gidebilirsiniz.

Ben tüm işlemlerimi HIS Türkiye ile gerçekleştirdim. Aldığım hizmetten çok memnun kaldım. Siz de hem kendiniz fiyatlara bakın hem de acenteden teklif alın derim.

Maldivler Tatil Bütçesi & Maldivler Gezi Maliyeti

Sun Island Resort & Spa için konuşacak olursak, 2015 yılında 5 gece her şey dahil çift kişilik fiyat:

  • Standart Bungalow, bahçeye bakan en hesaplı – 2046$
  • Superior Bungolow, kendi denizi ve şezlongları olan müthiş palmiyeler içinde standart odaya göre biraz daha büyük – 2094$
  • Water Bungalow, kendi terasından denize girmek – 2481$ var.

Biz Superior oda tercih etmiştik.

VARU by Atmosphere için, 2021 yılında 5 gece ultra her şey dahil çift kişilik fiyat:

  • Water Villa havuzlu 4000 USD idi. Bunun her şey dahili diğeri gibi belirli içki tipleri, belirli yemekler değil her şeyi kapsıyor. Örneğin diğer otelde masaj 200 USD iken burada fiyata dahil. Edindiğimiz tecrübe çok daha üsttü.

Maldivler’de Yeme İçme

Bol bol tropikal meyve yemelisiniz! Ananas, dragon fruit, rambutan ne bulursanız.

Varu’da kaldığımızda bir deniz ürünleri bir de et üstüne iki tane Fine Dine yemeğimiz vardı. İkisinde de parmaklarımızı yedik. Otelin standart restaurantı Lime & Chili de de çok seçenek vardı ve her şey lezzetliydi.

Gün içerisinde her daim açık olan barda kokteyl içip muhteşem gün batımları yapabilirsiniz. Her zaman dediğim gibi, “Gün batımı görmediğimiz ülke kalmasın”.

Maldivler’de Neler Yapılır?

Su sporları, şnorkel, balık tutma, gün batımı tekne turu, vatoz veya köpekbalığı besleme aktivitelerine katılabilirsiniz.

Köpekbalığı konusu açılmışken bazen baby shark görebilir bazen vatoz görebilirsiniz. Ben iki seyahatimde de bu kadar yüzdüm hiç bana dokunan, zarar veren olmadı. Korkulacak bir şey yok, zararsızlar. Zararlı olabilecek kadar büyükleri zaten kıyaya gelmiyor öyle.

Sun Island’a giderseniz mutlaka ama mutlaka Honeymoon Masajı yaptırın. Loabi loabi isimli bu masaj için iki kişi 200 Dolar gibi bir ücret ödeyeceksiniz ve hayatınızın en mutlu anlarından olacak. Kendinize ait bir Çin tapınağı gibi ağaçlar içinde, tahtadan üstü açık ve ağaç kaplı kocaman bir odanız var. Burada yan yana masaj yaptırıp daha sonra çiçek banyosunun tadını çıkararak gerçek buzlu çay içiyorsunuz. Ve yaşadığınızı hissediyorsunuz.

Varu’da ise masaj salonunda masada yatarken baktığınız yer okyanus! Direkt manzarayı görüyorsunuz. Diyorum ya Maldivler’de kötü deneyim diye bir şey yok.

Eğer adaya gittiğinizde balayı konseptli profesyonel fotoğraflar çektirmek istiyorsanız bence gitmeden otelle yazışın. Belki fiyat indiriminde veya yönlendirmede bir katkısı olur.

Maldivler’e Alternatif Balayı Rotaları

Maldivler Gezi Rehberi yazımı size alternatif olabilecek diğer rotalarla bitirmek istiyorum. Bu destinasyonlarda da çok keyifli otel tatilleri yapabilirsiniz. Daha gezi odaklı seyahatler düşünürseniz blogda Filipinler’den Balkanlar Turu’na dünyanın bir çok yerine ait tecrübelerimi aktardığım yazılar sizi bekliyor.

Koh Samui Gezi Rehberi için tıklayın.

Zanzibar Gezi Rehberi için tıklayın.

İlginizi çekebilecek diğer yazılarıma göz atmayı unutmayın.

Nasıl Bu Kadar Çok Geziyorum yazım için tıklayın.

Yurtdışına İlk Defa Çıkacaklara Tavsiyeler yazım için tıklayın.

Ucuz Uçak Bileti Nasıl Bulunur yazım için tıklayın.

Dünyaca Ünlü Festivaller Karnavallar yazım için tıklayın.

10 Soruyla Bir Seyahat Nasıl Planlanır yazım için tıklayın.

Seyahat Etmenin – Hobi Paylaşımının İlişkiler Üzerine Etkisi yazım için tıklayın.

Sizinle tüm tecrübelerimi paylaşarak seyahatinizin mükemmel olması için elimden geleni yapmaya çalıştım! Tüm sorularınızı ve yazımla ilgili yorumlarınızı aşağıda yorum kısmına bırakırsanız beni çok mutlu edersiniz.

Beni ve daha birçok fotoğrafımı instagram ve facebook adreslerimden takip edebilirsiniz.

Bunları da sevebilirsiniz...

2 comments

Dandoldenyus Haziran 11, 2016 - 3:25 pm

Mükemmel anlatmışsın Öykücan. O anları tekrar yaşadım adeta 🙂

Reply
Oyku Yalcin Haziran 11, 2016 - 9:44 pm

Çok çok teşekkürler:)

Reply

Leave a Comment